cerita Motivasi : Dimalukan kerana gemok.. tambah sikit gedempol!!

Taman tema dan orang gemok adalah dua musuh yang cukup ketat. Apa sahaja permainan yang best best mesti ada had limit berat badan.

Pengalaman peribadi penulis(segan nak tulis Khalis,,waahhaha) adalah pada tahun lepas apabila pergi ke Genting highland. Satu percutian yang dirancang sebagai honeymoon Khalis dan wife ditemani oleh dua orang adik perempuan masing masing. Adik bongsu Khalis dan adik bongsu wife Khalis.Di sebabkan abang ipar Khalis menyemponsor penginapan hotel, kami bawa sekali anak saudara Khalis yang masih kecik.



Sampai sahaja di genting, Khalis memang dah agak mesti tak banyak permainan yang boleh Khalis main. Tapi kerana hajat hati, Khalis nak sangat main yang kayuh kayuh tu. Ape tah nama dia. Disebabkan ada 5 orang termasuk budak kecik.. Wife Khalis tak boleh join sebab dia kena jaga budak kecik. jadi perancangannya macam ini.



Adik Khalis dan adik ipar Khalis satu rakit.. Khalis solo.

Bila sampai turn Khalis, Khalis diberikan jaket keselamatan.. Jujur Khalis cakap.. jeket tu rosak. Setiap kali Khalis lock dia akan loose dan tertanggal sendiri.. Bukan sebab ke'besar'an badan Khalis.. memang rosak.. jadi masuklah Khalis dalam rakit tu dengan jeket terbukak.

Elok je Khalis naik, rakit tu macam tak stabil.. senget.. siap ada air masuk sikit dari belah Khalis.. Tapi Khalis wat tak tau jerla,. Orang dah la ramai tengok.. Khalispun mengayuh undur ke belakang.. rasanya tak sampai 3 meter,, satu siren wisel dibunyikan..

Tiba tiba 3 orang petugas memanggill Khalis.

"Sir!! Sir!! please come back.. you sink sink"

perghh.. gila gaban malu,, dengan ada orang gelak kat Khalis,,. tangkap gambar rakit senget..

Arghhhhhh..gila maluuuuuu..maluuuu

Khalis rasa nak seret muka je kat tanah lepas selamat naik atas jeti tue.. semua orang cam pandang Khalis,, 

Adakah ini cerita Khalis? Yupp.. tetapi adakah ia buatkan Khalis nak kurus. ada tapi takde la sampai termotivasi macam Alison Bell.. Siapa dia? next post sebab terinterframe cerita sendiri.. 

Genting Highland!! Wa ingat ingat sampai mati!!hahaha 

Comments

~~Ticer Wann~~ said…
waa sianyya... :) Genting best ehh... tak pernah sampai lagi
Wadi AR said…
aah, betol. tak penah pegi juge cik khalis
Amie said…
laa... siannya dia... lama sangat tak pi genting, lebih 20 tahun...
Miss S.F.S said…
Khalis, lucunya ;D nape x naik Flying Dragon je? selamat ;P
lisa lis said…
khalis...nk minta maap dlu ni.. hahahahahahahaha..serius hahahahaha..mmg kelakar..nasib baik xgelak guliong2 jer lgik... adoyai..kesian khalis.. hehehehe.. serius kalau kita bukan nk seret kat tanah dah muka tu... kita siap msuk dlm tanah trus hahahaha~

appun tq..ilang stress bila dpt ketawa hehehehe ><
yayath said…
hehehe..kelakar la...:)kesian khalis:)
Azura Mendezz said…
Hikhik!Cik Mendezz no comment erk??
=P
yuna icha said…
lorh, khalis rupanya yg kene wisel tu.. jumpa jugak kat blog ni rupanya! hahahahaaa
MFI said…
hahaha..langsi lagi...
Cik Jannah said…
hehe. sampai hati depa kan. heh
anak abah said…
haha. khalis2. klaka la. leh jadik kenangan tuh. hihi
Mischelle said…
hahahahahhaahah..kesian laaaaa...
Areen said…
xde gambo ke khalis hehehe...maap maap ^_^

Popular Posts