Pages

Support Penaja

Friday, November 18, 2011

Nama - nama lain bagi google untuk elakkan salah masuk website lain

Posted by mykhalis On 10:09 PM 5 comments

Mungkin da ramai yang tahu benda ni, apa pun saya ingin kongsikan benda ni. Sebelum itu saya yakin anda pernah mengalami situasi ni:~> time nak taip url laman web, anda tersalah taip satu huruf yang menidakkan anda dapat melayari laman web yang anda kehendaki. Oleh sebab yang demikian, Google mengambil alternatif dengan membuat nama-nama lain yang hampir serupa dengan Google, sehingga apabila anda tersalah taip anda tetap disambungkan kepada Google.com. Ceritanya macam ni, semua url yang akan saya senaraikan ini terus link kepada Google.com. Jadi senarainya adalah sepertii yang berikut:~>



  1.     www.gewgle.com
  2.     www.wwwgoogle.com
  3.     www.ogogle.com
  4.     www.gewgol.com
  5.     www.gooogle.com
  6.     www.ggoogle.com
  7.     www.foofle.com
  8.     www.gogole.com
  9.     www.googel.com
  10.     www.gogle.com
  11.     www.googel.com
  12.     www.gooleg.com
  13.     www.googlegooglegooglegoogle.com.br
  14.     gooooooogle.com
  15.     www.googlr.com
  16.     www.googlee.com

Macam tu la nama-nama lain bagi Google.com. Kalau lain-lain website, saya tak pasti kerana kekadang ada pihak yang mengeksploitasi perkara ini, iaitu kesalahan menaip url ini dengan membuat alamat-alamat url seakan-akan serupa dengan laman web terkenal, sedangkan alamat-alamat tersebut link kepada laman web yang tak baik seperti laman porno. Sehinggakan apabila anda tersalah taip, anda disambungkan kepada alamat web yang anda tidak ingini. Ok, semoga anda faham. Oleh itu, hati-hati ketika menaip.

sumber

5 comments:

yana pernah termasuk redtube..
sebab lupa nama 'you'tube
-_-"

ohh ada baiknya jgk. kadang2 sy salah tapi keluar web yg mengarut.

leh x check satu satu ni bro? ekekeke

Tapi setakat ni belum pernah lagi nak masuk fb termasuk twitter.

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...