Pages

Support Penaja

Sunday, November 20, 2011

Kesilapan kesilapan yang terdapat dalam filem Al-Hijab

Posted by mykhalis On 11:34 AM 4 comments

Disebabkan Khalis masih tak berkesempatan menonton filem ni.. Mungkin review yang Khalis baca membuatkan filem ini Khalis rasa takde la seram sangat.. wahahha.. padahal, asal nama citer hantu je kompom tak berani nak tengok..

Terima kasih kepada goofspotonfilm kerana memberi analisa yang sangat detail..kagum betol

Jom tengok beberapa kesilapan yang terdapat dalam filem ini



1. Lepas Rafael cakap ‘ada shooting sikit hari tu’, dia pandang ayah …. Garpunya tidak menghiris makanan. Namun tukar je syot, dia tiba tiba memandang makanannya dan sedang menghiris sesuatu dengan garpu dan pisaunya.

2. Remote control hitam tiba tiba muncul menindih kotak DVD cerita pocong yang ditonton rakan Rafael. Malah, semasa syot Rafael datang ke sofa, tiada DVD atas sofa. Tukar syot saja, tetiba ada DVD cetak rompak atas sofa.

3. Selepas Rafael baring membaca buku yang diberi produser, keadaan DVD dan VCD di cabinet TV berterabur. Namun, close-up menunjukkan DVD dan VCD tersebut terkumpul di satu tempat pulak.

4. Semasa Rafael tidur dan dia tak sedar telefon bimbitnya berbunyi, beg galasnya disandar di atas kain langsir. Kita kemudiannya ditunjukkan adegan Rafael pergi basuh muka dan duduk sebelum dia ambil telefon bimbitnya. Perhatikan kedudukan beg galasnya yang sudah berubah posisi secara tiba tiba sedangkan Rafael hanya memandang kawasan beg galas tersebut selepas basuh muka.

5. Selepas sebuah kereta tidak mahu menumpangkan Rafael, Rafael hisap rokok. Rokok di mulut Rafael hilang di mulut Rafael selepas tukar syot walaupun pandangan Rafael dan posisinya sama dalam dua dua syot.

6. Selendang warna warni bertukar jadi kain tuala putih berselang seli between syot.

7. Semasa Rafael mendekati mayat di tengah jalan, kain putih di kaki mayat bersih sedangkan pada awal tadi kelihatan berlumuran darah.

8. Semasa Rafael betulkan radio, tali beg galas terjurai. Namun semasa Rafael duduk selepas betulkan radio, dapat dilihat bahawa tali beg galas tidak terjurai pun dan berada di tengah meja / kerusi.
 
sape dah layan???seram ke tak seram ni?

4 comments:

khalis, standart la tu kalau position sentiasa bukan dtempatnya..kami buat teater pun kadang lupa dengan pkakas kita org sebab kdg2 menda tu spontan sbb tu kalu brang besar2 kita orang wat tnda, kalau nk compare dgn filem leceh gak la kalau nak ingat position, kalau dekat 10-20 kali cut ..pas tu wat balik..mmg bterabur la..~ hehehehehe.. khalis2x..alert erk..hehehehehe~

wani tengok jugak hr tu...tapi xperasan 1 pun kesilapan nih.. mau taknye, tgk sambil bntal tutup muka..hehhehe.. paling seram part first yg mula2 diorg nk buat skrip je.. pas2 tuh seram jugak, tapi sikit2 je..byk yg terkejut2..

Hantu yang ubah posisi tu kot...

da tgk,bole tahan seram la jgk..tp mmg xprasan lnsg ksilapan2 2,gile detail dia ni tgk....

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...