Pages

Support Penaja

Friday, August 5, 2011

Fakta Menarik : CEO paling muda di dunia

Posted by mykhalis On 3:23 PM 8 comments


Khalis dapat merasa jadi peniaga pada usia 22 tahun iaitu masa buka kedai makan. Tapi nak dibandingkan dengan si budak kecil berusia 14 tahun dan menjadi CEO bagi syarikat animasi cukup menakjubkan. Memiliki kemahiran dalam bidang animasi 2D dan 3D, Sindhuja Rajaraman,14 diberi kepercayaan oleh ayahnya untuk menguruskan syarikat yang beroperasi di Hyderabad, India ini.

Kalau di Malaysia, Khalis selalu jumpa anak cina di ajar dari kecil untuk jaga kedai mak dan ayah mereka. malah. Khalis ada kenal beberapa orang yang tidak bersekolah kerana di ajar supaya menguruskan bengkel motor.Hasilnya, bila dalam usia muda ayah mendapati anaknya sudah mahir mengenai pengurusan kedai, maka sebuah kedai akan diberikan..maka berkembanglah perniagaan keluarga.

Dalam fakta ini, syarikat yang diberi nama , NASSCOM (National Association of Software and Services Companies)bukanlah sebuah syarikat yang kecil. Ianya mendapat banyak tender dari stesen tv malah syarikat permainan untuk menghasilakan animasi. Malahan syarikat ini mempunyai hampir 160 orang pekerja..

Sah? dan tak sah??

8 comments:

wowww.. hebat sungguh budak ni..

hebat2..masa umo budak nie tahu main n makan jer!huhu..

company ayah dia ke?so no wonderla, lgpun mungkin budak tu mmg btul2 ada bakat so dr hire org lain baik guna kepakaran ahli keluarga sendiri ye tak

peh...dah la dalam bidang animasi...=DD

kalau dah ade skill, xde hal la..
hebat dia ni...

hebat btol budak ne.. jeles aku siot.. aku lak masih ditahap ni lg :(

umor mcm ni kite bercinte kat skolah. wakakak

This comment has been removed by the author.

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...