Pages

Support Penaja

Thursday, August 4, 2011

Pesanan khidmat masyarakat : Hati-hati Memilih Kurma

Posted by mykhalis On 12:55 PM 4 comments

Pada bulan Ramadhan ni, banyak tempat dan bazar yang menjual kurma. Macam² jenis kurma ada. Tapi AWAS!! dengan kurma dari jenama Jordan River. Kurma ini berasal dari Israel dan dibawa masuk ke beberapa negara seperti Afrika Selatan dan Singapura dan dibungkus semula sebelum dibawa masuk ke negara Islam seperti Malaysia.




Kurma ini ditanam di kawasan luas di bahagian timur Israel yang bersempadan dengan Palestin. Ladang ini dimiliki oleh seorang Yahudi yang kaya dan hasil penjualan kurma digunakan untuk tabung orang² Yahudi. 


Khalis ambil dari blog apih

4 comments:

aku pilih kurma yusog tayoopp je bro..kih kih..

P/s:sush ke bro nk komen..adoii ada masalh la tmpt komen blog aku tu...

sama2x... pilih kurma yusop taiyoobbbbb~

pg td masa shur br jer citer psal kurma dr israil nih..


><

laju je rase mkn kurma skrg al-maklumla on diet chewahhh ^_^

pandainya dia orang kan?

betul cakap Arul, yusof tayubbbb....

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...