Pages

Support Penaja

Thursday, March 8, 2012

Kenapa parabola diharamkan

Posted by mykhalis On 3:31 PM 5 comments

Tak silap Khalis..kalau ada parabola..kita akan mendapat banyak saluran percuma dari negara lain.. kiranya takyah pasang astro arr..

Sebenarnya bukan apa..untuk membuat penapisan,, sebab kalau tak tapis.. korang dapat saluran german. di german ada game show tengah malam..cam dalam gambar ni..



Korang kan tak suka..so kena la tapis.

5 comments:

tapi parabola gamba kadang2 tak jelas macam astro.kat hotel tempat aku praktikal aku pakai parabola la

lani x yah psg parabola pon org leh tgk free kt tenet

Assalamualaikum.....

Semasa zaman parabola popular, dikhabarkan di beberapa tempat di Sabah dan Sarawak, ada orang yang buat sendiri parabola ni...

Parabola xde pun siaran lucah kat asia nie...orang guna parabola untuk tengok siaran indonesia,pastu kalo thailand rokok,arak semua di senset berbanding cite kat TV malaysia rokok slamber je hisap,kalo cina tgk taiwan dan china...parabola ni dah puas aku pusing guna c-band haram jadah xde pun siaran lucah...kerajaan nak jaga astro sebab setiap pelangan akan membayar cukai 6% kalo parabola 0% sebab tu die haramkan guna parabola dan bangkitkan isu yang x masuk akal,bagi yang belum menguna parabola nie ia2 kan aja sebab cuma dengar cakap tapi belum lihat bukti...aku tgk parabola ni sebab nak tgk cite mat saleh kat channel indon setiap hari ade,kalo TV malaysia nie iklan je banyak cite boleh belah..nak harap TV1 TV2 entah ape2 yang ade kat channel tu sangat membosankan. Siaran German mana dapat kat asia nie...

azfar hranica said:
March 8, 2012 4:04 PM

tapi parabola gamba kadang2 tak jelas macam astro.kat hotel tempat aku praktikal aku pakai parabola la
________________________

Gambar manenye x jelas,parabola dan astro same je satellite TV

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...