Jadi benarlah Malaysian Airlines hidangkan arak??


Balik sahaja dari kursus biro tatanegara (BTN) Khalis telah berjaya di cuci otak bahawa UMNO adalah pejuang melayu islam dalam negara kita. Dan PAS pada masa itu sama macam Al-muanah, Al-Qaeda..pelampau agama.


Jujur Khalis cakap, lepas je balik,, selalu berdebat dengan mak pasal PAS Umno ni. Yerla.. bila ada hujah je.. Khalis akan tanya mak..

"mak nampak ke? tak baik tau buat cerita"

last last mak malas layan Khalis..

Dan antara fakta yang biasa Khalis dengar.. MAS menghidangkan arak kepada penumpang pesawat.

Ok.. pertama PM kita isytihar negara kita ini negara ISlam..

Tapi pintu masuk orang luar nak ke negara kita melalui MAS akan jumpa pramugara yang sopan.. lengkap pakaian sampai tutup bukulali.. siap bagi tie, tak bagi nampak dada. Tapi pramugari kita?? humang aihh.. kain belah..ketat.. itu semua kita tahu..

Tapi, rupanya, dalam kapal terbang yang meluncur di udara ini, ada bekalan arak/ wine/ apa sahaja orang panggil untuk penumpang. dan yang menghidangnya ialah pramugari lah tu..

So.. kat mana ciri ciri negara islam tue?dari masjid negara kah? dari universiti islam kah? dari pertunjukan fesyen islam kah? dari apa gamaknya?

Ini negara islam atau negara yang penduduknya ramai islam??

Nordin Kardi pernah bercakap dalam satu forum Islam hadhari anjuran UTM tahun 2004


"kenapa awak peduli pasal MAS? pasal sure heboh? kenapa tak baiki pointer anda supaya anda boleh baiki negara ini?"

Sama-sama la fikirkan..



Comments

Norfidayu said…
ye ke ni... ish...tak patut lah hidangkan arak. Semua benda skang da pelik!
mra said…
kalau la nak dibuatkan cerita. hidangan tu antara nya jadi pembayaran cukai yang anratanya menjadi subsidi bagi barangan harian.
Paradise Gal said…
orang islam pun bangga hidang arak. tsk tsk tsk...
Ini Kisah Tia said…
memang ada sebab Tia pun naik flight MAS ni .. orang yang duduk sbelah Tia yang minum , bukan Tia . kononnya , dia nak hilangkan gerun ..
Cik Kasih said…
isk..teruk la mcm ni
Cik Shiqa said…
ish.. makin seram pulak dengan negara sendiri.... sebab makin lama negara kita mnjdi semakin sama dengan negara luar... seperti dah hilang ciri2 malaysia yg dulu... mungkin sebab mengejar "pemodenan" ??
nasigoreng said…
Malaysia hanyalah sebuah negara yang manis dengan Islam.pada hakikatnya bukan sebuah negara total Islam. sekadar mempunyai perlembagaan yang menyebut Islam sebagai agama rasmi negara. banyak masjid dibina dengan kos juta², jemaah tiada. majlis ilmu itu ada, tapi majlis maksiat lebih menggila. pemimpin kata perjuang agama, tapi isteri sendiri dedah aurat dekat semua. memang inilah contoh Islam acuan Malaysia. syabas dan tahniah buat kerajaan Malaysia.
! Nurida Ardy said…
he..baru tau kew MAS hidang arak..huhu
cacah said…
untuk cater for foreign boarders...
yang muslim yang minum tu la yang ngok ngek...
kalau betul2 islam campak la ke mana pun, akan tetap pegang pada islam... mencari yang halal tu kan fardhu...
MAS hidangkan minuman tak halal tu untuk foreigners/non muslim yang board on our plane...

it's not an issue for me...

Popular Posts