Pages

Support Penaja

Wednesday, October 19, 2011

Cara golongan muda mudi singapore duduk di dalam LRT tanpa perlu bagi mereka yang lebih memerlukan

Posted by mykhalis On 1:28 PM 4 comments

Sememangnya untuk memberi OKU, wanita pregnant, orang tua untuk duduk di dalam pengangkutan awam memerlukan kekuatan minda. Khalis sendiri pernah merah muka sebab dimarahi oleh seorang pakcik kerana offer dia duduk. Katanya" Ingat aku tua sangat ke nak duduk? ko duduk jerla..tak payah nak tunjuk baik!!"

Haa.. gitula pulak. rasa nak turun terus je.. memang segan tahap heret muka atas jalan tar..tapi kalau kita tak offer, kesian la pulak tengok.. cara terbaik kita tak yah offer.. berdiri je terus.. pindah tempat lain.. yang bengangnye nanti ada pulak orang lain yang sihat walafiat wat muka slumber derkk je duduk..

Tapi itu kes orang yang nak berkongsi..bagi yang memang tak nak berkongsi?tak nak bagi kepada yang lebih memerlukan? dikatakan sebilangan orang muda di singapore menggunakan penutup mata untuk tidur dan headphone ketika duduk.. jadi dia boleh wat takde perasaan untuk tak bagi orang lain duduk dengan alasan

"tak perasanla!!"







4 comments:

memang kurang ajar lah orang camni!

citer khalis tu macam agak kuang ajar skit la pakcik tu..pernah berlaku kat saya, nk bagi pakcik tu duduk, tp dia suruh sy duduk balik..takper katanya.. penolakan macam tu baru betul..

selalu yg bg tempat duduk kat sy org luar bkn 'org kite'...kenape ek? 'org kite' lg pentingkan diri sendiri...ye tak semua, certain je kan?tp berase kerat sgtla yg baik hati tu huhu~

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...