Filem Titanic James Camaroon dibikin semula 3D



Masa tu tahun 1998, Khalis tingkatan 1, abah sewa tape Titanic, 2 biji tape sebab durasi filem ini 3 jam. Adik Khalis yang kedua baru darjah 2.  Ketika babak nak melukis naked itulah air di dapur berbunyi. ( kan cerek air dulu bungi memekak bila dah masak?)

Mak suruh Khalis pergi tutup.. Khalis tak mau,, Khalis cakap 'abangah la tutup, dia budak lag, mana boleh tengok!!' Mak forwardkan terus cerita untuk mengelakkan hati anak-anak jantannya di nodai dan Khalis terpaksa tutup jugak air di dapur.

Itu kisah 13 tahun dulu. Bersempena dengan ulangtahun kejadian Titanic, James Camaroon bercadang men3D kan filem yang pernah menjadi kutipan terbanyak sebelum Avatar ambil alih tahun lepas.

Pelakon utama iaitu Leonardo dan Kate sangat gembira dengan projek terbaru ini. Kompomla mereka takkan berlakon semula kan? Tapi mungkin bantuan mereka melicinkan lagi proses remake ini nanti.

Fuhhh.. tak sabarnya, Khalis n wife memang suka sangat tengok cerita nie. dah ada download, tapi hari tue masa tv2 tayang, tengok lagik. ( tapi bengang sebab tak habis pun!!!)

Camne?ada pasangan veteren teringat kenangan tengok filem ini masa bercinta dulu?hehe



To commemorate the 100th anniversary of the Titanic’s sinking, and to line James Cameron’s unendingly deep pockets with even more gold, Kate Winslet and Leonardo Dicaprio will be getting the royal 3D treatment.


Cameron, who has became one of the most outspoken figures in the world of 3D technology – after Avatar grossed more than $2.7 billion in theaters – will be directly involved with the 3D conversion. And he had better do it right. He has lambasted some of the recent 3D films for their less-than-lackluster 2D-3D conversions.
Titanic was the world’s highest-grossing theatrical movie release for 12 years, until James Cameron broke his own record with last year’s release of Avatar. His reputation is on the line with this radical change to the 1997 blockbuster.
The real-life Titanic ship sank on April 15, 1912, so the 3D re-release of the movie will likely be timed around that date in 2012.

Comments

Proud Mommy said…
sha teringat..1st tgk titanic ni masa tahun 5..mak x suru tgk..huhu..

dah besar ni bru dpt tgk haha:)
naqiah said…
kalau btol x sbar nak tunggu... heee.
Abang Zam said…
kool! aku suka part die main dalam kerete..whoaa!
Unknown said…
igt dulu zaman tu VCD player tgh mahal lg....tp dpt beli gak vcd player & cd titanic ni...tp subtitle cina...sedih...
mumui said…
wahhh.... dulu tgok.. mate ngantok... bab tayang lewat sngt...
mas saari said…
mula2 cite ni boring sikit
tapi bila time kapal titanic nak tenggelam tu yg best..
puteri ain said…
best romantic story ever..:)
Darl Eika said…
mesty kena tonton dengan cik gula3 nie. bestnye... :)
sy pun minat gler ngan movie ni..romantic..part Jack tenggelam dlm laut tu yg wt nangis..huhu...
Azwa Mohamad said…
tak suka citer neh, sebab ada Leo diCaprio... hehe ;)
Ibnushukran said…
seriuz cite ni mmng feeling gler.. part seme manarik.. xsabar tnggu y 3D ni.. uhuhu
silent said…
whoa....katun la eah?
Sweetie Pie said…
cerite tgk 100x pn xn jemu!!

Popular Posts