Cerita Sedih: Pengguin kutub sesat di New Zealand



Seekor pengguin yang di rasakan adalah raja sebuah kumpulan pengguin telah tersesat sehingga ke New Zealand. Apa yang menyedihkan ialah, dia tersesat seorang diri.. kalau sesat bertida tu takpelakan?



Seorang remaja yang sedang membawa anjignnya berjalan di tepi pantai terkejut apabila menadpat seekor pengguin yang besar sedang berdiri di tepi pantai. Pada mulanya dia ingatkan penguin itu terlepas dari zoo.. tapi dia kemudiannya menghubungi pihak berkuasa.




Pakar mengatakan kejadian ini ialah yang pertama dalam tempah 48 tahun dan mereka merasakan penguin ini hilang pertimbangan apabila memilih untuk untuk berenang ke selatan berbanding utara..

Kesiankan?mesti dah takde harapan dia nak jumpa anak bini..lepas tu bini dia mesti jumpa pasangan lain..dia??

Comments

Areen said…
alololo siannya dia...just imagine kite yg lost huhu~
kiorsly said…
hahaha.. pelik giler.. aku ingat sbb global warming.. huhu..
belog amiyo said…
orang2 yang duk amik gambar tu tak tolong ke?
Ini Kisah Tia said…
percubaan yang bawa padah ..
MFI said…
kalau bela penguin kene tangkap x?
ASaDa RyutaRo said…
bila tengok penguin ni, teringat kartun pingu yang best tu. hahaha..

sbb new zealand tengah sejuk kot, tu yang dia tak perasan dah sesat. ke penguin ni mmg nak lari dari family dia? hihi :P
cik sakdi said…
peh pinguin tu amik gambar cun ooo. mcm model pon ade gak. hehe
Azura Mendezz said…
Hurmmm~~ sedeynye!Is it a nice journey??
apa penghujung nya erk??Huhu!
Fahman said…
kesiannya.. kat australia pon ada sesat. tapi ramai2 la. ha3
Penguin tu nak pergi Kutub Selatan, tak jadi nak duduk situ sebab ada beruang Polar, jadi pergilah New Zealand yg terdekat.

Popular Posts