Pages

Support Penaja

Tuesday, May 31, 2011

Jambatan berbahaya dari seluruh dunia

Posted by mykhalis On 4:02 PM 10 comments

Sebagai manusia yang pernah kena saman setelah turun dari jambatan Rompin Endau, Khalis rasa keciwa kerana tidak dapat meletakkan jambatan ini sebagai jambatan paling berbahaya.. Yerla.. Dah la melengkung.. tak tahu pulak ada road-block di seberang sana.. memang merupakan lokasi paling strategik untuk menangkap manusia yang tiada helmet, tak ada road.tax..keekekke

Tapi,, ini jambatan real punya.. keberanian terpulang pada diri sendiri

The Immortal Bridge (China)


The Carrick-a-Rede Rope Bridge (Ireland)


Pulau Langkawi's Suspended Bridge (Malaysia)


Hussaini Hanging Bridge (Pakistan)


Inca Rope Bridge (Inca Empire, Peru)


Royal Gorge Bridge (Colorado)


Living Bridge~ The Double Decker one !

Semuanya macam nak meragut nyawa je.. ini kalau jatuh dah umpama takde harapan hidup dah nie..

10 comments:

gile arh.. jambatan camni kalo org buat weding photoshoot pn cantik gk..hahak

bahaya..!! tak payah la lalu jambatan.. seberang sungai je .. hahaha

ade ke yg berani nak naik??

yang langkawi tuh kan.. sekali je naik dah menggigil lutut!hahahahah.. gayat! yang lain sumpah tak nak naik..huhuhu..

special entry 4 u! :) http://bambam-story.blogspot.com/2011/05/korang-nie-memang-mulut-manis-kannn-p.html

suka gambar ni: THE CARRICK-A-REDE ROPE BRIDGE (IRELAND)

Angle paling cantik antara semua. Tak caya cuba scroll up and down gambar tu. :)

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...