Kenapa tulis status di FB takde orang layan ek?

Ini kisah sedih tau.. haahha..( gelak sebab nak cover sedih sebelum cerita)  Khalis sendiri mengalaminya.. tertanya-tanya jugak kenapa la ek?

Pernah tulis status( tapi tak pernah la sendiri like dan sendiri komen) 2 hari itupun dapat 2 like je.. satu dari isteri Khalis yang kesian dekat suami dia yang tak de orang nak layan ngan individu tak dikenalpasti.. Malahan semenjak jadi blogger ni,, member dari 300++ dah jadi 500++.. itupun orang yang add.. Yerla.. orang cam Khalis ni sape-sape mintak add mesti terima je.. hehe..

Lagi Khalis sedih kalau kat fan page sendiripun Khalis rasa tak glemer..wahaha.. sampai nak tulis statuspun segan kat fan page blogslucumenarik. 

Cuba tengok contoh macam gambar kat bawah ni.. ada betulnye tak?

 Jadi apa rahsianya ek? ada nak bagi tip? mana tau ada yang satu status beratus2 komen.. nak tau juga rahsianya..

Comments

dill said…
alah. status saye pun tak de orang komen. haha!

dill.

p/s: tak glemer katekan
mykhalis said…
heheh..sedih betul kan? tu la pasal..camne nak glemer nie?
nak glamer tu senang je..kiter bakor je...kiter bakor..hehehe
Marcella said…
takde fb,jadi takde la rasa macam tu..hehehe..jangan sedey2 ae..
Syah Rizal said…
biasanya sebelum add atau approved friend, kita kenalah kenal orang tu (kawan, sedara, family, etc..) kalau main add atau main approved jek, tu bermakna nak cukup kan column jek dalam ruangan friend. that's why bila kita update status, xde orang layan. orang akan layan atau 'like' bila kenal jek.
Miss A said…
tak semua org kene comment je ble publish post.depends la pada sesetgah org nak like,or comment.
cik sakdi said…
alah bro. yang penting blog bro banyak orang komen. hehe :) gambar tu lawak la, hehe
hahaha macam betul je. bergantung pada rupa seseorang gak. orang "hot" atau artis kalau update status contoh "saya rasa nak demam la hari ni" tengok2 dalam masa 2 minit je ada 10 orang dah LIKE. macam-macam ragam betul FB nih :)
Cik TeN10 said…
ohh cuba letak gmbar awek cun ??.. silap2 tulis huruf "a" je pun beribu org like.. ^^
Azura Mendezz said…
Hahahahahahha!!I plax yg tbalik..
blog i org dok like2 or lalu jek..
xde komen2..tp kt fb melambak2..
sebab tu suke layan fb dpd update blog..
hehe! =P
at least ade 2 org LIKE jugak ;P
ArulchelseA said…
aku lansung tk penah upadte fb..asyik leka post iklan je kih kih kih
Hafiz said…
Haha sian orang ptah kaki tuh
khalis taip je satu2 hruf setiap kotak komen,.hehe,.pastu cnfirm org akn bls,tanye knape kau ni?,.wakakka
cik gege said…
x jgk.. kdg2 bile wall post kite tu mcm pelik siket br org nk like. kalau stakat bgtau ari ni aku makan ayam. x dok org nk layanla...=)
Koding said…
Fesbuk tempat utk meng'usha dan meng'ayat pompuan...
chii said…
ehehe...xpe2..ada je yg baca..tp nk komen.dorang rasa.better komen kt blog je :D
Miss Tira said…
Dia macam blog jugak. Kalau kita like orang tu punya dan komen status dia, InsyaAllah mereka pun akan buat benda yang sama pada kita.
fiezah91 said…
hehehe.meh meh meh nak like n komen fb khalis. hehe.. rupa seseorang jugak memainkan peranan kot kat fb tu. ce pakai gambar artis, kot2 banyak like n komen.harharhar..

p/s: komen byk kat blog sudah. Fb tu x penting pun.huhu
Areen said…
toksah dipikir sgt bnd ni, xde 'point' pon yg kite dpt. ada aku kisah!~haha
setuju ngan miss tira...tp kdang2 2 tgk org yg sama jer yg komen pun...=P
Mrs.FaizalRiza said…
hahahaha...kartun tu comel plak...

Popular Posts