Pages

Support Penaja

Tuesday, September 20, 2011

kisah anak kecil mangsa kecuaian kedai makan : Tragedi September

Posted by mykhalis On 11:06 PM 9 comments

TRAGEDI SEPTEMBER - Aisya's story

Sesungguhnya aku sampai skg macam tak percaya benda ni happened sekelip mata. Memang totally bodoh la mamat waiter tu sekali bodoh dengan owner kedai yg menabur janji palsu. Melayu buat melayu. Damn melayu. Bravo man!

Outing dinner with my family. Aisya sat in the baby chair. Baby chair IKEA white tu. So by the time food sampai. Time tu waiter bwk fried rice on left hand, and hot tomyam on right hand, WITHOUT A TRAY! . Aku ni pn kalau masak maggi nak makan kt depan sambil tengok TV pn bwk pakai dua tangan okeh. Then just put the fried rice first on the table and bila dia letak hot tomyam tu. Aku budget tangan dia mesti dah tak balance bwk bowl tu sebab sup dah la penuh pastu bowl besar lagi.. Sekali bila dia letak, terus slip, fall totally and only to Aisya. 

What u can expect that time?

Aku panik gila! Aku tak tau nak buat apa. Then my hubs terus angkat dia bwk pegi sinki. Curah atas air pili. Sambil aku pn menyimbah2 sekali. Sambil Aisya non-stop meraung! Pastu ada plak ntah siapa yg trying to help la. Bwk telur, pecahkan telur atas badan Aisya. Bwk air batu letak atas Aisya. Pastu ada kedai lain pn datang letak minyak habatussauda atas badan Aisya. But it doesn't help at all. Aisya still crying out loud!

We straight away headed to KPJ Sec 20, Shah Alam. Aku punya menangis tak payah cerita la. Macam gaya dah hilang anak. Blh gila! Dengan service KPJ frankly speaking lembab nak mampus. Relax2, cool2, budget nak bagi aku tenang. Kepala hotak dia la anak aku dah melalak takde suara, takde air mata. The best part the doctor instructed nurse itu ini, begitu begini, tp tak pegang anak aku langsung. Touch la patient at least u know la kan. Memang keje aku ni membodohkan org sebab semuanya tak ada akal!

Then terus discharged sebab doc kata keadaan Aisya tak kritikal. Just bagi paracetamol. Then blh datang on Monday la for appointment. Lagi aku menyirap dah! Pehh..! Memang ni tak blh jadi. Aku pn rasa macam tak sedap hati jek. So me and hubs discuss kejap and we decided the doctor siapkan referral letter utk di bawa ke Pantai Specialist malam tu jugak.




AISYA'S FINGERS MENGGELEMBUNG DAN BENGKAK. HANYA IBU JARI SAJA YG SELAMAT



WORST THIGH! MASAK DAGING ANAK AKU!



KPJ PUNYA HASIL KEJE



TUKAR BALUTAN KT PMC



KESIAN AISYA. SABAR YE NAK.. :(


untuk bagi sokongan dan baca cerita lebih lanjut sila lawati Beauty of live..  memang sedih sangat baca entry ni..Khalis tak bayangkan kalau terjadi pada Sayf Muslim.. memang Khalis akan sue sampai dia tak berniaga dah..



9 comments:

serius saman jer kedai tu

kesiannya. sedangkan kita yg dah dewasa ni pun nak nangis sakit kalau kena air panas.inikan pula budak kecil camtu. :(

Please reveal the restaurant's name!! Bengang tul mendengarnya...

emm penah gak baca kes macam ni.. huhu kenapa la bajet hebat sangat sampai camtu... dulang kan ada.. ni tak pasal2 orang lain jadi mangsa.. budak kecik lak tu... huhu..sian baby tu...

tahu kisah ni siap nm tmpt mkn tu huhuhu...bengang tol rase kat owner/waiter/kpj!

saman jgn tak saman .... jgn bagu muka kat kedai tu ... nnt diorang buat2 tak sedar... hampeh...

kesiannya! dahlah aisya tu comel..
nasib baik tak kena muka!

memang kurang ajar lah waiter tu, memang patut kena saman!

terasa marah dan sedih bila terbaca entri ni..lbh2 lagi yg jadi mangsa anak kecil..

apa lagi boleh saman ni... kecuaian yg melampau..nnt ada yg tolong backup kata org tu tk sengaja..mcm kes doktor ari tu..

tk sengaja pun agak2 la kan...sapa suruh keja tk berhati2..terima la padahnya..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...