Pages

Support Penaja

Sunday, August 21, 2011

Berita Menarik : Buat kotak sarang burung menyerupai kotak speed camera kerana bengang dengan pemandu yang membawa kenderaan laju

Posted by mykhalis On 11:36 AM 2 comments

Soalan pertama

Pernah tak korang masa budak budak dulu jumpa pondok polis tipu/ playwood tepi jalan?

Soalan kedua

Pernah tak jumpa polis trafik playwood/tipu yang real je macam polis sedang berdiri tegak di tepi jalan?

Soalan ketiga

Walaupun kedua dua perkara kat atas tipu, berani tak nak pandu laju atau wat pemanduan secara berbahaya?


Apapun jawapannya, inilah konsep idea yang dilakukan oleh seorang pesara di Somerset, England lakukan apabila tidak tahan lagi dengan motor yang sering dipandu laju di kawasan perumahan dan penduduk yang boleh mengundang bunyi bising dan kecelakaan jalan raya.


namun, tindakannya mengundang kontroversi apabila JKKK di sana merasakan ianya tidak patut dilakukan dan kotak speed kamera itu mesti diturunkan. namun bagi perekanya, pakcik Ian Magee, 63 yang merupakan pesara berkata.. Ini bukan kotak speed trape.. ini kotak rumah sarang burung.. hehe.. walaupun saya reka macam kotak speed trape tapi ramai yang tertipu dan mula berhati hati.. Korang bayangkanlah, Ambulan dan kereta peronda yang off dutypun dah mula bawak perlahan bila nampak kotak ni.."

Pendapat Khalis? kerajaan malaysia perlulah

Pertama
Bagitaula kat mana ada kotak speed trape.. Arghhh..tak tertekan ke tiba tiba terima saman je..

Kedua
Dari install kotak speed trape sebenar banyak2, wat la nisbah 1:3.. satu yang betul berfungsi, 2 lagi yang tipu,, Khalis rasa berkesan jugak..

tapi tak taula..ekonomi Malaysiakan sedang memuncak sekarang, duit banyak, tenderkan sahaja kotak kotak ini..hehe

Sumber dailymail

2 comments:

gigil nak bawak keta kuar umah :P

waaa.....idea yg pling best hahahaha~

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...