Pages

Support Penaja

Thursday, June 9, 2011

Setiap cerita ada penamatnya.....

Posted by mykhalis On 11:31 PM 11 comments

Segalanya yang berlaku di dunia ini terlalu pantas sebenarnya. Terlalu.. kalau dipejam mata sebentar.. kita akan terbayang masa kita mula - mula masuk sekolah darjah satu. Ada yang akan ingat seronoknya dapat pakai baju sekolah, mak sikatkan rambut ke tei, bedak tebal di muka..

pantas sehingga tak percaya sudah berbelas, berpuluh tahun kita sudah hidup..Katie Kirkpatrick, 21 merupakan seorang gadis biasa. Dia akan berkahwin pada minggu hadapan.. yang lainnya, dia menghidapi penyakit barah yang tak mungkin dapat diubatiMalah, 3 hari sebelum majlis perkahwinannya, bakal suaminya,Nick Godwin, 23 menemaninya ke hospital. Mungkin ini kerana baginya, Katie merupakan gadis idamannya semenjak usianya 11 tahun lagi..

Pada malam sebelum persandingan, dia mendapatkan rawatan lagi..dan di pagi harilah baru dia berkesempatan untuk memakai baju pengantin. Tiada rasa susah hati, dia menikmati sebaiknya majlis perkahwinannya


Selesai sahaja ikrar janji, mereka bersama semua rakan-rakan menghadiri jamuan sempena majlis perkahwinan. Mereka melupakan segala masalah sempena hari yang bahagia ini.Adakala Katie terpaksa berehat sebentar kerana kepenatan..


5 hari selepas itu, Katie meninggal.. mungkin dia tidak berjaya melawan penyakit cancernya.. namun di saat akhir kematiannya, dia tahu ada insan menyayanginya..

Kita??

11 comments:

She was loved. She died a meaningful death

sedeynyer...same cam citer mandy moore...a walk to remember kalo x silap...sob sob sob..

alaaaa.... you make me sad for a while la

dia matii dlm keadaan gembira . i bet she is the happiest girl in the world for being loved by the love ones .

kalau cinta itu tulus, sanggup buat apa sajakan...walaupun terpaksa menunggu seribu tahun...

sedeynya... kesian suaminya.. kehilanngan isteri yang dia cinta.. sedeh3...!!

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...