Pages

Support Penaja

Monday, September 12, 2011

Keadaan pejabat kerajaan di India

Posted by mykhalis On 8:09 PM 8 comments

Siapa tengok Filem Billu Barber?? siapa nangis masa SRK jumpa kawan dia kat pondok tue!! Kalau tengok mesti korang ingat babak pertama masa Billu jumpa pegawai kerajaan mintak bantuan,,

Khalis ingatkan sesetengah tempat sahaja.. Rupanya hampir semua pejabat kerajaan di India memiliki persekitaran yang serupa.

Khalis bab orang kerajaan ni tak berani cakap banyak.. tapi kalau akak akak yang namanya jaga kaunter tak kiralah swasta or kerajaan  kebanyakannya( bukan semua!) memang jenis datang bulan je memanjang.. Sampai rasa nak lepuk je kepala sengsorang!!

Tapi itu citer lain.. ini citer bersyukurlah dengan kebersihan dan persekitaran pejabat pejabat yang ada kat Malaysia ni,, Memang gah dan lawa sungguh.. penuh dengan apa orang cakap.. haaa.. motto dan etika.. contoh.. senyuman kami untuk anda.. pekhidmatan ikhlas dari hati.. hehe.






Demi masa depan keluarga.. esok Khalis akan isi borang sambung pelajaran.. mungkin psikologi atau undang undang.. mak Khalis suruh sambung ambik cikgu.. entahla.. Bukak cc ni pun dah selesa.. tapi macam kita semua tahu.. teknologi makin berkembang.. mungkin 3 /4 tahun lagi CC masih releven.. tapi akan datang?


8 comments:

kita pernah tengok cerita tu, tapi takde lah sampai nangis..

ish2, banyak betul kertas, sampai tak tersusun..

Pehhhh~~ mau nk gila kalo kene cari fail lama2 ni..
I yg mmg dok bahagian registry yg organize giller tu pon kadang2 kesian tgk my ofizboy cri fail xjumpa2..
kalo mcm ni lagi laa~~

hahah terbaikkkk...dibuat nye nak cari dokumen, kne cari atas rak..haha

nk jd cikgu?? masuk je mana2 skolah..gi mengajar..bkn payah pon..

old skool giler...sti ade bawu ketik..heh heh

diorang tak update kes, atau kes banyak sangat, atau diorang tak buat pelupusan...
sepatutnya dokumen dokumen kerajaan tu ada tempoh tertentu, ia boleh dilupuskan.

sayang betul, mungkin kerajaan india boleh start praktis less paper in their government... sebab raja2 IT kan ramai dari India... takkan la tak boleh sponsor government sendiri... huhu...

pe lbh nye ada opis yg santek, megah, hebat tp org di dlm nyer x semenggah???

fuyooo..ni kalau org kita dhantar ke sana..mau nngis tgk dokumen cam tu hehehehehe..syukurlah wahai yg bkerja dekt pej kerajaan~ hehehehe..><

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...