Pages

Support Penaja

Friday, July 8, 2011

Siapakah Ambiga dan apakah BERSIH 2.0

Posted by mykhalis On 11:38 PM 8 comments

adakah Ambiga ada di sini

Korang kenal Ambiga? Kenal tak? Kalau kenal melalui apa korang kenal Ambiga? Melalui medium media masa yang sama korang kenal Anwar Ibrahim si peliwat..perogol penzina?? Nik Aziz si tua kutuk menggunakan agama untuk politik? atau Lim Guan Eng si cina anak Lim Kit Siang yang menghabiskan tanah melayu di Pulau Pinang?

Pernah korang bersikap adil dengan membaca harakah? suara keadilan? Malaysiakini? PAS tv? Adilkah kita membicarakan sesuatu tanpa dengar dari 2 belah pihak? Kalau korang ditempat pemimpin-pemimpin pembangkang..cuab abgitau Khalis di mana saluran yang kerajaan sediakan untuk menyuarakan pendapat?

Khalis sedih bila isu BERSIH dituduh sebagai isu peribadi.. Khalis yakin dan percaya siapa sahaja yang eprgi ke BERSIH 2.0 esok adalh kerana menyahut seruan pemimpin pakatan rakyat.. Mat Sabu. Tuan Ibrahim Tuan Man..Sasterawan Negara A.Samad Said. Tiada siapa pun kenal siapa Ambiga.. TIADA!!


Isunya..AMbiga dan murtad,, betul tak? Khalis nak tanya satu soalan je.. Siapa membenarkan rakyat Malaysia berusia 18 tahun ke atas menukar agama? Undang-undang tu siapa yang luluskan? Parlimen!! untuk dapatkan kelulusan undang-undang perlukan 2/3 parlimen..betul tak? Selama ini..Dari PRU1 sehingga yang terakhir pada 2008 siapa pegang majoriti 2/3?? Bukan UMNO?kerajaan??Kenapa UMNO tak buang undang2 ini? Semasa perhimpunan membantah kes Lina Joy? Carikan Khalis 1 keratan akhbar yang menunjukkan PM/TPM atau mana-mana menteri islam dalam negara kita yang membentangkan cadangan bahawa tukar agama hanya kepada orang bukan islam kepada ISlam sahaja..ADA??!! DI MANA SUARA PEMIMPIN MELAYU UMNO WAKTU ITU??

Kawan-kawan dan sahabat.. Lihat sekeliling kita hari ini.. Buka surat khabar..luaskan pembacaan pada semua tempat..pada banyak sumber,, iaitu.. amankah negara kita sekarang? Rogol?Zina? Ragut?? Asid??Tebusan??culikan?potong dan bunuh? semua jenayah ada dipersekitaran kita.. Kerana desakan hidup..Yup..aku tak dirompak hari ini.. aku tak disimbah asid hari ini.. Esok??

Buat kali pertama.. Khalis harap ini hanyalah blog picisan di mana tempat Khalis meluahkan perasaan dan tiada orang baca suapaya takde rang repot polis dan Khalis kena tangkap dibawah akta hasutan.Khalis tak sekuat sahabat2 yang esok akan memankai baju KUNING dengan perasaan AKU ANAK MALAYSIA!! AKU LAHIR DI SINI!! AKU BERHAK MELUAHKAN PENDAPAT AKU!!BUKAN HANYA SMS AFUNDI SAHAJA.. TAPI SUARA AKU DIDENGARI..

Jujur,, isteri Khalis ada disebelah..memberi semangat mungkin,, Semoga esok segalanya dengan aman.. sebab setakat hari ini,,ugutan banyak Khalis dengar dari Perkasa.. polis.. tapi tiada satu ugutan yang Khais dengar dari BERSIH.. tetap BERSIHla pengganas..

Lu pikirla sendiri..

8 comments:

kdg2 sakit hati jgk bila byk bloggers xtau pape,yg telan je pe media ckp terus post entry bersih perhimpunan haram lah pe lah, bom botol lah even x masuk akal sbb bom tu kena guna botol kaca,bkn plastik.haram, sbb polis nk bg bnda tu jd haram,org nk pergi stadium merdeka pn x bg.agong dh bg prkenan kan,siap bg bersih masuk mnghadap lg.perkasa, patriot ada? yg 2 tu agong x hingin pun.

kt uk pn demo weyh wahai bloggers-penelan-ckp-media semua weyh,tp sbb xde provokasi polis,n polis cuma monitor x usik rkyt diorg pn,x jd huru hara pun demo kt sana,elok je.

btw, freedom of speech media negara kita no 141 drp 196 negara.teruk kan, sbb government-favouring-media,kena control dgn gov.fikir2kan lah jgk pe yg khalis ckp tu,adil lah dgn mmbaca harakah supaya kalau nk pilih pn,lps kita dh baca akhbar dua2 belah pihak.

tunding 1 jari kat orang..ade lagi 3 jari tunding kat diri sendiri..mane lg 1 jari?? dia sendiri pon tak pasti..
ape maksud MFI ckp ni?? pk2 la sendiri..

sedih bace. benar juga ape yg khalis tulis.

semua boleh pikir,pikir la elok2 kan...

salam bro...saya sangat suka hangout kat blog ni..ade benda lawak,sedih dan macam2 la..tapi saya harap agar blog ni x masukkan isu2 politik la..kadang2 kita nak hangout kt blog untuk happy2..hehehe..thanks bro..

@angenz.. Khalis hargai.. tapi, cuba tengok list top 5 entries di blog Khalis.. 3 dari 5 ialah isu sensitif. Khalis memang jarang tulis benda2 camni..tapi.. sekali khalis tulis.. hargainya sama seperti post2 yang lain.. tq atas pendapat n jujurnya.. Khalis kagum sebab anda tak guna anon untuk memngemukakan pendapat..Khalis hargai sangat2

sy bjiwa patriotik..tp bukan bjiwa politik..tp mmg benda cam ni xley dpandang remeh~ jalan tbaik..kena pk yang tbaik utk negara kita~

@angenz...tahukah saudara..isu politik juga terdapat unsur2 'lawak'...'bersih'...'kotor'..'sedih'...'sudut renungan' 'luahan pendapat'...n untuk 'happy2' (<--happy bile rasuah berkurangan..)
@lisa..sy berjiwa patriotik dlm berpolitik..huhu..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...