Pages

Support Penaja

Friday, February 17, 2012

Naik turun populariti artis

Posted by mykhalis On 8:53 PM 1 comments

seperti yg kita sedia maklum, kematian beberapa diva 80s spt micheal jackson dan whitney mmg menyebabkan berjuta org bersedih. tp tak ramai yg nampak, di hujung2 kareer mereka ni dicaci dan dihina sbb dah tak semeriah dulu. hidup diorang depressed dan struggled sbb nak menten dihormati. 

whitney - popular gila, best selling artis, terima awards sebanyak 3 kali ganda awards yg datuk siti dpt, diva pop sedunia... end up kawen sakai itam yang buat dia ketagih dadah dan huru harakan hidup dia sampai karier menjunam

selain dr whitney kita nampak ada beberapa diva2 yg hampir2 nak ada problem cam ni...contoh

mariah carey - filem glitter flopped, depressed, patu kene dumped plak dgn eminem, nak bunuh diri bagai...akhirnya naik balik dgn we belong together

celine dion - after 'that the way it is', album2 dia semua sendu2 jah...tp dia menten jd exclusive singer dan x sibuk nk wat comeback sbb kalau wat comeback, risikonya either success cam mariah ataupun gagal cam whitney. 

madonna - menten from muda dia dh tau apa yg dia nak, dia jual seks dlm muzik dia sampaikan lady gaga britney semua anggap dia godiva...kareer menten sampai la ni, album konsisten walaupun suara dia  xla meletop mana. 

TAPI ITU KISAH ARTIS HOLLYWOOD

cuba kita tgk artis kita, boleh tak kita wat perbandingan dan mungkin leh speku speku skit ttg artis2 yg dulu tip top, la ni korang semua dok keji.

start with 

Saloma - lepas p ramlee meninggal, even sebelum p ramlee pergi pun karier dia dh menjunam, semua org dok sibuk pop yeh yeh bagai ...10 thn sblm kematian dia, dia tenggelam dgn sharifah aini

Sharifah Aini - lepas masuk 40s, dia semacam x nak turun2 takhta...involved dgn kes emel layang dan saman reporter, zaman tu dia nk gain respek org balik tp nan hadoo dipandang sepi. 

Zaiton Sameon - ini tragis. semua maklum kn?

Fauziah Latiff - ini kesian. masa early 20s nama tip top karier nombor 1 tp sbb buta cinta, kawen bating dgn syed budriz, failed. kawen dgn johan indut...10 tahun dok cam tu je...sore dah kelaut. la ni, suam2 kuku jah padahal satu ketia dulu dia phenomenal.

Aishah - sama mcm jee. dulu powerfull, pas jd nombor 1 wartawan dok boikot ms dia kawen 1st husband. lepas tu nama dia hidup segan mati x mau. wat comeback, tp still x wow cam dulu. last2 pakai tudung n now, dia spt yg kita lihat dia skarang.

Ziana Zain - once a diva, lepas beranak pinak, n kehadiran siti...nama terus x berapa nak gah. gah di mata pemenat setia saja. wat album pun tidak, sandar pd single je. comeback x brapa gah. sendu 

So ni contoh2 yg kita masih ada, dan kita tak tahu apa akn jd akan datang. alhamdulillah kita ni islam dan kekal budaya timur, walaupun diorang ni jatuh tetapi diorang mungkin leh terima hakikat. but deep inside kita tak tau keperitan diorang menhadapi zaman kejatuhan. 


1 comments:

nasib xde artis MAS yg mati bunuh diri sbb stress...hehehe..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...