Pages

Support Penaja

Thursday, June 16, 2011

India.....

Posted by mykhalis On 4:50 PM 4 comments

Bukan tak mahu kongsi kekayaan yang ada di India.. Malah,melalui filem Karan Johar yang banyak Shahrukh Khan berlakon macam KKKG kita boleh tengok kalau kayanya seseorang itu, rumah macam istana.. tapi kalau tengok filem Slumdog Millionaire boleh tengok kalau susah memang tak ubah cam pengemis jalanan..tapi kalau nak tengok keindahan boleh tengok 3 Idiots atau Sanggam..serius..

Tapi biasala.. memang perangai manusia biasa..suka cari keburukan.. dan Khalis sendiri tak berkecuali..bukan apa..untuk dijadikan iktibar,, sekurang-kurangnya..ketika kita baca blog ni ada orang yang sedang mengemis mencari rezeki..ehh?? bukan kat India je? kat Malaysia yang membangun ni ada juga kawasan yang tiada bekalan elektrik dan air bersih?? hmmm

Pikir-pikirla..








pagi tadi tengok MHI.. kisah apa yang boleh kita beli 50sen masa sekolah rendah.. kalau dulu, boleh dapat nasi lemak 20sen..air 10sen..keropok 10sen.. coklat 10sen.. sekarang??bernialainya 50sen zaman dahulu.. sekarang?

4 comments:

aah btol 2 kan..skrg 50sen org da x pndg..huhu..duit raye pon da puloh2 skg ni.demand ddahh..ade byk ag negara yg daif cmni..kte kat malaysia ni untung..same2 rnungkan..tq..;)

da lame x berjalan ni..

wah...sbb india mempunyai berbilion2 manusia...untung la rkyt Malaysia..huhu

duit skrg makin kecik nilai nya

giler ah gambar last ni teksi manusia ke? peh peh

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...