Pages

Support Penaja

Monday, March 5, 2012

Siapa tak bengang kalau masa honeymoon isteri taknak bersama : Jimmy Shanley

Posted by mykhalis On 9:42 PM 1 comments

okla..ok la.. Jimmy tak cakap camtu.. tapi sebagai lelaki normal.. bila sesuatu yang haram untuk disentuh..haram dibau.. haram di apa-apakan dan dengan lafaz akad dah sah.. tiba-tiba dah jadi halal.. bila dah halal nak la wat benda yang dulu haram.. tak nak pulak,. memang haram kejadah betulla.

berikut adalah petikan dari Mstar


Jimmy (kanan) bersama peguamnya hadir meneruskan prosiding tuntutan nusyuz dan kembali taat terhadap isterinya di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam, Isnin.

SHAH ALAM: Pelakon dan pengacara Jimmy Shanley memberitahu Mahkamah Rendah Syariah di sini bahawa beliau telah menampar isterinya, Nursuhaila Eliani Suhaimy ketika sedang berbulan mandu di Koh Samui, Thailand.
Jimmy, 32, berkata, beliau bertindak demikian setelah kecewa dengan sikap dingin isterinya apabila enggan tidur bersama ketika tiba di destinasi peranginan itu pada 18 Oktober 2010.
Kata Jimmy, sikap dingin Nursuhaila, 26, telah menyebabkan beliau terpaksa menyewa sebuah bilik lain untuk mengelak kejadian yang tidak diingini berlaku sehari selepas itu.
“Saya mengaku telah menamparnya (sehari selepas tiba di Koh Samui) kerana ingin mengingatkan dia tentang tanggungjawabnya terhadap suami. Dia tidak cedera cuma terganggu emosi akibat pergaduhan itu.
“Sebelum ini saya pernah menamparnya juga iaitu selepas tiga hari perkahwinan kami kerana berlaku salah faham,” katanya pada prosiding di hadapan Hakim Syarie, Saharudin Selamat.
Tambah pelakon itu, akibat perselisihan faham semasa percutian berbulan madu tersebut, Nursuhaila telah bertindak keluar dari hotel penginapan mereka tanpa keizinannya dua hari selepas itu (20 Oktober)untuk berlepas ke Bangkok dan dia tidak mengetahui berapa hari isterinya itu berada di bandar berkenaan.
Nursuhaila hadir memakai baju berwarna terang.
Katanya, Nursuhaila turut menghempas pintu bilik hotel selepas dia melarang isterinya itu keluar daripada hotel dan insiden pergaduhan itu turut dirakamkan dalam bentuk video.
Menurut Jimmy, beliau hanya mengetahui mengenai aktiviti Nursuhaila selepas membaca status menerusi Facebook miliknya yang tertulis; “Aku mai la... “sape” pun, Diana Mariana tetap di hati. Okeylah... aku nak keluar enjoy hilangkan stress.”
Apabila ditanya oleh peguamnya, Mohd Noor Raizan siapakah wanita yang dimaksudkan dalam Facebook itu, Jimmy memberitahu individu tersebut adalah teman Nursuhaila.
Ujar Jimmy, dia hanya bertemu semula dengan isterinya itu di rumah milik mereka di Sungai Buloh dekat sini kira-kira lima hari selepas pulang daripada Koh Samui.
Jimmy turut memberitahu mahkamah dia dan isterinya jarang berkomunikasi secara lisan sebaliknya menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) sahaja.
“Macam mana nak bercakap kalau dia tak mahu. Lebih baik SMS,” katanya.
Terdahulu, Nursuhaila yang turut hadir untuk mendengar hujah pihak plaintif pada prosiding berkenaan bersetuju dengan keterangan suaminya selain memberitahu sudah tawar hati terhadap Jimmy.
Pengacara rancangan Trek Selebriti terbitan Astro itu memfailkan perintah kembali taat terhadap isterinya pada 3 Januari 2011 diikuti permohonan nusyuz pada 27 Januari tahun yang sama.
Pasangan tersebut mendirikan rumah tangga pada 1 Oktober 2010 dan dikurniakan seorang anak perempuan bernama Zahrah Shanley yang kini berusia kira-kira sembilan bulan.
Prosiding kes berkenaan akan disambung pada 7 dan 14 Mei depan.
 Semuanya kerana ego la kan? nampaknya memang dah tak suka dari awal..sabo jela,, Ingat.. seks bukanlah faktor utama dalam kebahagian rumah tangga..tapi tanpa seks atau seks ditolak?ish ish ish..kesannya?? mendalam beb

1 comments:

ooo... ni la jimmy shanley...

baru ingat dier ni ah yg tegur my bro sebab nak bergambar ngan my bro... masa tu my bro pakai uniform navy... kat sabah... haha...

adeih pengacara rupanya... patut la kwn2 my bro bkn main kepoh lagi citer pasal dier nak bergambar ngan my bro tu...

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...