Pages

Support Penaja

Wednesday, October 12, 2011

Iklan terbaikk di Perancis yang menyindir manusia berperangai seperti binatang

Posted by mykhalis On 1:04 PM 6 comments

Kalau kita orang melayu selalu memberi perumpamaan terhadap sikap buruk sesetengah orang seperti haiwan.. contohnya

Mulut macam murai
Hitam macam gagak
bodoh macam lembu
lembab macam keldai
gelojoh macam babi


dan macam macam lagi..
tapi di perancis..untuk menimbulkan kesedaran kepada pengguna laluan keretapi bawah tanah.. beberapa iklan ditampal yang menggambarkan sikap buruk seperti haiwan. Di harapkan.. ada sikap malu bagi mereka yang melihat iklan dan tidak akan melakukannya..

Cadangan Khalis.. mungkin boleh dilakukan di malaysia.. terutama untuk mereka yang merokok dan selalu langgar peraturan jalanraya..mesti ada segan punyalah





memang smart arr iklan ni

6 comments:

wahhh.. awesome gambar2 ni semua.. ehee ^_^

mmg terbaekkkkkkkkkkk!!!
sesuai sgt letak kat public area kat malaysia ni huh!~

hahha..terbaik lah iklan2 ni! superb!
terasa org2 yg bersalah tu!

Allah dah jadikan kita sebagai manusia maka bertindaklah seperti manusia.

pehhh..tbaik...tbaik..ptut da dalam tempat2 awam kat malaysia ni..kalu depa still wat cam tu..mmg samala dgn binatang2 tu haishhh~

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...