Pages

Support Penaja

Tuesday, October 25, 2011

Guna CCTV pantau anak dalam kelas

Posted by mykhalis On 11:23 AM 6 comments

SEORANG ibu memantau pergerakan anaknya di dalam kelas tadika Pishtaz, Teheran pada 19 Oktober lalu.

TEHERAN, Iran - Sejumlah ibu bapa di sini memantau gelagat anak mereka di dalam kelas sebuah tadika menerusi kamera litar tertutup (CCTV).

Tadika itu yang dikenali sebagai Pishtaz dilengkapi komputer untuk kanak-kanak pintar.

Ibu bapa boleh melihat aktiviti anak-anak mereka dari rumah menerusi CCTV yang dipasang di beberapa kawasan di tadika itu seperti di dalam kelas dan taman permainan.

Tadika itu mendakwa menjadi perintis teknik pengajaran dengan menggunakan teknologi maklumat. - Reuters


Bagi Khalis arr.. stuju bebeno.. blh ibu tengok cikgu mana ponteng kelas.. budak mana yang suka membuli.. mungkin budak2 hilang privasi..tapi perlu ingat.. zaman kita budak2, kalau tengok kartun contohnya ada guna tnt meletup2 ke..takdenye kita ada niat nak meniru..tapi budak2 skrang advance.. nampak benda pelik sikit je mesti nak acu cuba try test..


6 comments:

wah..bila la kat malaysia nk buat mcm ni ek

elok buat cam ni...nnt ibubapak tau anak dia mcm mana kat sekolah..klau cikgu rotan tau puncanya..

wooo..kalau lah ada kat malaysia cam ni..kompkm semua budak2 tekun jew blaja..baik2 jer duk dlm kelas~

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...