Pages

Support Penaja

Wednesday, October 19, 2011

Teknik melajukan broadband yang sudah habis limit

Posted by mykhalis On 11:34 AM 4 comments


penafian : Ini bukan tutorial Khalis buat..Khalis copy dari sumber, menurut penulis tutorial,teknik ini berjaya, dan jika mahukan bantuan sila klik link sumber yang Khalis berikan..

ok macam ni.
korang buat macam ni.

1. start>run
2. taip cmd > enter

akan keluar command prompt

3. taip ipconfig/all

akan terpapar segala detail connection.
ip,subnet,gateway dan dns.

peratikan description connection.pastikan korang peratikan yang broadband punye.jangan silap.
kemudian tengok gateway

4.taip no. gateway tu
taip:

ping 10.176.44.70 -t

5.kemudian enter

pastikan ada reply yang diterima selepas anda tekan enter.
dan biarkan ia ping tanpa henti.
biarkan proses ini berterusan selama mana anda online.

prosses ini akan membuatkan anda sentiasa ada connection dan takkan DC dengan server dan akan mempercepatkan prosses penghantaran paket dan penerimaan paket.
so akan mempercepatkan proses membuka web page.

kalau malas nak taip2 setiap kali nak ping.just copy paste kod ni ke notepad dan save as namefailape2.bat
then double klik bile setiap kali nak ping

@echo off
cd\
ping 10.176.44.70 -t

*gantikan 10.176.44.70 dengan gateway@dns broadband korang.

ak dah buat speed broadband aku terus jadi laju balik....
padahal dah lebih limit
gembira btol


4 comments:

kalu guna mobile macam mana plak?hehe..klu over limit tuk mobile internet! ce citer ce cite,hihi

haram doh curi line.

aku serius ni.

haram. janganlah buat memandangkan kau ni aku tgk jenis rajin nak kondem-kondem moral orang.

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...