Pages

Support Penaja

Sunday, August 21, 2011

cerita Motivasi : Dimalukan kerana gemok.. tambah sikit gedempol!!

Posted by mykhalis On 1:32 PM 13 comments

Taman tema dan orang gemok adalah dua musuh yang cukup ketat. Apa sahaja permainan yang best best mesti ada had limit berat badan.

Pengalaman peribadi penulis(segan nak tulis Khalis,,waahhaha) adalah pada tahun lepas apabila pergi ke Genting highland. Satu percutian yang dirancang sebagai honeymoon Khalis dan wife ditemani oleh dua orang adik perempuan masing masing. Adik bongsu Khalis dan adik bongsu wife Khalis.Di sebabkan abang ipar Khalis menyemponsor penginapan hotel, kami bawa sekali anak saudara Khalis yang masih kecik.



Sampai sahaja di genting, Khalis memang dah agak mesti tak banyak permainan yang boleh Khalis main. Tapi kerana hajat hati, Khalis nak sangat main yang kayuh kayuh tu. Ape tah nama dia. Disebabkan ada 5 orang termasuk budak kecik.. Wife Khalis tak boleh join sebab dia kena jaga budak kecik. jadi perancangannya macam ini.



Adik Khalis dan adik ipar Khalis satu rakit.. Khalis solo.

Bila sampai turn Khalis, Khalis diberikan jaket keselamatan.. Jujur Khalis cakap.. jeket tu rosak. Setiap kali Khalis lock dia akan loose dan tertanggal sendiri.. Bukan sebab ke'besar'an badan Khalis.. memang rosak.. jadi masuklah Khalis dalam rakit tu dengan jeket terbukak.

Elok je Khalis naik, rakit tu macam tak stabil.. senget.. siap ada air masuk sikit dari belah Khalis.. Tapi Khalis wat tak tau jerla,. Orang dah la ramai tengok.. Khalispun mengayuh undur ke belakang.. rasanya tak sampai 3 meter,, satu siren wisel dibunyikan..

Tiba tiba 3 orang petugas memanggill Khalis.

"Sir!! Sir!! please come back.. you sink sink"

perghh.. gila gaban malu,, dengan ada orang gelak kat Khalis,,. tangkap gambar rakit senget..

Arghhhhhh..gila maluuuuuu..maluuuu

Khalis rasa nak seret muka je kat tanah lepas selamat naik atas jeti tue.. semua orang cam pandang Khalis,, 

Adakah ini cerita Khalis? Yupp.. tetapi adakah ia buatkan Khalis nak kurus. ada tapi takde la sampai termotivasi macam Alison Bell.. Siapa dia? next post sebab terinterframe cerita sendiri.. 

Genting Highland!! Wa ingat ingat sampai mati!!hahaha 

13 comments:

waa sianyya... :) Genting best ehh... tak pernah sampai lagi

aah, betol. tak penah pegi juge cik khalis

laa... siannya dia... lama sangat tak pi genting, lebih 20 tahun...

Khalis, lucunya ;D nape x naik Flying Dragon je? selamat ;P

khalis...nk minta maap dlu ni.. hahahahahahahaha..serius hahahahaha..mmg kelakar..nasib baik xgelak guliong2 jer lgik... adoyai..kesian khalis.. hehehehe.. serius kalau kita bukan nk seret kat tanah dah muka tu... kita siap msuk dlm tanah trus hahahaha~

appun tq..ilang stress bila dpt ketawa hehehehe ><

hehehe..kelakar la...:)kesian khalis:)

Hikhik!Cik Mendezz no comment erk??
=P

lorh, khalis rupanya yg kene wisel tu.. jumpa jugak kat blog ni rupanya! hahahahaaa

hahaha..langsi lagi...

hehe. sampai hati depa kan. heh

haha. khalis2. klaka la. leh jadik kenangan tuh. hihi

hahahahahhaahah..kesian laaaaa...

xde gambo ke khalis hehehe...maap maap ^_^

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...