Pages

Support Penaja

Thursday, January 5, 2012

(UAI) Ustaz Azhar Idrus penzina, penipu, dan mulut cabul

Posted by mykhalis On 12:59 PM 6 comments


Azhar Idrus anak kelahiran Kg Ladang,Terengganu ini menghilang diri cukup lama dan setelah balik ke negeri asal,beliau mula menyusup masuk ke majlis-majlis tahlil untuk menyampaikan tazkirah awalnya dan mengenakan bayaran tertentu.
Dalam soal pandangan politik beliau cukup bijak kerana tidak menyertai mana-mana parti politik terutamanya PAS walaupun setiap ceramahnya beliau sering memetik pandangan Hadi Awang kerana beliau tahu,berada dalam PAS sukar untuk beliau mencari wang dan terpaksa menyumbang kepada parti itu.Sebab itulah barangkali beliau maki hamun pemimpin PAS atau UMNO supaya memudahkannya untuk beliau cari makan dengan hasil ceramah maki hamunnya.

Penduduk setempat mula mempersoalkan kredibiliti serta taraf perguruannya hingga melayakan beliau bergelar ustaz.Di mana ustaz ini belajar ilmua agamanya? Siapa gurunya dan kalau belajar di Pasenttren,pasentren mana,kalau belajar di pondok, pondok mana dan kalau belajar di universiti,universiti mana yang tiba-tiba sahaja boleh menjadi Ustaz ataupun orang yang arif tentang agama?


Persoalan sebegini mula berlegar dan kalau mengambil kira Hadi Awang idola Ustaz Azhar ini,sekurang-kurangnya Hadi Awang belajar di Al Azhar.Mesir walaupun kemasukannya ikut pintu belakang tapi sekurang-kurangnya pernah jejak kaki di Al Azhar dan semua orang tahu Nik Aziz adalah guru agama di KEMAS dan belajar ilmu agama di India tapi Ustaz Azhar ini belajar dimana hingga beliau dipanggil ustaz hari ini?

Orang Terengganu tahu dan orang Kampung Ladang tempat lahirnya tahu bahawa Azhar Idrus sebelum ini merupakan seorang pemuzik yang pandai memetik bass gitar serta bermain piono dan organ.Pernah bersama-sama Sallem,penyanyi IKLIM malah beliau juga sebelum ini merupakan seorang jurugambar dan penulis bebas.

Soal Azhar menuntut pengajian Islam dimana,biarlah beliau yang menjawabnya cuma kita menuntut penjelasan dan ingin tahu daripada Ustaz Azhar berkaitan dengan peristiwa jam lebih kurang 1.00 pagi di kawasan Masjid di Jambu Bongkok,Marang,Terengganu ( di Jambu Bongkok ada satu sahaja masjid) dan apa keperluan Azhar dikatakan berada dalam tandas wanita di masjid itu dan dalam masa yang sama turut ada seorang wanita lain didalam tandas tersebut?

Kelibat Azhar itu disedari oleh penduduk kampung dan memangil beliau keluar dan Azhar dikatakan memberikan alasan untuk mengambil wuduk.Wuduk untuk sembahyang apa pada jam lebih kurang 1.00 pagi itu dan kenapa menggunakan tandas wanita sedangkan tandas lelaki bersebelahan?

Menurut sumber lagi, ketika Azhar berbual dengan penduduk kampung,kelihatan seorang perempuan keluar dari tandas yang sama dan bergerak ke tepi pantai dan katanya perempuan itu dikenalpasti adalah wanita muda dari Dungun,Terengganu?

Kita tidak menuduh apa-apa cuma mahu penjelasan daripada Azhar Idrus apakah peristiwa sebenarnya?Takkan sebagai Ustaz yang cukup dikenali ramai turut melakukan perkara mungkar?Takkan Ustaz yang mendapat bayaran mahal mengambil kesempatan untuk melakukan maksiat?

Selepas bersoal jawab dengan penduduk kampong,Azhar mengambil keretanya dan terus ke tepai pantai dan selepas jam 3.00 pagi,wanita muda yang keluar dari tandas tadi berjalan kaki untuk mengambil keretanya yang ditinggalkan di masjid,bila ditanya olah penduduk kampong beliau menjawab,cari kawan.Takkan jam 3.00 pagi cari kawan di tepi pantai?

Ada juga sumber yang memberitahu bahawa hari ini penduduk Jambu Bongkok yang selama ini cukup mengkagumi Azhar Idrus telah menanggalkan gambar-gambar Azhar yang selama ini dikagumi mereka.Mengapa penduduk kampong ini bertindak demikian?

Dan kalau kita berkesempatan singgah di masjid itu dan berbual dengan orang kampong nama Azhar bukan lagi menjadi ikon tetapi disebut dengan berbagai-bagai gelaran. Dan kita peringatkan Azhar Idrus, makin tinggi ilmu agama (kalau ada) makin banyak dugaan Tuhan berikan.Jangan pula makin tebal serban maka begitu juga tebal dosa-dosanya.
Sabar dulu kekawan. Jangan nak marah aku melulu. Biar aku jelaskan bahawa ;

1. Ya, posting di atas neh adalah fitnah.

2. Ya, posting di atas neh antara beberapa petikan posting2 dari bloggers umno.

3. Ya, posting di atas neh bertujuan mencemarkan imej ustaz yang sangat dekat di ahti masyarakat muslim malaysia.

Tuduhan neh sangat berat. Ustaz tidak pernah gunakan ceramah maki hamun pun menasihati rakyat. Kalau pendekatan bergurau senda itu ada, pendekatan perli pun ada, pendekatan kiasan pun ada, tetapi bukan pendekatan maki hamun. 

Dan yang lebih jahat, mereka fitnah ustaz, seolah2 ustaz melakukan zina [maksiat]. Kejadian itu jelas sekali adalah rekaan semata2. Adakah dengan menyiarkan posting neh anda fikir rakyat akan respect umno? Saya cadangkan agar umno meneliti semula bloggers2 yang mengakui mereka pro umno neh. Bukan apa, daripada apa yang saya lihat sekarang neh, penulisan mereka sebenarnya menjatuhkan umno, bukan menaikkan umno walhal mereka kata mereka sokong perjuangan umno. 

Kalau begini lah cara umno berfikir, saya percaya anda akan hilang sokongan dari rakyat. Itupun disebabkan blogger2 anda sendiri. Heh. Sadis.

6 comments:

klau umngok rasa ngan cite ni ustaz azhar dibenci silap la..umngok balik dibenci ada la...kih kih kih

skrg bloggers pro-umno banyak post pasal menabur fitnah dekat org. the thing is, betulka diorang ni umno supporter atau sgja nk jthkan umno?

bese la tu org yg penuh dengki kesumat

sape yang wat artikel ni??? mane sumber nya? betol ke artikel ni? pasti ke?kenapa percaya gan artikel ni? jgn main tuduh je siasat dulu main hentam je.kenapa melayu malas ? nape suke dengar citer org trus caya?pemalas tol la melayu.

hahahahaaaa... umno2... x hbis2... sda laa parti kerajaan munafik.. mau lgi berlagak baik.. sda2 laaa.. prgi balik laaa.. hahahahaaaa...

dah lame aku tengok mamat ni dah tau sangat menipu, ah padan sangatlah orang yang masuk ceramah dia ni suma dah kena cuci otak. bob kuman yang aku sangat pissed off dia compare mamat yang legend tu dengan orang kafir dah kuat sangat ke ilmu ko nak judge orang bro?, negara christian disangka kafir ko tak tengok ke mulut ko, research dulu ya allah ko jauhkan lah orang orang taksub dengan cara hidup mennipu macam ni, fuh nasib baik aku dengar ceramah luar negara ni lah orang example paling menipu rakyat buat channel youtube ntah hapa hapa dia cakap tak masuk akal lepas tu jual pakai duit internet hapa ni agama sepatutnya tak buruk kan agama lain ko ingat sempurna ke agama islam ko pegila mesir banyak betul budaya ko tau kan ustaz, tok akai mana letak teman dah keras telinga nak dengar lu punya ceramah aku boleh debunk semua ceramah tak satu pun ada bukti keras cerita orang kafir tu pun tak der langsung nama kena bagi dia main cakap jer.

kawan kawan kalau ye pun nak dengar ceramah chek dulu background orang nie ntah ke scam nak dapat duit, ntah mane zakat orang yang dia amik ah tu korang tak pikir kan, sekarang ni bukan lagi 1998 semua ustaz time tu leh caya ni time digital senang kena tipu ah korang balik review balik semua ceramah dan balik kat sini bagi tau semua orang ade ke yang betul dia cakap kalau betul ah baik lah tapi ni main belasah je dia cakap.

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...