Pages

Support Penaja

Thursday, August 4, 2011

Berita sensasi : makcik Hajjah sitt kantoi identiti

Posted by mykhalis On 9:44 PM 24 comments


Sebelum ini kecoh fasal seorang pengguna Twitter/blog menyiarkan tulisan yang menghina Islam dan Nabi Muhammad. DCM ada menyiarkan komen ringkas fasal hal ini tidak lama dahulu. Berdasarkan maklumat di blog, pelaku hanya dikenal sebagai "Makcik Hajjah Sitt" atau @sitt_alwuzura3. Kelahanatan pelaku itu dikutuk sekeras-kerasnya oleh pelbagai pihak. Malah pihak berkuasa dan SKMM berjanji akan menyiasat identiti pelaku. Sehingga kini, tiada khabar rasmi tentang usaha mengenal pasti identiti pelaku.

Sebuah blog pro-BN, Cucu Tok Selampit mendakwa sudah dapat mengenal pasti identiti pelaku. Blog itu mendakwa usaha mengenal pasti identiti pelaku berjaya dilakukan dengan bantuan pengodam-pengodam (hackers) yang dirahsiakan identiti mereka.

Berdasarkan tulisan di CTS, empunya blog mendakwa sudah memperoleh nama penuh, alamat, NRIC serta gambar pemilik akaun wanita anti-Islam ini. Namun, empunya blog enggan mendedahkannya buat masa ini kerana mendakwa mahu mengumpulkan maklumat terperinci serta sedang berurusan dengan Jabatan Agama Islam dan agensi-agensi yang terlibat untuk membawa wanita murtad ini ke muka pengadilan.

Sebagai pembayang, pelaku merupakan seorang wanita muda yang berasal daripada keluarga campuran. Bapanya mualaf Cina dan ibunya Melayu. Pelaku pernah mendapat pendidikan di sekolah agama dan pernah juga melanjutkan pelajaran di Universiti Utara Malaysia (UUM). Wajah graduan UUM ini boleh dikategorikan sebagai golongan cantik.


Kredit kepada duniacacamarba.blogspot

24 comments:

g0longan cantik tuh maknanya perempuan la kan???cettt.....muka cantik perangai tak sen0noh..

Muka cantik tapi awat perangai dia teruk sangat? Berharap pelaku yang dah tertutup hatinya itu dibawa di muka pengadilan secepatnya. Biar semua orang tau.

apa la nak jadi.. ilng sudah rasa takut pada-Nya...

memang kena jugak perempuan tu nanti. tak ke mananya kalau dok asyik menghina agama Allah. mesti dapat balasan punya. kalau tak kena kat sini, kat sana esok tunggu jelah. tp puas hati kalau pihak Jabatan Agama dpt cepat2 cekup perempuan tu.

izin share ekk khalis...:)

xsabar nak nengok muka pompuan laknatullah tu...

haa kantoi pon, ptt rejam je

semoga dapat hidayah lah dia tu di bulan ramadhan ni ekkk

macam lbeyh kurang je ngan pempuan yang mengaku kapir kat fb ari tu, yang khalis ade post ari tu. terpelajar,cume uni je yang lain.

oh cantek pun tak de guna dah...mari kita rejam dia..

dunia2..mcm2 skg nie...dh tak takut pe dh

dia: umpama gali kubur, then msk then timbus diri sendiri...x kemana pon..

Itu la,
org slalu claim hackers ni jahat kan :)

apa la pmpn ni. dia buat mcm ni bukan dpt apa pn. hish

Allah. saye tak faham la motif macik ni

dill.

mungkin dia tu mengalami krisis identiti... WA

x cantik pon die ni dh kalo prangai hodoh mcm tu..

cepat cepat la reveal gambo dia.. lepas tuh kita vodoo dia ramai ramai.. bengong..

=.=''

ckp meletup-letup tp main semunyik2. dah tau la perangai mcm mane. mcm anjing menyalak2 tp bile org angkat batu dia lari. Semoga Allah ampunkan dosa mak yg lahirkn dia.

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...