Pages

Support Penaja

Monday, February 13, 2012

8 Bekas Ahli SNSD/Girls Generation yang tak menjadi

Posted by mykhalis On 3:40 PM 5 comments

Tahukah anda bahawa sebelum SNSD dibentuk secara rasmi, ada beberapa yang hampir atau pernah menganggotai kumpulan ini sebagai ahli ke-10, mereka adalah:

1. Lee Yeon Hee
Kini bekerja sebagai pelakon. Membuat debutnya dalam drama television Korea, Sea God sebagai Junghwa muda pada tahun 2004.



2. Hwang Bora
Dia pernah membintangi filem 'Jumunjin' bersama bekas ahli Super Junior, Kim Kibum.

3. Zhang Liyin
Penyayi pertama dari China yang menempah nama dalam industri muzik Korea. Dia Juga merupakan artis asing (luar Korea) pertama yang memenangi Best New Artist Solo di Asia M.net Music Awards di Korea.


4. Seo Hyun Jin
Berkrbolehan untuk berlakon, pernah memegang watak utama perempuan dalam drama Dating On Earth. 


5. Stella Kim
Dikatakan digugur kerana kurang kemahiran menarinya. Juga tidak mendapat restu daripada ibubapa untuk terus menjadi artis, tetapi mereka mahu dia meneruskan pembelarannya.


6. Jang Ha Jin
 Alasannya menarik diri kurang jelas. Namun dikatakan dia ingin menumpuhkan terhadap akedemiknya dan sekarang sedang melanjutkan pelajaran di sebuah universiti di Korea.


7. Park So Yeon
Menarik diri kerana kurang bersedia membuat debutnya bersama SNSD. Sekarang di menjadi ahli T-ara. 


8. Heo Chan Mi
Ahli terakhir yang keluar dari kumpulan SNSD. Sekarang dia merupakan lead vokalis kumpulan Co-Ed School dan

5 comments:

oooo... hampir semuanya saya tak kenal. hahahah... yang t-ara tu pun tak berapa cam.

bora pun penah jadi snsd rupanya. baru tau. info yg bagus untuk peminat k-pop. hehe

SNSD ramai sangat.. pastu semua nak tonjolkan diri. bawak diri solo sudah..hehe

hwang bora nyer pic tu cm slh je..
tu bkn ker pic hwang bo ex-group shakra?sb tattoo dia tu tattoo hwang bo..bkn hwang bora.. =)

Minat Lee Yeon Hee! Nasib baik dia tak masuk SNSD. Kalu tak, tak minatt.

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...