Keretapi di India tersalah laluan sejauh 980km dan tidak ada seorangpun staff yang perasan

980km tu, bukan 9.8km, bukan 98km.. hampir seribu kilometer dan takde seorang staff mahupun pegawai boleh perasan akan kesilapan ini.



Ianya menyebabkan ribuan orang penumpang rasa cukup bengang sekali kerana perjalanan keretapi sudah melecong jauh dari tempat yang dituju.( Khalis tak tau berapa laju keretapi di negara mereka).Keretapi yang dalam perjalanan ke Bhudaneswar dari Tirupati telah melencong ke bandar Vijayawada.



Kejadian ini kerana berlaku kerana berlaku kesalahan dalam memberikan kod dan mengejutkan ramai orang kerana dalam perjalanan sejauh ini, keretapi tidak bertembung dengan mana mana keretapi lain.


Pegawai yang bertugas memberi alasan untuk cover malu dengan mengatakan
" kami mana biasa dengan tempat yang nak pergi, jadi kami tak rasa sebarang kelainan.. so kami go on and on je la(macam lirik Mu heart will go on)"

Untuk cerita lebih benar boleh baca di dailymail



Comments

ArulchelseA said…
nasib menyebelahi keretapi ni..klau tk dah bertembung tu..
MFI said…
mak aih..smpai 980km tu..brape jam punya perjalanan tu? 24jam?
aiii...punya laa jauh gtu..boleh kata xbiasa.. xrasa kelainan.. hmm tu laaa namanyer.. xmoh ngaku salah.. ish ishh
cik sakdi said…
adoii.. ptotnye ke selatan pergi ke utara.. bukannya terlajak.. mampus la nak naik train patah balik..nsib baik x bertembung kan. huhu
Anonymous said…
otak dia 980km. haha. bpk jauhhh
azri_batu said…
jalan2 dulu, makan angin sebelum sampai ke destinasi

Popular Posts