Pages

Support Penaja

Thursday, September 15, 2011

Kerajaan Negeri Selangor buat kecoh!! Gaji minima pekerja RM1500

Posted by mykhalis On 5:14 PM 4 comments


KOrang tengok apa yang kerajaan negara Selangor buat?? dia buat kecoh!! BN dah perintah Malaysia setengah abad dah.. Nak laksanakan gaji minimapun tak berani lagik.. Ini PR baru je perintah Selangor 3 4 tahun dah nak kuat kuasakan gaji minima RM1500 buat semua kakitangan yang bekerja di bawah Kerajaan Negeri.

Sebagai orang kerja sendiri, Khalis memang tak tahu, tapi kalau minima maknanya kalau tukang sapu, driver apa sahaja jawatan gaji paling kurang RM1500 ye tak? kat Rompin ni, Khalis dengar tawaran gaji bermula dari rm650 pun ada..Nak makan apala gaji banyak tu..ye tak? Ini RM1500..semangat la sikit nak kerja ye tak? AMboiii..kemain lebor senyum mereka meraka yang dapat naik gaji nanti.. Memangla tak dapat beli suar dalam Victoria Secret..tapi bolehla wat ganti dengan jenama Giant.. ye tak?Tok sah nak nipu.. Khalis perati ada je yang pakai buar dalam yang sama sampai setahun.. ISHH... ape la..

Dah la sorang saudara Khalis cakap, kebanyakan isi rumah kat selangor(kebanyakan.. bukan semua) tak pernah  bayar bil air semenjak PR memerintah... Ini Khalis dengar dah tau fitnah dan pembohongan yang maha dasyat ni.. MANA BOLEH!! TIPUUU.. FITNAH FITNAH.. mesti kat rumah takde orang ni..

Khalid MB selangor tak tahu ke.. Kalau gaji naik nanti harga barang naik? kenapa dia tak buat kedai 1Malaysiakat selangor? tapi wat la cover line bagi nama 1Selangor. Walaupun Khalis kat Rompin, TV3, RTM selalu cakap kedai 1 Malaysia untuk rakyat jelata..Membantu mereka berpendapatan rendah.. perghh..best je dengar.. Tapi dengar jela.. Nak naik kereta dari Rompin ke KL semata mata nak beli Meggi dan Sardin.. Ndakla kome..

Arghh.. Ingat... ini berita fitnah.. korangpun mesti dah keliru ini fitnah ke betul betul ye tak? haha.. sila google sendiri..

SAH DAN TAK SAH!!

Sumber gaji naik Selangor kini

LU PIKIRLA SENDIRI



4 comments:

wah...ni yg rasa nak apply kerja jadi kerani/office boy ni..hahaha..

masyuklar cenggitu masing2.. =.='

ada yg masih duk bwh tempurung bro..tkut bila pr memerintah..kih kih kih..masih di momokan oleh umno..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...