Kenapa perlu bantah email 1 Malaysia??kemon la..kemoonnn


Hari ni Khalis nak cerita, semalam PM kita mengumumkan untuk kita rakyat malaysia berumur 18 tahun ke atas untuk mendapat email percuma. K? dengar betul2..percuma.. Yang pembangkang kecoh kenapa?


Bila kerajaan naikkan harga barang untuk menampung subsidi rakyat, untuk pembangunan, untuk kereta F1.. mereka cakap BN tak berhati perut!! tapi bila kerajaan buat perkhidmatan secara percuma pun mereka bising jugak??!! apa pembangkang nie? semua benda nak bangkang!!

Tahu tak, bila email 1 Malaysia dilancarkan,, semua rakyat Malaysia dapat email percuma.. Pak Mat jual tempe, mak munah jual apam balik, peja penjual kuih, mak enon tukang urut semua dapat email. Mereka yang selama ini tak tahu apa itu email automatik dah ada email. Secara mendadak membuatkan Malaysia negara celik IT!!

Kenapa perlu bantah? Syarikat yang dapat projek RM50juta ni orang  melayu. Kenapa?? nak jugak suruh rakyat Malaysia gunakan gmail.com  yahoo.com  hotmail.com yang dah sah sah mereka bukan orang melayu pemiliknya.. malah yahudi lagik..jangan kerana rm50 juta semua benda nak dipolitikkan.

Lepas tu kecoh kenapa nak email sedangkan internetpun slow. WEEEIIII.. SEDAR DIRI.. berbanding Uganda, Zimbabwe, Timor Leste,, internet kita sangat laju!!!.. jangan nak bandingkan negara lain yang lebih maju.. Cuba pandang ke belakang untuk melafazkan syukur!! orang yang tak bersyukur adalah orang yang bodoh piang tau tak??!!

Saya dengan ini setuju dengan saranan PM untuk mengadakan email percuma. Sumpah saya tak dapat komisen sedikitpun kerana bersetuju dengan dasar kerajaan. Tanpa kerajaan BN,, internetpun kita takde tau. Cuba tanya PAS.. DAP..PKR.. berapa banyak pencawang internet diorang buat demi rakyat!! cakap je boleh la!!


semua gambar di ambil dari pages yang manusia pendengki buat kat facebook untuk menghalang kerajaan dari teruskan cadangan ni.. kalau berani join la kat sini
 

Comments

Wanie Affandi said…
err....baru tau wujudnye email 1 malaysia..ape ni..?
Anonymous said…
yang buat ni mesti yg benci najib. elok elok orang melayu nak bangunkan melayu, pon nak kecoh. sepak je.
kucarkacir said…
mesti habis duit rakyat buat mende nie...
=.=
Miss Shikio said…
manusia ni semua x puas hati..

haishhh! apa nak jadi lah.
hellmieheaven said…
waaaahhh...bgos la...krjaan dh bntu rkyt mcm kita kurg kn kos utk gne emel.....DAH KURANG 1 BEBAN RAKYAT DARI BAYAR BIL2 EMAIL...mnyk naik xpe x kesah...hrga brg naik pon xpe...pedulik ape...jnji dpt email free...yezz!!!!
saya YANA said…
cop2.. selama ni emel kita tu berbayar ke? dan tentang apa emel yang akan kita dapat tu?
tak paham.. hahaha... =.='

jap2.. Khalis da daftar blom..? ehehe..
rara pinkmafia said…
mula sy bangkang jugak.mst pakai duet rakyat.but bile pk balik bg sokongan kat jenama MELAYU.but apa gunanya email ni bro?ianya tak payah pakai tenet ke?apa beza ngn yahoo n gmail.jgn marah eh.tny je.
MA said…
50 juta?banyak lagi prioriti yang kerajaan perlu buat selain daripada buat email 1malaysia ni..tak semua rakyat dapat benefit drpd program ini..so,memang patut pun pembangkang bangkang..
mykhalis said…
@Wanie Affandihehe..wanie blh tengok kat page fb yg khalis kasi
mykhalis said…
@Ahmad Taufikkan? biarla duit habis ke ape ke..email free nie..sape tak nak
mykhalis said…
@kucarkacir 50 juta jeeee..mana banyak..ishh
mykhalis said…
@Miss Shikio itula pasal..pembangkang nie..takde kerja lainnn
mykhalis said…
@hellmieheaven hahaha..entahh..dah jimat kos email.. bukan senang nak dapatkan penjimatan
mykhalis said…
@saya YANA wahahhaha.. khalis mesti la berdaftar..tak faham? cube tengok kat pages fb yg khalis bagi
mykhalis said…
@rara pinkmafia boleh je tanya..fungsinya..same je dengan apa yang ada sekrang!!!.. hehe..
mykhalis said…
@MA tapi pembangkang nie asyik bangkang jeeeee.. ntah ape ape..
mOon jOhari said…
mcm TERsuka sgt lak komen hellmieheaven...Opsss
mykhalis said…
@mOon jOhari hahhaha..itula..khalispun suka.. kerajaan dah bantu dah kita dapatkan email percuma..ape daaaa
MA said…
@mykhalis
tak semua benda dia bangkang..kalau ada kebaikan pada rakyat,mesti lah PAS especially akan setuju..tapi kalau membazir,takde faedah pada rakyat,menambahkan harta kroni BN,jangan kata pembangkang,beruk kat hutan pun takkan setuju..kita jangan ada mentaliti yang fikir semua BN buat adalah betul..padahal banyak corruption dalam kerajaan BN..rakyat perlu sedar,perlu bijak dan celik..
saya YANA said…
@mykhalis err.... "The email account will allow direct and secure communication Between citizens and the government, and is part of a new one-stop web portal for government services." hahaha... perlu ke?..

apa kata wat mesra rakyat.. turun padang.. bbual besemuka.. tak semua tau IT.. jimat sikit duit rakyat.. ehehe...
mykhalis said…
@MA

hehe..yeke?tapi kerajaan BN kan kerajaan kita..kerajaan 1 Malaysia.. takkan kerajaan wat tindakan tanpa fikir kesan pada rakyat?? kerajaan BN buat semua projek sebab untuk memudahkan rakyat tau..
mykhalis said…
@saya YANA sebab itu khalis sayangkan semua readers n blogger yang bersama Khalis..sebab ada kesedaran untuk buat kajian..hehe.. yana.. fikir2kan la
MA said…
@mykhalis
haha..memang la BN kerajaan Malaysia..ada projek yang memudahkan rakyat,tp lagi banyak projek yang memudahkan kroni BN..kerajaan mana yang tak buat projek untuk memudahkan rakyat?kita bukan sekadar nakkan kerajaan yg membantu rakyat,tp nak kerajaan yang bebas corruption dan yg paling penting,Islam sebagai dasarnya..
Jo Qusary said…
Aku ada dgr tajuk nie dlm berita masa tgh drive ke kampus tadi. Tujuan kerajaan galakkan pemuda-pemudi atas umur 18 thn ialah utk memudahkan saluran pemberitahuan perkara yg berkaitan dgn penggunaan kemudahan awam spt bil elektrik, bil air, hal kewangan spt skim rumah pertamaku, biasiswa, hal pendidikan spt kemasukan mrsm, etc tanpa perlu cari kabel atau tercari2 sendiri dlm website...

Dulu PAS, PKR dan DAP pernah bangkang projek pembinaan sistem pengangkutan awam spt LRT, monorel dan komuter yg bertujuan utk mengurangkan kesesakan jalanraya dan memudahkan mereka yg tak memandu. Skg tgk sape yg paling ramai pakai kemudahan awam disediakan kerajaan tu... pembangkang jugak.
mykhalis said…
@Jo Qusary betul tue.. sape yg paling ramai guna? semua pnyokong pembangkang!! sebab mereka semakin ramai.. kenapa semakin ramai? sebab mereka tak mahu kerajaan majukan negara.. macam mereka bantah waktu proton ditubuhkan..skrang proton? untung ke rugi? duit sape dalam proton? baru2 ni proton pinjam ke meminjamkan? LRT>Momorel.. untung ke rugi? Rapid KL skrang ni namanya apa ek?untng ke rugi? pembangkang dengki mana semua duit ni pergi sbb diorang tak dapat..
mykhalis said…
@MA

kroni..ishh..BN mana ada kroni.. kalau ada saman BN.. jgn mudah percaya dakyah pembangkang.. skrang..pada asasnya.. projek ni bagus untuk rakyat sebb percuma..itu je..ape ingat BN tak islam ke?
Arpiiz said…
tak kisah lah, asalkan kerajaan bagi free.. bukan senang nak buat email ni..hahahaha
MA said…
@mykhalis
BN sekular..kalau BN terasnya Islam,takkan ada projek² yang diorang buat yang berpaksikan maksiat..satu lagi,kalau betul semua benda yang BN buat bagi untung pada kerajaan dan rakyat,mana datangnya hutang² kerajaan yang berbilion² sampai sekarang tak settle² lagi?hehe..
Zik said…
owh yeker... banyak tuh... pakai yang sedia ada sudah... buat per nak susah2... huhu
projek email rm50 juta ni di'sub'kan kepada company tricubes bhd yg tersenarai kt bursa malaysia sbg antara company yg bermslh.so motif tbe2 bg kontrak rm50juta? nk tlg diorg ke? bgs, tp sape share holder dia? kalau ikut kat website ni

http://semutmalaysia.blogspot.com/2011/04/email-1malaysia-bukti-tricubes.html

share holder kedua terbesar dia ialah commerce group, atau bumiputra commerce holding bhd group, yg ceo nya ialah adik ds najib sendiri.abg nk tlg adik ke? :)
Ying Xiong said…
QUOTED:
"Kenapa perlu bantah? Syarikat yang dapat projek RM50juta ni orang melayu. Kenapa?? nak jugak suruh rakyat Malaysia gunakan gmail.com yahoo.com hotmail.com yang dah sah sah mereka bukan orang melayu pemiliknya.. malah yahudi lagik..jangan kerana rm50 juta semua benda nak dipolitikkan."

Kalo dah noob, noob situ gak lah.. Kalo dah tak reti membaca, tak reti situ gak lah.. Orang nak ajar takmo dengar. Sori to say la tapi post ni nampak bodoh secara keseluruhan, kenapa yerk? Hmm..
pada ying xiong, bro khalis gunakan reverse psychology..
Ying Xiong said…
haha
heran bila keluar kenyataan 80% sektor kerajaan menggunakan dan support foss
tapi *cough* emel camni pun tengok powered by live dh tau.. then my1OS pun kene bayar *cough*
propa oh propa, propa kat sape weh.. dunia?

ps: live tu melayu punya kan3 :|
mykhalis said…
@Arpiiz kan? barang free pun tak mau ke?rugi betulla.. biarla berapapun kos nya kan?
mykhalis said…
@MA

eiii..tak baik tau tuduh sekular.. imam2 kat mesir semua kata malaysia negara islam..kerajaan bukan nak buat maksiat..cuma nak happeningkan negara..ini salah faham nie..kalau takde af takde mawi tau
mykhalis said…
@Zik

kerajaan nak menolong rakyat..kerajaan tak pernah rasa susah..walaupun projek ni 50juta jeeeee,,tapi kerajaan sanggup berkorban
Ying Xiong said…
@Muhammad Zaki
Kenapa tak bgtau awal2
Heheh
Tak pernah visit blog ni pun
Tengah2 duk tengok emel 1M tadi terclick blog ni
mykhalis said…
@Muhamad Zaki Zafir itula..masa inilah korang patut puji.. PM tak pernah pinggirkan adik beradik.. susah senang darah daging tau..cuba kalau adik awak susah?takkan nak biarkan dia duduk merempat?? kena bantu..
mykhalis said…
@Ying Xiong mana ada.. saya wat atas kajian.. dan kajian saya hasil dari apa kerajaan putuskan.. apa!! ingat kerajaan nak ke biarkan rakyat susah.. kita perlu tahu..email ini namanya 1 malaysia.. bukan 1 melayu..di dalamnya nnt ada semua bangsa akan turut serta menyumbang idea.. kerajaan BN tak pernah anak tirikan mana2 bangsa
Koding said…
Inilah salah satu daripada kebaikan ICT.. Rakyat semua perlu celik ICT...
mykhalis said…
@Ying Xiong dah tamat dah..ishh..puas nak memikio jawapannya..zaki nieee.. hahaha..mana ada..ini bukan reverse psikologi tau.. ini betul2 sokong!!
mykhalis said…
@Muhamad Zaki Zafir hahaha..boleh pulak ko kabakan..biaula lawan dulu..
xpe bro khalis, kita sokong dia tlg adik dia, sokong dia tlg sedara mara dia, sape2 lg lah.xpe2, kan k'jaan bn, tu duit dia, suka hati dia la, apehal kite nk bising? haha. :D
mykhalis said…
@Koding a'ah..dengan adanya email nie automatik penjual sayur di pasal mahir ict.itulah wawawawasan kerajaan,,
mykhalis said…
@Muhamad Zaki Zafir hahha..tau takpe.. semoga semua rakyat boleh jadi abang yang bertanggung jwab...
Headmaster said…
wah,aku mulu mula buat page like 'email1malaysia' di pesbuk.kompom nanti jadi fenomena.wah,hebat bukan.
~~Ticer Wann~~ said…
ermm menarik... sokong nih... :D
MA said…
haha..macam²..
sarah mohamad said…
motip utk 1 mail ni apa ye?
Aslina said…
ya allahhh... letih la teman lepas ni kene ingat pasword untuk 1 family abang teman ni nanti...

bende2 lain kene gune pasword pun teman le jugak hendelnye...

wawawawaaaa~~~
lea said…
taktahu pun kewujudan email neh....
Koding said…
@mykhalis Ya.. Pakcik makcik semua... bangun pagi lepas solat subuh terus cari laptop... nak baca emel terkini... Canggih gitu... cayalah!!
ada ek... saya baru tau... ini menunjukkan malaysia maju setapak lagi... kite kena support kn....
diana said…
jangan support membabi buta..:p
pendekar laut said…
serabut.yang mana betul and yang mana salah pun dah tak tau..makin serabut kepala otak ku ini..
shams said…
saya tak tau pulak pasal email 1malaysia ni..
tapi sebelum singgah kat sini ade bace link ni...

http://kekoh.blogspot.com/2011/04/pengguna-facebook-bantah-projek-emel.html

so saya sebagai rakyat malaysia..andai ape yang baik tuk pembangunan rakyat dan tak menyusahkan rakyat tu saya sokong je.
(chewah..saya pun tak dapat ape2 komisen tuk mengeluarkan kata2 seperti ini..)heeee
Cik Teddy said…
entah..cik suke ape email free cmni..hiho
Kentang_ said…
Ala, benda free pon ade yang tak nak, sebok-sebok nak tak setuju bwatpe. Benda tak buat memangla tak nampak manfaatnya lagi.

Tgk pengasas facebook tu, buat bukan dia expect sampai 500 million orang pakai. Benda tu through evolution dan step by step baru nampak function dan peluang.

Maybe 1 day Malaysia maju sebab ni. who know? itula uncertainty.

Tolongla jgn sempitkan fikiran anda. Bising pasal subsidi petrol? kalau bagi byk2 subsidi pon yang untung yang naek mercedis bukannya honda cup.

Sampai bila nak maju kalau mentality macam ni?

fikir-fikirkan la
Izzuddin Fauzi said…
Mudah kata 50m bukan sikit...
Kedua, emel tu bakal disalah guna dan jadi bahan memalukan negara...
Ketiga, emel percuma yang lain lebih baik...
Keempat, mudahnya jual nama malaysia...

Saya bantah!

Jom ikot sini!
Kentang_ said…
Memang aku rasa rm50 million tu sikit. Sebab aku tahu beben subsidi minyak.

Email itu bakal disalah guna? sejak bila anda boleh lihat masa depan? Yang aku mampu lihat benda-benda ni kalau kita creative mungkin kita mampu evolvekan. Lihatla ia sebagai 1 peluang.

Email percuma lain lebih baik? Bila kita nak jadi lebih baik dari lebih baik kalau takut mencuba

Jual nama Malaysia? Ni fahaman mana pulak?
mykhalis said…
@Headmaster bila dah fenomena blh jual t shirt
mykhalis said…
@~~Ticer Wann~~ apa kerajaan wat semua kena sokong
mykhalis said…
@MA
itu kena wat pertimbangan secara normal
mykhalis said…
@sarah mohamad sama je seperti email lain..tapi ada 1malaysia
mykhalis said…
@Aslina hahaha..kena pilih yang paling keballa
mykhalis said…
@lea

sekarang dah taukan?
mykhalis said…
@Koding ada email leh main fb..leh la farmville
mykhalis said…
@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine bertapak-tapak dah agaknye kehadapan
kentang, mudah lah nk ckp x perlu subsidi sbb kita golongan pertengahan, masih mampu nk beli minyak.try org miskin, yg dlu masa minyak blm mhl pn pakai kancil je 1 famili pergi mniaga.naik lg minyak, naik lg kos nk brniaga, awk ingt dia mampu?
Kentang_ said…
mudah untuk kentang?

kentang bukan tak tahu pasal semua itu.

kentang sendiri pernah ditanya oleh seseorang yang kalau nak naik kan harga minyak wajib tanya beliau. beliau berkata "macam mana nak buat subsidi minyak ni adil, saya ingat nak buat ikot kereta tapi nan orang beli dua sendiri kereta pastu transfer. Kalau nak buat ikut gaji memang tak boleh sebab privesi". Jadi macam mana nak buat? itu yang cuba kentang sampaikan.

Turun harga minyak? korang boleh baca kat blog kentang title "tentang harga petrol" nanti korang faham kenapa tak boleh turunkan harga minyak.

kentang pernah marah bila tahu harga minyak turun. tapi beliau cakap kita tak turunkan harga kentang, kita perkenalkan ron 95.

bila korang baca 'tentang harga petrol' kat blog kentang maka korang akan faham.

jangan jadi hamba emosi, jangan jadi hamba hati. tapi gunakan akal fikiran.
mOon jOhari said…
moon x pandai sgt sal politik...kerajaan x penah nyusahkan rakyat??? yeke? ...buat pembangunan sana sini...pas2 banjir pn sana sini...menyusahkan...hutang merata2...x kan la kamu2 sume x rasa bahang ekonomi sekarang...puncanya di mana? dari kerajaan yang mendahulukan rakyat kan?? opsss...telebey suda!
~~Ticer Wann~~ said…
@mykhalis yeahh tengah giat menyokong ni...
Kentang_ said…
moon: banjir itu datangnya dari hujan, hujan tu datangnya dari tuhan. Setiap yang berlaku ade sebabnya. Dia lebih mengetahui.
mykhalis said…
@diana dak aihh,,cuma patuh pada kerajaan yg adil lagi saksama
mykhalis said…
@pendekar laut jgn serabut2..inikan email free untuk rakyat.. alaa,, rakyat malaysia ada 25 juta..kos nak buat 50 juta..baru rm2 sorang
mykhalis said…
@shams hahaha..betul tak dapat komisen?leh caya ke?
mykhalis said…
@Cik Teddy iahhh..asal free je suka..bagi hantaran free arrr..
mykhalis said…
@Kentang_ biarla..kita patut rugikan lagi pemilik mercedis..so,,caranya kena naikkan lagi harga minyak..betul tak kentang?kentang tau tak kita pernah ada buat email sendiri tahun 1998? lepas tue bankrupt?
kentang, subsidi ni tgjwb mana2 pemerintah kpd rkyt.pemilik mercedes rkyt, pemilik kancil pun rkyt.masing2 byr cukai, masing2 berhak dpt subsidi.yg pemilik mercedes tu pn byr cukai lg tinggi, xkn dia xlyk dpt subsidi sbg rkyt.

nk jimat subsidi, tp bazir byk kt benda2 lain.email 1 malaysia ni, terus trg ckp, sy xnmpk mana manfaatnya.50 juta hasil jimat sikit duit subsidi minyak utk bg emel? bg beras mungkin lg baik.
amny said…
ahhaha..ketawa je laaa....lawak btol kerajaan nii..
Kentang_ said…
mykhalis: bukan nak rugikan pengguna mercedis tp kalau khalis ade 1 sumber yang telah disalurkan (dengan banyaknya) kepada sesuatu, lepas tu bising pasal rakyat miskin then nak suruh guna sumber tu jugak untuk majukan rakyat. then mana boleh.

Anda ade 1 ringgit dan anda save dekat bank A, pastu anda nak jugak save 1 ringgit kat bank B tanpa kacau duit kat bank A. logik ke tak?

Gagal itu satu pengajaran, takkan kita nak ulang same mistake? mesti dah ada remedynya sekarang. takut untuk gagal = takut untuk maju.

Cukai? cukai jalan dia berapa? consumption berapa? Bukan nak cakap dia tak layak tapi untuk adilkan. Adakah adil itu sama rata? korang pergi baca entry "tentang keadilan" kat blog aku semoga korang faham.

Yang kentang maksudkan idea ini boleh evolve. Tahu tak yang facebook tu idea dia untuk university networking, tapi idea itu dievolusikan. Terus sampai 500 million orang guna.

Kentang tak cakap yang idea ni bagus or buruk tapi yang penting ia membuka peluang. Baik buruk sebenar boleh dilihat apabila da diimplementkan. dan ianya memang ada risiko.

Kalau kita jual benda yang sama sahaja kita digelar peniaga, tapi kalau kita ambil risiko perkenal kan idea baru maka kita adalah usahawan.

Sila bezakan untung kedua-dua kategori ini.

Kentang sering diingatkan, "sering" saya ulang "jangan cuma tahu membangkang dan kutuk sahaja sebaliknya berikan idea"
mykhalis said…
@Kentang_ khalis memamng stuju ngan kentang..sbb tue facebook bermula dengan modal paling kurang US 2 juta kan?mana boleh maju kalau wat perlahan2..modal besar kemajuannya akan dapat segera..kalau facebook blh buat unutk antara universiti.. 1malaysia email blh jadi antara negara.. copppp!! ehh..apa tujuan email nie kan??/blh berkembang ke luar negara ke kalau tujuan asalnye untuk 1 malaysia je? khalis stuju belaka dengan idea BN nie.. bila dah gagal..buat lagi..jgn takut cuba.. sebab tue kita selalu dengar perkataan BAil out.. kerajaan swastakan satu bdan kerajaan..bila rugi kerajaan beli balik,,suntik modal guna duit rakyat..kemudian serahkan kembali,,rugi,,kerajaan beli lagik..tapi pembangkang tak faham..ini penting..contohh MAS rugi? takpe..kerajaan bagi dana guna duit BN..bukan duit rakyat..sbb ramai orang tak faham..kita bayar cukai ikut parti masing2..betul tak?
saufi said…
yeay... dapat email free.. kurang sikit beban yg ada skrang.. dgn taraf hidup yg semakin tinggi dan x selari dengan purata pendapatan rakyat.. pertambahan rakyat yg menanggung hutang2 yg digalakkn oleh k'jaan.
Saya amat berterima kasih sbb sedikit sebanyak email ini dapat mengurangkan beban2 tersebut... Tapi hairan.. kenapa masih ramai org yg x nampak kebaikkan email FREE ini.. ish ish.. pasal 50M pun nak issue.. agak2lah kalau nak bagkang pun..
Kentang_ said…
mykhalis: nampaknya mykhalis ni terlalu pandang kedepan. terus nak pergi ke peringkat antarabangsa.

Tapi pada kentangla email ni ada potensi untuk mencelikkan mereka yang buta. Kentang nampak potensi tu. Sebab tu pada kentang its ok.

dan kadang-kadang melebel itu atau mindset akan buat kita buta untuk melihat sesuatu.

Mungkin Mykhalis tak nampak potensi yang kentang nampak. Cuba try guna Mikroskop mungkin boleh nampak nanti. hahaha
Anonymous said…
Aik selama Tira guna yahoo! mail dan Gmail tak pernah pun kena bayar. Huhu.
smile said…
khalis..nk kena masuk kod ke???
cara mudah ni..:D
effendy said…
@Kentang_

kentang ko x faham ker,,celik IT tu bgus tuk rakyat tp KOS DIER! KOS,KOS,KOS,KOS FHM ??? nk smpi 50mill mmg x logik,,klu ko gi umh org yg miskin anak 10 xmkn 3hari,,pastu ko ckp ngan dier kt tgn kanan ko ada BERAS tgn kiri ada EMAIL 1MALAYSIA,,agak2 mne dier amik..msti lar dier amik EMAIL 1Mlysia tu sebab....(sape jwb btul aku bg topi BN ngan air mineral cop BN)
@kentang,

byk sgt dh pemberian kontrak pelik2 skrg ni.scorpene, eurocopter, sukhoi, haish mcm2.sume tu ble pmbgkg mintak pnjelasan, k'jaan xblh jwb.kita beli jet pjuang Aermacchi tanpa enjin dgn harga rm45juta sebuah, tp negara lain beli jet+enjin tu dgn harga rm20juta sebuah.kenapa?

ok.skrg ni 50 juta utk buat email.syarikat yg dpt kontrak emel tu tersenarai antara syrkt yg brmasalah kat bursa malaysia.syarikat tu pemegang saham kedua terbesar dia ialah cimb group, yg ceo nya ialah adik ds najib sndiri.

so nampak sgt, pmberian projek ni adalah utk si abg menolong si adik semata2, bkn nk ajar rkyt guna email.kalau nk ajar rkyt guna email, email free pun dh cukup.kakitangan k'jaan pun dh ada emel jbtn sndiri dh, so nk buat ape?

lps tu nk buat menara warisan.kenapa x pnuhkan dulu ruang2 pjbt kt klcc tu? ataupun buat menara warisan ni sbg satu mercu tanda zaman pemerintahan ds najib?
@kentang

jgn terperangkap dgn fakta analogi rm1 bank A bank B.kita imbal fakta.tgk fakta yg sy dh bagi.projek emel ni ialah projek bantu-membantu abg dan adik. :)
Anonymous said…
saya amat berterima kasih kepada kerajaan BN kerana menyediakan perkhidmatan email free, lepasni boleh la saya guna email tu untuk order nasik lemak kat makcik bedah kampung batu 3, kopi o kat warung haji mamat dan tak lupa jugak menyediakan bahan2 lawak kepada adik2 di pedalaman sarawak tu.atleast dorang boleh lupa la lapar perut dorang tu

kan kan kan

kah kah kah kah ada jugak orang bangang setuju dgn idea ni kah kah kah
acapz said…
ko perli najib ke apa khalis? haha
pok itam said…
mula2 aku dgr projek ni pn rs cam nk tgelak dh..kos dia mmg x logik langsung..
Anonymous said…
@mykhalis

Ini khalis tak de otak. Percuma email boleh buat apa ? Hotmail, google and gmail semua pun percuma. Kenapa mau bazir wang atas benda yang awal awal memang sudah percuma. Semua orang yang ada internet pun di beri email account sama ada streamyx atau yang lain.

Itu PM pun ingat rakyat bodoh, wang datang dari private. Mana syarikat mau bagi 50 juta untuk memberi barang yang percuma.

Ini khalis, u sokong, u pun bodoh. Memalukan kaum Melayu saja ...
mykhalis said…
@Anonymous weeiii anon bangang!!!! ko takde batu ke guna anon arrrr??? ko bapak ko buangko dalam longkang ke ape haaa??? takde nama ke anak haram??? ko ingat aku takleh trace ko punye ip adress?? ngok betolla.. nak komen guna la nama sebenar!!!aku rasa bengang sebab ko takde batu lepas tu ngaku melayu tapi bebal...
1Malaysia2Perak3Katak said…
Relex derr...huhu...aku pham mksud tafsiran ko...mykhalis,diorg 2 xpham ape itu balaghah mantik...ilmu balaghah mantik sape blaja..die paham...hahaha....aku pling suke Tok Guru Nik Aziz pny ilmu balaghah mantik...klasss...

jgn marah sgt yek deerr...hahahaha....
mykhalis said…
@1Malaysia2Perak3Katak aku tak marah pasal isu nie. ko blh tengok camne aku layan mereka kat atas,,ada marah??tapi aku marah sbb guna anon.. bila berhujah keluarkan diri kita..baru namanya pejuang..berani..dahla nak cakap depan tak berani..dalam blog picisan camni pun nak kena baling batu sembunyi tangan ke?
1Malaysia2Perak3Katak said…
@mykhalishahaha....aku paham derr...

huhu..weeiii...ngkome-ngkome sekalian...len kali jgn gune anon...gentel skit..hahaha...kn??kn??kn??kn???

pe2 pn gud n3...

isu ni tgh panas beb....
pada anon, elok2 dh 1 geng, dh kena maki sbb anon.
mykhalis said…
@Muhamad Zaki Zafir yup..sepatutnyala.. tapi nak wat camne.. takde rezeki..mood nak menganjingpun dah takde dah.. udahle..buang yg keruh ambil yg jernih
~~Ticer Wann~~ said…
@mykhalis gerun..tetiba incik khalis jadi garang... huhu
shukry said…
ape sengal la statement ko ni,,
krajaan buat sume ni bkn 1m'sia dpt rase pon,,
org2 trntu je,,
lbh baik duit 2 pegi wat bende lain dr wat bende y sememgnye xde mslh dok sume org pon,,
Anonymous said…
@mykhalis
bingai ke ape ko ni?? statement cam tapir. kalo ko kate lebih rmai pembangkang yg guna, so means mmg penyokong BN ni sikit eh? booo..booo..tapi hakikatnya mmg penyokong pembangkang lebih ramai. tp biase la, kalo dh rasuah, manusia mana2 rata2 ambik kalo dibagi. percuma..ye percuma..takde makna kalo buat benda sama FREE cam yg laen. ni email ke, monitoring platform?? Beer End fast end please
Anonymous said…
@Jo Qusary

memangla pembangkng miskin... duit2 cukai penyokong pembangkang semuanya disalurkan ke kerajaan pusat parti masing2... wang kerajaan mana termasuk sekali duit2 pembangkang, pembangkang ms byar cukai jalan, lesen, tol2 kaki tgn kerajaan dah asing2kan dan salurkan ke kerajaan pusat parti masing2... tak yah nak dok bising la.
Anonymous said…
BLOGGER NIH BARUA BN !! duet tuh bek ko kasi org yg lg memerlukan bangang! 50 juta tuh! bleh kasi kt org2 miskin la weyh!!! lgpn org melayu yg korang dok kte tuh, adek bradek najib jgak...dia bg pn sbb da nk bankrup!! sape kte emel 1mlysia nih free ?? 50 sen/bulan...apesal xnk tnye google mail ke yahoomail ke ?? sume pn free bodo!! ape ke bangang nye emel 1 mlysia free ???!?!?! len kali research bai! BN MANA BLEH PKAI!!!
wannurakmal said…
serious setuju dgn encik zaki dan seangkatan nya. memang ikut research, serious mostly, nasib tak menyebelahi najib.
haha... aku setuju kerajaan bongok bebeno ni buat email 1 malaysia. patutlah kerajaan cerdik dan bijaksana bangkang. hahaha... hidup kerajaan bongok... oppsss.... selama ni x perasan pulak aku guna email kena bayar. memang bongok betul kerajaan sekarang.
dah dah laa tuu... watpee dak gado2.. gi solat, istighfar banyak2..
LeOzyWaniE said…
kejap yekk..aku x paham sebenarnye 1email ni...selama ni aku guna email kena byr ke..???byr internet je kan...xpaham la...
Alter Ego said…
email ni mengarut je.. pakai platform window live... rebranding cost = RM50mil = USD17mil????? tapi tu x kesah la kan sbb PM ckp tu initiative sektor swasta... tapi tricube akan kenakan bayaran setiap kali gov. nak pakai perkhidmatan diorang... demmm.. there goes my tax money... another issue is privacy/security.... is tricube reliable to protect their user data??? please see other free-mail provider like google / yahoo protect their user data &.. their service come free!!!....

senang cerita...

1malaysiamail = lame
Misteri Girl said…
Makan duit rakyat. email 1 msia ni 1 lagi projek untk najib dan kroni makan. sokong la kalau nak sokong. %oj tu duit ko jugak yg dorang telan.
[sutera kasih] said…
urm..sblm bg email..apakata bg wifi free dulu kt rkyt huhu
oih hantu... abih duit 50mill tu duit bapa kau??? pahahal ko ni??? duit 50 mill tu mcm2 bole buat tau.. buatlah something yang bole majukan rakyat... why not duit tu agih p orang2 miskin, buat lah jalan raya yang elok sikit untuk sabah n sarawak ker, or bg bekalan letrik untuk pendalaman sabah n sarawak ker, bg bekalan air bersih kat pendalaman sabah n sarawak ker..
CikSyazwaniAziz said…
hehe.. skrg budak2 skolah dpt netbook percuma pulak.. baguihhh noo KeraJaan... :)
Fahman said…
anon yang komen ni tak paham reverse psycology sebenarnya. hehe
Seorang AKU said…
Jika engkau miskin bersyukurlah karena engkau akan sedikit mempertanggungjawabkan hartamu. Jika engkau kaya bersyukurlah karena engkau mempunya banyak kesempatan beramal. Apapun yang terkadang kita anggap kekurangan sesungguhnya itu rahmat jika kita mensyukurinya. Apapun yang kita anggap nikmat bisa jadi azab jika kita tidak mensyukurinya.
ola shazly said…

كل شيء مع مرور الوقت يحتاج إلى صيانة وخاصة المنازل إن كل منزل يتطلب كل فترة تصليح وتجديد وصيانة لجميع ما قد تم إتلافه خلال الفترة السابقة، كل منزل يحتاج إلى الإصلاح بشكل دوري ولا يوجد منزل لا يتطلب أعمال صيانة باستمرار، ولكن الان مع شركة صيانة بجدة لن تحتاج إلى العمال الذين يقومون بتصليح الأشياء التي أتلفت لبضعة أيام فقط وسرعان ما ترجع إلى التلف مرة أخرى، ولأننا الأفضل في تقديم خدمات الصيانة سوف نقوم بتصليح أي شيء بكفاءة ومهارة عالية.

سباك بجدة
كهربائي بجدة
شركة تمديد الغاز المركزي بجدة
ola shazly said…

الكثير من المواطنين بشكل يومي يعانون من مشكلات عديدة و هذه المشكلات تحتاج إلى خبراء ومتخصصين في هذه المجالات لحلها فعلى سبيل المثال مشكلة الحشرات و مشكله عزل الأسطح و مشكله التنظيف تحتاج إلى خبرة لكي يتم حل المشكلة على أكمل وجه ولكن لا داعي للبحث كثيراً، فقد جاءت شركة خدمات بجده لكي تقدم لعملائها الكرام في كافه أنحاء المملكة العربية السعودية خدمات كثيرة فهي تقدم خدمة نقل العفش وخدمات التنظيف بكافة أنواعها سواء كانت المنازل أو الفلل أو المكاتب و الخزانات وتقدم أيضاً الشركة خدمة العزل وتقدم أمهر السباكين وكهربائيين لحل كافة مشاكل العملاء لذلك بادر الآن بالاتصال.
شركة نقل عفش بجدة
شركة تنظيف بجدة
شركة مكافحة حشرات بجدة
شركة تنظيف خزانات بجدة
شركة تنظيف بالبخار بجدة
شركة عزل بجدة
شركة شراء اثاث مستعمل بجدة
ola shazly said…
شركة خدمات بمكة
جميعنا بلا استثناء يحتاج إلى الكثير من الخدمات، و يوجد الكثير من المشاكل التي يتعرض لها الفرد و لا يستطيع التعامل معها ،لذلك قد جاءت شركة خدمات بمكة في المملكة العربية السعودية خدمات لا تعد ولا تحصى فكل ما تحتاجه سوف تجده لدى شركة خدمات بمكة و نحن نقدم خدمات نقل العفش و خدمه مكافحة الحشرات ورش المبيدات كما أن شركتنا تقدم عزل خدمة عزل الأسطح وغيرها من الخدمات الأخرى و كل هذا وأكثر بأسعار رخيصة جداً ليس لها أي منافس على الساحة لذلك بادر الآن الاتصال بشركتنا.
شركة نقل عفش بمكة
شركة تنظيف بمكة
شركة مكافحة حشرات بمكة
شركة عزل بمكة


gogo gogo said…
اذا كنت من سكان دبى وتبحث عن شركة شاملة لخدمات النظافة فالمنارة
شركة تنظيف موكيت بالبخار بدبى
هى الافضل من بين شركات تنظيف بالبخار بدبى والتى تهتم كثيرا بتقديم كافة اعمال التنظيف
شركة تنظيف بالبخار بدبى
لكافة الاغراض التى يتسخدمها الانسان وهذا للقضاء على مشاكل انتقال الجراثيم والميكروبات التى تنقل العدوى لاخطر الامراض
تنظيف بالبخار فى دبى
تنظيف السجاد بالبخار فى فى دبى
شركة تنظيف الكنب بالبخار فى دبى

افضل شركة تنظيف كنب بالبخار بدبى


شركة تنظيف بدبى
شركة نظافة بدبى
شركات تنظيف المباني في دبي
شركات تنظيف المنازل فى دبى
شركة تنظيف شقق فى دبى
شركات تنظيف المبانى فى دبى


gogo gogo said…

المنارة هي أهم الشركات المتخصصة في التنظيف الشامل على مستوى الإمارات المتحدة تقدم خدمات ذات مستوى عاليبجودة منقطعة النظير فهي عنوان للتميز والرقي حيث أن سياسة شركة تنظيف منازل فى الشارقة في جميع تفاصيلها تهدف إلى إرضاء العميل وتوفير جميع السبل المساعدة على ذلك .
شركة تنظيف فى الشارقة
شركة نظافة فى الشارقة
شركة تنظيف بالشارقة
.

شركة تنظيف موكيت بالبخار بالشارقة

تنظيف السجاد بالبخار فى الشارقة
تنظيف بالبخار فى الشارقة
شركات تنظيف المنازل فى الشارقة
شركة تنظيف فلل فى الشارقة
شركات تنظيف المبانى فى الشارقة
شركة تنظيف شقق فى الشارقة






gogo gogo said…
المنارة
شركة مكافحة حشرات فى الشارقة
هي الافضل من بين شركات مكافحة القوارض والحشرات فى الشارقة وهذا لانها تعمل جاهدة على تخليص الموقع الذي تعمل به من أي بوادر لظهور وتواجد الحشرات والقوارض وهذا بفعل خبرتها الكبيرة التي اهلتها لتكون قاردة على الفتك بالاجيال الصغيرة من الحشرات قبل ان تظهر للحياه وهذا الاسلوب تتبعه
شركة مبيدات حشرية في الشارقة
منذ القدم في البحث عن البويضات واماكن وضعها الخاصة بالحشرات وخاصة الحشرات الزاحفة وهذا للتخلص من هذه البذرة المنتجة لجيل جديد
بلدية الشارقة قسم مكافحة الحشرات
افضل شركة مكافحة الحشرات في الشارقة
شركة مكافحة الصراصير فى الشارقة
شركة مكافحة الفئران فى الشارقة
شركة مكافحة النمل الابيض فى الشارقة
شركة مكافحة بق الفراش فى الشارقة
شركة مكافحة الرمة فى الشارقة


hafar albatin said…
شركة تنظيف بالدمام
لا يكون التفاخر بمكان سكنك أو عملك وإنما التفاخر في الحقيقة يكون بمقدار نظافته ، شركة تنظيف بالدمام ترفع من مستوى مسكنك بلمسات احترافية من التنظيف والصيانة المتخصصة ، أينما كنت ومهما كانت مطالبك في التنظيف ، وذلك بفضل منظومتنا المتكاملة من المعدات والمنظفات والعناصر المهنية المتفوقة
شركة تنظيف بالدمام
أفضل شركة تنظيف بالدمام
Reda Shalaby said…
Furniture transfer company in Madinah شركة نقل اثاث بالمدينة المنورة During the transfer of furniture is always subjected to scratching and scratching and sometimes to crash and all this is the result of our dependence on companies that do not have the efficiency of the transfer of furniture in a manner of security resulting in the loss of the most valuable furniture and this is what the company adjusts the value of furniture and delivery in a safe and sound and this company deals with the best employment Trained and expert to carry and transport all types of furniture in a correct manner and professionalism of the workers have the efficiency in the transfer of each piece in a special way to ensure safety and put in cars transport furniture is characterized by cleanliness and is well-ventilated driver is trained to avoid all kinds of obstacles to ensure the arrival of The company offers special prices to satisfy its customers
https://fajr-sate3.com/furniture-moving-medina/
Reda Shalaby said…

Cleaning company in Medina شركة تنظيف بالمدينة المنورة Cleaning skill is one of the most important cleaning operations. Keeping your health and safety from infection starts from being in a clean, disease-free environment. The company understands the importance of cleanliness so its team sends the trainer and the expert to do all kinds of cleaning as soon as possible.
https://fajr-sate3.com/cleaning-company-medina

Cleaning Company in Yanbu شركة تنظيف بينبع Cleaning from the basics to maintain health and neglect in cleaning and laziness in its performance is a serious problem and the traditional methods of cleaning may exacerbate the problem as a result of the use of unknown substances that may adversely affect human health
https://fajr-sate3.com/cleaning-company-yanbu/

Furniture Transport Company in Yanbu شركة نقل اثاث بينبع" It requires the transfer of furniture to a craftsman and a special way of dealing so as not to be subjected to scratching or scratching or even cracking so be careful to choose the companies moving furniture and choose their workers carefully and this is what the company is keen to have the strongest group of workers trained to transfer all kinds of furniture in a literal and keen to understand Furniture and carrying each piece in a certain way and put in cars in a correct manner and leisurely and cars are dedicated to the transfer of furniture is clean and dry from the inside and well-ventilated even the driver is trained to avoid obstacles and the way the company offers special prices to suit all categories to reach all classes
https://fajr-sate3.com/furniture-movers-yanbu/
Reda Shalaby said…

Cleaning company in Medina شركة تنظيف بالمدينة المنورة The company uses the latest technology in the field of cleaning in particular and steam to eliminate any bacteria or fungus and the company is keen on the health of its customers
https://www.allsaad.com/شركة-تنظيف-منازل-بالمدينة-المنورة/
Reda Shalaby said…

Cleaning company in Medina شركة تنظيف بالمدينة المنورة Cleaning requires skill and effort so it may be neglected and lazy some to do the correct cleaning or security or leave the garbage accumulate for days, resulting in the worst smells and thus show the insects and exacerbate the problem so the company accelerates and send its team trained in different types of cleaning The company uses the latest technology in the field of cleaning In particular, steam machines to eliminate any bacteria or fungus and the company is keen on the health of its valued customers so use high quality cleaning and disinfection materials authorized by the Ministry of Health so it is completely safe for the health of the whole family and the company's prices do not accept Study is therefore suitable for all classes
https://www.cleanriyadh.com/cleaning-company-in-medina/

Furniture Transport Company in Yanbu شركة نقل اثاث بينبع Moving furniture and furniture needs to be a great experience in the way of packaging and carry and put it in a certain way to keep it from breaking or scratching and this is what the company is keen on
https://www.cleanriyadh.com/furniture-moving-company-yanbu/

Cleaning company in Yanbu شركة تنظيف بينبع Has recently spread from the claim of their experience in the field of services, especially cleaning, but simply amateur lack of experience and efficiency in addition to follow the traditional methods of using the materials of unknown source may be detrimental to human health and this is what the company is keen to put the health of its customers in their priorities
https://www.cleanriyadh.com/cleaning-company-yanbu/
Reda Shalaby said…

Cleaning Company in Yanbu شركة تنظيف بينبع The cleaning company of its branch in Yanbu recommends that the following points be taken care of to keep the place clean
https://www.allsaad.com/شركة-تنظيف-بينبع-2/

Furniture Transport Company in Yanbu شركة نقل اثاث بينبع The company provides a very large number of modern appliances used in the process of moving home furniture and also provide a large number of Carpenters specialized in their field and are able to deal with all types of furniture and rooms
https://www.allsaad.com/شركة-نقل-اثاث-بينبع-2/

Popular Posts