Pages

Support Penaja

Wednesday, February 8, 2012

Topik sekolah : Meniru semasa exam

Posted by mykhalis On 3:26 PM 1 comments

Kalau kita cari di internet.. terdapat ribuan cara untuk meniru dalam peperiksaan. Tapi soalan yang biasa Khalis fikir.. berguna ke apa yang kita bawak meniru?

Semasa di UTM.. Khalis menumpang satu matapelajaran dengan pelajar luar kampus. Kalau pernah dengar SPACE UTM.. di sini, pelajar separuh masa akan belajar pada hujung minggu secara maraton dari pagi sampai malam.

Disebabkan Khalis menumpang sebab repeat paper..Kelas Khalis ada ramai uncle.. untie.. Khalis la yang paling muda time tu... Satu hari lecterur nak wat ujian.. tapi dia siap cakap.. saya benarkan semua student bawak toyol.. kali ini halal punya.. bawakla berapa banyak..asalkan jangan buku teks udahla..

Apa punya baik la.. Khalis nak sebut nama lecterur ni.. nak terima kasih sebab dia macam ibu angkat kat UTM dulu.. setiap hari rabu belanja KFC kat bilik dia..

Sampai je hari test.. Khalis tengok semua orang bawak keluar toyol memasing.. Khalis bawak selai kertas je.. semua isi main point je.. pasal penerangan kita dah boleh karang kemudian.. Tapi bila time uncle dan untie bawak keluar diorang punya toyoll.. pergh,,, sampai 30 helai pun ada..

Diorang ni tak pernah menoyol ke ape? bila nak jawab soalan mulalah memasing selak sehelai demi sehelai nak dapatkan maklumat.. kesian jugak tengok.. Seingat Khalis masa dah habis masih ada yang tak dapat jawapan..

Pengajarannya di sini.. nak menoyolpun kena pandai.. bukan main toyol je.. cikgu2 pun kena up2date.. Selalu cikgu cakap..toyol ni takde berkatnya.. memang betul pun.. korang takkan ingat apa yang korang toyol..

 tak caye tengok cam kat bawah ni




kalau masuk apa yang ditoyolpun..puas la nak mencari..tapi inilah harga yang perlu dibayar bila malass

1 comments:

tetiba rasa nk comment bila khalis sebut pasal space utm (skrg UTM SPACE) sbb aku dulu pernah berkerja kat sana.. actually pakcik2 makcik2 yg study kat space ni ramai gak yg terdiri dr golongan cikgu2, ustaz2 dan ustazah2 (pelajar fakulti pendidikan).. tp golongan ni pun xterlepas dr kene tangkap meniru waktu exam.. diorg cikgu2 lg otai sbb tau mcmana nk meniru sbnrnya sbb diorg pun biasa tangkap budak meniru.. kadang2 klu nk meniru (toyol) pun diorg xtakut sbb pembantu pengawas pun terdiri drpd budak2 muda pangkat anak2 camtu.. kadang2 kesian jugak bila nk tangkap diorg nih.. hiihi

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...