Gaysec memecah masuk pangkalan data PTPTN dan membuang segala maklumat peminjam


Seperti sedia maklum, Gaysec dalam minggu lepas telah memecah masuk pangkalan data Hotlink dan Maxis. Ini adalah satu lagi khidmat komuniti yang dilakukakan supaya pihak Maxis lebih mempertingkatkan keselamatan data mereka.

Namun pada tengah malam semalam, Gaysec telah berjaya memasuki laman web dan menyahkan hampir separuh dari nama peminjam. menurut pihak Gaysec yang di keluarkan dalam blog mereka, mereka tidak berjaya membuang semua kerana mereka berjaya dipintas oleh pihak SKMM.

Anda boleh memeriksa samada maklumat anda masih ada dalam data atau tidak. Seandainya hilang, kemungkinan tiada lagi surat saman mintak bayar hutang tertangguh akan sampai ke depan pintu rumah.


Khalis sendiri telah memeriksanya.. anda bila lagi?




















jangan cakap korang percaya!!ini berita tipu sahaja..heh

Comments

Cik Shiqa said…
tipu.. baru jap td shiqa bayar untuk adik shiqa. tp kalau btol dorang dh padam.. tetap akan bayar jugak. hutang kena bayar gak walau kita dah mati.huhuhu

memang hot ah berita ni.hehehe
KhaiRin said…
moga2 namaku terpadam dr data hahahaaha
are din said…
UHHHH...... saspen jerk ... hik hik hik
azrijohan said…
pehhh,nama pakcik khalis dah takde ke? untunglaaa
Shuhaida Subri said…
kalau Gaysec nak bt camni.. nak request lah soh padam nama.. hehehehhe
hahahah....kecik ati...org da peercaya giler2 da...baru nk ckp yahooo...
MFI said…
sebahagian jer..bukan sumer..konfem kelam kabut pasni..
nitestalker said…
at the 1st place, lepas ni jgn pinjam ptptn kalau nak sambung belajar...hahahahhah
Rai said…
hutang nk bayar. tp tak mau yg riba. isk3...


nama aku derang padam tak. wakakakakakakakakaka.....aku dh la blacklist ni. woooooo

Popular Posts