Nur Amalina mangsa fitnah

Bagi sesiapa yang tak tahu cerita mungkin boleh tengok di sini


dalam berita metro hari ini, dipetik


JOHOR BAHRU: “Semua itu tidak benar! Anak saya masih meneruskan pengajian di tahun akhir dalam bidang perubatan,” kata Sabariah Hassan, 52, ibu pelajar genius, Nur Amalina Che Bakri.
Sabariah berkata demikian ketika mengulas dakwaan anaknya gagal dalam pengajian kerana mengamalkan gaya hidup bebas seperti tersiar dalam sebuah blog dan kini tersebar luas di Internet termasuk menerusi laman sosial facebook.
Menurut Sabariah, Nur Amalina, 23, yang menuntut di Universiti Edinburgh, Scotland, United Kingdom (UK) baru menamatkan pengajian dalam bidang farmakologi dan kini meneruskan pengajian dalam bidang perubatan di tahun akhir.

“Nur Amalina sedang menjalani latihan praktikal di sebuah pusat perubatan di sana (UK) dan dijangka menamatkan pengajian pada Mei 2013 sebelum kembali ke Malaysia.


“Malah, dia kini bertungkus-lumus menyiapkan sebuah buku perubatan yang akan dijadikan rujukan kepada pensyarah, pelajar dan pengamal perbuatan. Buku itu dalam proses akhir untuk disiapkan,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.
 Begitulah kalau dah jadi tumpuan ramai ye tak?bukan apa.. masih ingat gadis pintar satu ketika dahulu yang menjadi pelacur?Safiyah ke apa namanya? itulah yang membimbangkan.. sebab dia diwar-warkan sebagai anak melayu islam yg berjaya.. besar tu.. tak salah kalau semua mata memandang ye tak?

Comments

KhaiRin - anies said…
da buat perubahan ke arah yg krg baik mn x kena sasaran fitnah

Popular Posts