Pages

Support Penaja

Thursday, June 9, 2011

Langkah terakhir jika tugasan tak dapat disiapkan

Posted by mykhalis On 11:30 AM 5 comments

Mengalami kecenderungan untuk buat tugasan last lasti minit bukanlah penyakit luar biasa. Yang luar biasa ialah hari ini pensyarah bagi tugasan esok dah siap. memang betul-betul luar biasa.

Masalah sebenar ialah, bukan tidak mahu buat segera, tapi macam serba serbi tak menjadi, macam terlalu perlahan untuk idea datang, otot bergerak sangat tidak aktif. Tapi cuba last-last minit? segalanya kelihatan efisyen dan cekap.. betul tak?

Sama seperti nak update blog, Kalau hari ini target 8 entry sehari, memang boleh dapat, tapi bila dah sampai 8 je mesti macam mati idea.. Khalis sendiri masa belajar TESL tak habis dulu pernah mengalami masalah, buat tugasan gunakan microsoft office 2003, masa nak print pergi pusat komputer semua pakai office 2007.. tak ke sedih?? dah tak dapat print..

Jadi.. mungkin ini tips yang boleh dilakukan, kerana masa di U dahulu ada pensyarah yang mahukan soft copy berbanding hard copy.. jadi tips ini sesuai untuk tugasan yang dihantar melalui email atau pdrive..ermm..

ada lagi ke yang guna floppy disc?




ini untuk keadaan terdesak je..tapi kalau dapat pensyarah tak berhati perut tak boleh jugak..heh

5 comments:

whoah. this is perfect. nk try lah ;p

wow gud idea !!! nape la dulu tak terpikir benda nih ! huhu

ngeh ngeh ngeh....
abes la anda semua wahai para pengajar..

kitorang kena buat assignment yg dah siap print,binding/ bhs indon kata jilid, pahtu cover kena tebal mcm buku references.. last, diorg campak masuk kotak.. xbace!! kesian kitorang...

Tq for such a great idea. :)

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...