Pages

Support Penaja

Wednesday, July 6, 2011

Cerita Sedih: Pengguin kutub sesat di New Zealand

Posted by mykhalis On 3:55 PM 11 comments



Seekor pengguin yang di rasakan adalah raja sebuah kumpulan pengguin telah tersesat sehingga ke New Zealand. Apa yang menyedihkan ialah, dia tersesat seorang diri.. kalau sesat bertida tu takpelakan?



Seorang remaja yang sedang membawa anjignnya berjalan di tepi pantai terkejut apabila menadpat seekor pengguin yang besar sedang berdiri di tepi pantai. Pada mulanya dia ingatkan penguin itu terlepas dari zoo.. tapi dia kemudiannya menghubungi pihak berkuasa.




Pakar mengatakan kejadian ini ialah yang pertama dalam tempah 48 tahun dan mereka merasakan penguin ini hilang pertimbangan apabila memilih untuk untuk berenang ke selatan berbanding utara..

Kesiankan?mesti dah takde harapan dia nak jumpa anak bini..lepas tu bini dia mesti jumpa pasangan lain..dia??

11 comments:

alololo siannya dia...just imagine kite yg lost huhu~

hahaha.. pelik giler.. aku ingat sbb global warming.. huhu..

orang2 yang duk amik gambar tu tak tolong ke?

percubaan yang bawa padah ..

kalau bela penguin kene tangkap x?

bila tengok penguin ni, teringat kartun pingu yang best tu. hahaha..

sbb new zealand tengah sejuk kot, tu yang dia tak perasan dah sesat. ke penguin ni mmg nak lari dari family dia? hihi :P

peh pinguin tu amik gambar cun ooo. mcm model pon ade gak. hehe

Hurmmm~~ sedeynye!Is it a nice journey??
apa penghujung nya erk??Huhu!

kesiannya.. kat australia pon ada sesat. tapi ramai2 la. ha3

Penguin tu nak pergi Kutub Selatan, tak jadi nak duduk situ sebab ada beruang Polar, jadi pergilah New Zealand yg terdekat.

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...