Iklan terbaikk di Perancis yang menyindir manusia berperangai seperti binatang

Kalau kita orang melayu selalu memberi perumpamaan terhadap sikap buruk sesetengah orang seperti haiwan.. contohnya

Mulut macam murai
Hitam macam gagak
bodoh macam lembu
lembab macam keldai
gelojoh macam babi


dan macam macam lagi..
tapi di perancis..untuk menimbulkan kesedaran kepada pengguna laluan keretapi bawah tanah.. beberapa iklan ditampal yang menggambarkan sikap buruk seperti haiwan. Di harapkan.. ada sikap malu bagi mereka yang melihat iklan dan tidak akan melakukannya..

Cadangan Khalis.. mungkin boleh dilakukan di malaysia.. terutama untuk mereka yang merokok dan selalu langgar peraturan jalanraya..mesti ada segan punyalah





memang smart arr iklan ni

Comments

Shaherah said…
wahhh.. awesome gambar2 ni semua.. ehee ^_^
Luv Me Cinta said…
mmg terbaekkkkkkkkkkk!!!
sesuai sgt letak kat public area kat malaysia ni huh!~
Norfidayu said…
hahha..terbaik lah iklan2 ni! superb!
terasa org2 yg bersalah tu!
Awan Biru said…
Allah dah jadikan kita sebagai manusia maka bertindaklah seperti manusia.
lisa lis said…
pehhh..tbaik...tbaik..ptut da dalam tempat2 awam kat malaysia ni..kalu depa still wat cam tu..mmg samala dgn binatang2 tu haishhh~

Popular Posts