Pages

Support Penaja

Saturday, March 10, 2012

Rumah terbalik di Talibong, Tamparuli, Kota Kinabalu, Sabah : Kiriman pembaca blogslucumenarik

Posted by mykhalis On 1:04 PM 4 comments

Terima Kasih kepada Ahmad Zulhilmi kerana sudi berkongsikan pengalaman dengan pembaca blogslucumenarik.blogspot.

Jujurnya, bila Khalis dapat mesej mengenai rumah terbalik di Sabah, Khalis memang tak tahu pun.. so mintakla Zul share kan.. memang luar biasa rumah ni..sayangnya,kita tak dapat tengok gambar rumah ni di dalam.


Pengalaman ringkas

Lokasi rumah terbalik ni terletak di tamparuli.Kalau dari k.kinabalu nak menuju ke kundasang, mesti boleh nampak dari tepi jalan. Agak unik sebab satu-satunya rumah terbalik yang ada kat sabah. Masuk dalam rumah, segalanya terbalik..kita berjalan kat siling rumah. Segala TV, perabot, peralatan rumah  berada dalam keadaan terbalik..maksudnya nak tengok TV kene pandang ke atas la..rasa agak pening2 juga kalau tak biasa. Paling syok kat bilik air..mangkuk tandas kat atas..agak2 nya la kalau rumah ni ada penghuni yg duduk..mcm mana dia nak buang air…:) kalau datang ke sabah, jemput la singgah kat rumah terbalik..bayaran masuk RM 10 utk seorang (dewasa) RM 5 untuk kanak-kanak..maaf gambar dlm rumah takde..sbb tuan rumah tak izinkan ambil gambar dalam rumah..-zul



terima kasih la bebanyak.. Ada rezeki memang nak datang sini.Nak tau jugak macamana isi dalam rumah ni..

4 comments:

sy ddk sini pun blum pegi lagi huhu
kalo ambl gmbr dlm kalo x silap kena bayar..
tp cuba khalis google, ada tu..hehe

Kalo ambil gambar dlm rumah kene bayar RM100 n gambar tu kena delete..

saye dah g pun smlm..xbes pun pade saye..stakat 1 rumah,tp kne byr rm 10..dlm die pun biase je..sbb tu xksik amek gmbr..sbb xde ape yg mnarik pun...cume amik gmbr luar je lawa..spatutnye msuk kne dlm rm5 pun da ckup..

Rmah Terbalik satu satunya sebab kenapa saya nak singgah kat Sabah. Dengar kata rumah terbalik cuma ada 10 je kat dunia ni.

Waktu first time pijak kaki kat Negara Bayu Sabah, teringin nak tengok Rumah terbalik dulu. Lepas tuu, baru buat yang lain. Kalau nak tau, konsep Rumah Terbalik di Sabah sebenarnya bertemakan Pencemaran Global. Pembinanya, Alexander Lee. Hebat kan?!

Saya pergi sana pun saya gunakan web-site ni:

http://www.facebook.com/pages/Pakej-Percutian-Sabah-Sarawak-Travel/147676668611398?ref=hl

Memang bagus punya servis !!

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...