Jambatan berbahaya dari seluruh dunia

Sebagai manusia yang pernah kena saman setelah turun dari jambatan Rompin Endau, Khalis rasa keciwa kerana tidak dapat meletakkan jambatan ini sebagai jambatan paling berbahaya.. Yerla.. Dah la melengkung.. tak tahu pulak ada road-block di seberang sana.. memang merupakan lokasi paling strategik untuk menangkap manusia yang tiada helmet, tak ada road.tax..keekekke

Tapi,, ini jambatan real punya.. keberanian terpulang pada diri sendiri

The Immortal Bridge (China)


The Carrick-a-Rede Rope Bridge (Ireland)


Pulau Langkawi's Suspended Bridge (Malaysia)


Hussaini Hanging Bridge (Pakistan)


Inca Rope Bridge (Inca Empire, Peru)


Royal Gorge Bridge (Colorado)


Living Bridge~ The Double Decker one !

Semuanya macam nak meragut nyawa je.. ini kalau jatuh dah umpama takde harapan hidup dah nie..

Comments

Pacek ABU sifir said…
gile arh.. jambatan camni kalo org buat weding photoshoot pn cantik gk..hahak
saya YANA said…
bahaya..!! tak payah la lalu jambatan.. seberang sungai je .. hahaha
kucarkacir said…
ade ke yg berani nak naik??
b a m b a m ' s said…
yang langkawi tuh kan.. sekali je naik dah menggigil lutut!hahahahah.. gayat! yang lain sumpah tak nak naik..huhuhu..

special entry 4 u! :) http://bambam-story.blogspot.com/2011/05/korang-nie-memang-mulut-manis-kannn-p.html
Hafiz said…
gayat den haha
NuruL SyuhadaH said…
siyes gayat tgk..@_@
kiwi said…
suka gambar ni: THE CARRICK-A-REDE ROPE BRIDGE (IRELAND)

Angle paling cantik antara semua. Tak caya cuba scroll up and down gambar tu. :)

Popular Posts