Ikan Piranna gergasi

Melihat pada gambar ni, Bagi Khalis sangat la kagum kerana dia berani memegang ikan ni. Walaupun Piranna terkenal kerana menyerang berkumpulan, tapi kalau sekor dah besar camni, tak payah berkumpulanpun takpe..

 Gambar ini ditangkap bersama Jeremy Wide, seorang pengacara rancangan TV yang bertajuk "River Monsters show" Malaha ikan ini ditangkap di Sungai Congo di Afrika.



Rasa-rasa ikan ni pernah makan orang tak?

Comments

saya YANA said…
cair Yana tengok Jeremy ni.... dah la hensem tapi tua... suka tengok aksi dia mancing.. aahhhhh...~~ haha
amna said…
betul ke pirana tu ?
subhanaAllah. besar sangat tu ^^

*kalau besa cmtu mesti dah tua, so tak larat la nak gerak laju lg kan. kikiki~
mas saari said…
eeeeeee...seramnya tgk taring dia!
adwafarahin said…
gila lah gergasi gila!
mrs naymie said…
scary gile ye khalis..tp sah2 piranha tu nmpk cm da maty jerp..hehehe
SHIMI said…
rasanya ni bukan species piranha. rasanya ikan ni ikan dragon kot namanya. memang species yg rare dan pernah jumpa masa bertugas kat DR Congo dulu.
wath said…
gg dia bersih je. tak penah kot. ni ikan belaan ni. hahaha
Miss Myzatul said…
eee....besarnyer gigi ikan tu....takkuutt la sey..hihihi
xtaw la nk ckp pe....mgkin pnh mkn owg...huhuhu
vampire's lovex said…
waaaaaaaaahhhh x takot ke pakcik ni..dah la masuk dalam tasik tu..kena baham x pasal jea...
mOon jOhari said…
ye ke ni ikan pirana???
apishz said…
MY KHALIS BABI MY KHALIS BABI, NAMA PN DA MACAM BABI MYKHALIS
hOney n' cLOver said…
agk2 cmne la die tngkap...>.<
dah mati ke ikan tuh..?
Areen said…
minat giler tgk cter ni...RIVER MONSTERS ^_^
Fizie said…
ni tiger fish la.. bkn pirana...

Popular Posts