Pages

Support Penaja

Wednesday, March 21, 2012

10 Filem paling rugi di dunia

Posted by mykhalis On 1:47 PM 1 comments


Pada mulanya Khalis dan wife memang rasa kagum jugak dengan promosi filem John Carter. Agak besar-besaran jugakla promosinya. Filem terbitan Disney ni mengeluarkan budget sebanyak USD100juta untuk promosi sahaja..

Tapi sayangnya sambutan tidak menggalakkan. Bahkan studio dikatakan mengalami kerugian ratusan juta dolar. Mungkin sebab utamanya ialah.. siapakan John Carter?? ye tak?

Berikut adalah 10 filem yang direkod di dalam Hall Of Shame!!

HALL OF SHAME: THE TOP TEN BIGGEST BOX-OFFICE FLOPS

This list features the films that have lost the most money, adjusted for inflation, for the Hollywood studio that bankrolled the movie.
It does not take into account the losses suffered by the distributor and cinemas. If so, these figures would actually be much higher.
The biggest money-losing films ever are:
  1. Cutthroat Island (1995) - $147,157,681
  2. The Alamo (2004) - $146,644,313
  3. The Adventures Of Pluto Nash (2002) - $145,877,124
  4. Sahara (2005) - $144,857,030
  5. Mars Needs Moms (2011) - $140,513,991
  6. The 13th Warrior (1999) - $137,142,407
  7. Town & Country (2001) - $124,202,203
  8. Speed Racer (2008) - $114,479,584
  9. Heaven's Gate (1980) - $114,281,677
  10. Stealth (2005) - $111,700,123
mungkin korang youtube filem2 kat atas ni kan??yang paling Khalis bengang Stealth.. sekejap tayang kat AXN.. lepas tu tayang kat FOX movies..Lepas tu HBO.. naik meluat dengan ASTRO ni..cehh

1 comments:

jgn salahkan astro, salahkan siaran ie: axn, hbo, fox
astro hanya pembekal

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...