Pages

Support Penaja

Saturday, May 14, 2011

Saya tak hensem,, saya tak lawa, saya tak cantik

Posted by mykhalis On 1:11 AM 35 comments

Kenapa saya tak cantik cam Miyabi? Kenapa suara tak sesedap Siti Nurhaliza, kenapa pinggul saya ak sebesar Kim Kardashians? kenapa mata saya tak bulat cam Haliza? kenapa kaki saya tak panjang macam Tyra Banks, kenapa saya makan sikit terus naik berat badan? kenapa jerawat tumbuh bak cendawan? Kenapa hidung besar macam .. macam siapa ek?

Aku tak cantik.. lihat dia.. dia sentiasa ada mata memandang..Malah aku teringat lagi, aku baca sebuat lawak

Kalau awek cun gelak orang kata cute.. kalau hodoh kata pelahak..
Kalau awek cun cakap banyak peramah, kalau hodoh membebelje..

Bagi mereka lawak.. tapi aku?

Hmm.. ishh.. kenapa Khalis wat sesi luahan perasaan ni? cam awek-awek je.. Yerla.. biasala.. siapa pernah puas hati dengan diri sendiri.. Sebab tu ada yang rasa bibir tak mungil kalau bergambar dia akan mungilkan bibir dia.. hehe.. gurau je...

Untungnya si hodoh,, tiada fitnah dunia.. Kenapa tiada fitnah dunia?
Siapa mahu bawa si hodoh jalan-jalan beromen di tepi taman?
Siapa yang nak layan si hodoh berkaraoke walaupun suaranya sedap?

Untungnya si hodoh,,
Siapa yang nak intai bontot si hodoh walaupun dia pakai ketat-ketat?
Siapa yang nak bau badan si hodoh kalau lalu di sebelahnya?

Untungnya si hodoh
Siapa yang nak tenung si hodoh sehingga membawa ke alam fantasi?

Malangnya si jelita..
hanyut dalam pujian jejaka..
buka situ sana terdedah bawah atasnya

Malangnya se jelita,
Senyum yang di sangkakan pahala rupanya dosa menjelma kerana menggoda si mata jejaka
Bauan tipis menghilangkan hamis di badan menjadi fantasi di alam mimpi

Malangnya si jelita
Kembang di hati dipuji manis berseri
Sehingga lupa diri dipinjami

Bodohnya diri
Mendamba puji lupakan diri
Menatap cermin memuji diri
Menhayun badan menggoncang diri

Bodohnya diri
Lupa si jelita itu boleh jadi si hodoh
Si hodoh bila bila boleh jadi jelita..

35 comments:

rasanya ini first time baca entry khalis takde gambar..hehehe

biarlah luaran tak cantik asalkan dalaman kita cantik! dan tak semestinya orang yang cantik itu tak bodoh...

terbaik la bro..
suke entry ni..
semua yg ada kt kita ni cuma pinjaman..
bila2 je Allah boleh tarik balik..

Allah pinjamkan je kecantikan yang diberi tu..bersyukurlah dengan apa yang ada..sesungguhnya, hanya iman dan taqwa yang dinilai Allah swt kelak

@Arpiiz tak sempat isi gambar..huwaaa

@hana gunakan sebaiknya nikmat dariNya.. kan?

@mas saari yup..khalis setuju.. apa guan cantik di mata.. tapi di hati?? dan kebodohan itu untuk mereka yang lupakan diri

Hiasi diri dengan akhlak yang mahmudah...

bersyukurlah dgn apa yg ada pada diri...
bersyukur tidak menjadi si jelita hingga hidup dipenuhi fitnah dunia...
alhamdulillah..

ya.. putaran karma.. tapi jangan lupa diri bila si hodoh jadi si jelita nnt.. hehe..

si hodoh atau si jelita terpulang pd mata yg menilai..
sebab ianya sesuatu yg sgt2 subjektif..kan?? =)

terbaik la.. boleh wat sajak ni en khalis bagi kt A samad said.. ehehe

nak masuk golongan mana ye? cantik salah, tak cantik pun salahkan, tepuk dada tanya hati

ades... terima lah weih kekeurangan yang ada... nobodys perfect kan incik khalis

bro khalis, patotnye letak la gambo miyabi sedas dua. baru lelaki bace ada feel. hehehe

bersyukurlah dgn apa yang diberi, kekurangan itu lah yang membuatkan diri kita istimewa

@misz farahniza yupp..jngn terlalu meratap kelemahan diri

@Ibnushukran amboii..jgnla sampai camtue..

@saya YANA haha..baru nak melopong time tue

@Azura Mendezz yupp..andai semua orang seleranya sama..adess

@deAnza-wAnda nobody nobody but you..lirik wonder girll.wahhaha

@yatie Awang buat pilihan..jgn sampai merana

@Miss Shikio yeahh.. kalau terlalu cari kelemahan diri.. msti rendah diri je memanjang

khalis tuko font colour kat comments bleh?? sakit mata laa hujauuuu...

tak pun tuko background comments je...

huhuhh...

sangat betul. sometimes, sangat menghargai diri yang cuma normal, tak terlalu jelita macam pempuan lain. hidup aman takde orang kacau. haha

terbaru:
1. BENARKAN AKU JADI JAKUN SEKETIKA
2. Sungguh!!! Banyak Ragam Diorang Nihh
3. JANGAN KACAU LAH!!!! ngantok nih
4. day one : 10 things about you

khalis,nak share kat blog yana boley?
=)

btol3,..ini luahn hati khalis ek?.,nice,..brsykur dgn ape yg ade,.prnh kwn CN dlu die bgtau,."biarlah bdn die besar cmni,die xkisah sbb klu die nk diet nnti,die tkut die akn seksi,sbb bile dh krus,forsure die akn teringn nk pkai bju ketat2 sket,bg nmpk dri yg dh krus,.hurrm,so biarlh die begini,dr dpt dosa yg diundang sndri,",..see?,.

kadang terpikir jua mcm tu,,, hadeiii lumrah manusia bha, menilai lebih pada lecantikan luaran,,, and yang pasti canti tu x menjamin kbahgian,,, neh kesian durang..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...