Pages

Support Penaja

Wednesday, April 20, 2011

Kenapa perlu bantah email 1 Malaysia??kemon la..kemoonnn

Posted by mykhalis On 5:23 PM 121 comments


Hari ni Khalis nak cerita, semalam PM kita mengumumkan untuk kita rakyat malaysia berumur 18 tahun ke atas untuk mendapat email percuma. K? dengar betul2..percuma.. Yang pembangkang kecoh kenapa?


Bila kerajaan naikkan harga barang untuk menampung subsidi rakyat, untuk pembangunan, untuk kereta F1.. mereka cakap BN tak berhati perut!! tapi bila kerajaan buat perkhidmatan secara percuma pun mereka bising jugak??!! apa pembangkang nie? semua benda nak bangkang!!

Tahu tak, bila email 1 Malaysia dilancarkan,, semua rakyat Malaysia dapat email percuma.. Pak Mat jual tempe, mak munah jual apam balik, peja penjual kuih, mak enon tukang urut semua dapat email. Mereka yang selama ini tak tahu apa itu email automatik dah ada email. Secara mendadak membuatkan Malaysia negara celik IT!!

Kenapa perlu bantah? Syarikat yang dapat projek RM50juta ni orang  melayu. Kenapa?? nak jugak suruh rakyat Malaysia gunakan gmail.com  yahoo.com  hotmail.com yang dah sah sah mereka bukan orang melayu pemiliknya.. malah yahudi lagik..jangan kerana rm50 juta semua benda nak dipolitikkan.

Lepas tu kecoh kenapa nak email sedangkan internetpun slow. WEEEIIII.. SEDAR DIRI.. berbanding Uganda, Zimbabwe, Timor Leste,, internet kita sangat laju!!!.. jangan nak bandingkan negara lain yang lebih maju.. Cuba pandang ke belakang untuk melafazkan syukur!! orang yang tak bersyukur adalah orang yang bodoh piang tau tak??!!

Saya dengan ini setuju dengan saranan PM untuk mengadakan email percuma. Sumpah saya tak dapat komisen sedikitpun kerana bersetuju dengan dasar kerajaan. Tanpa kerajaan BN,, internetpun kita takde tau. Cuba tanya PAS.. DAP..PKR.. berapa banyak pencawang internet diorang buat demi rakyat!! cakap je boleh la!!


semua gambar di ambil dari pages yang manusia pendengki buat kat facebook untuk menghalang kerajaan dari teruskan cadangan ni.. kalau berani join la kat sini
 

121 comments:

err....baru tau wujudnye email 1 malaysia..ape ni..?

yang buat ni mesti yg benci najib. elok elok orang melayu nak bangunkan melayu, pon nak kecoh. sepak je.

mesti habis duit rakyat buat mende nie...
=.=

manusia ni semua x puas hati..

haishhh! apa nak jadi lah.

waaaahhh...bgos la...krjaan dh bntu rkyt mcm kita kurg kn kos utk gne emel.....DAH KURANG 1 BEBAN RAKYAT DARI BAYAR BIL2 EMAIL...mnyk naik xpe x kesah...hrga brg naik pon xpe...pedulik ape...jnji dpt email free...yezz!!!!

cop2.. selama ni emel kita tu berbayar ke? dan tentang apa emel yang akan kita dapat tu?
tak paham.. hahaha... =.='

jap2.. Khalis da daftar blom..? ehehe..

mula sy bangkang jugak.mst pakai duet rakyat.but bile pk balik bg sokongan kat jenama MELAYU.but apa gunanya email ni bro?ianya tak payah pakai tenet ke?apa beza ngn yahoo n gmail.jgn marah eh.tny je.

50 juta?banyak lagi prioriti yang kerajaan perlu buat selain daripada buat email 1malaysia ni..tak semua rakyat dapat benefit drpd program ini..so,memang patut pun pembangkang bangkang..

@Wanie Affandihehe..wanie blh tengok kat page fb yg khalis kasi

@Ahmad Taufikkan? biarla duit habis ke ape ke..email free nie..sape tak nak

@kucarkacir 50 juta jeeee..mana banyak..ishh

@Miss Shikio itula pasal..pembangkang nie..takde kerja lainnn

@hellmieheaven hahaha..entahh..dah jimat kos email.. bukan senang nak dapatkan penjimatan

@saya YANA wahahhaha.. khalis mesti la berdaftar..tak faham? cube tengok kat pages fb yg khalis bagi

@rara pinkmafia boleh je tanya..fungsinya..same je dengan apa yang ada sekrang!!!.. hehe..

@MA tapi pembangkang nie asyik bangkang jeeeee.. ntah ape ape..

mcm TERsuka sgt lak komen hellmieheaven...Opsss

@mOon jOhari hahhaha..itula..khalispun suka.. kerajaan dah bantu dah kita dapatkan email percuma..ape daaaa

@mykhalis
tak semua benda dia bangkang..kalau ada kebaikan pada rakyat,mesti lah PAS especially akan setuju..tapi kalau membazir,takde faedah pada rakyat,menambahkan harta kroni BN,jangan kata pembangkang,beruk kat hutan pun takkan setuju..kita jangan ada mentaliti yang fikir semua BN buat adalah betul..padahal banyak corruption dalam kerajaan BN..rakyat perlu sedar,perlu bijak dan celik..

@mykhalis err.... "The email account will allow direct and secure communication Between citizens and the government, and is part of a new one-stop web portal for government services." hahaha... perlu ke?..

apa kata wat mesra rakyat.. turun padang.. bbual besemuka.. tak semua tau IT.. jimat sikit duit rakyat.. ehehe...

@MA

hehe..yeke?tapi kerajaan BN kan kerajaan kita..kerajaan 1 Malaysia.. takkan kerajaan wat tindakan tanpa fikir kesan pada rakyat?? kerajaan BN buat semua projek sebab untuk memudahkan rakyat tau..

@saya YANA sebab itu khalis sayangkan semua readers n blogger yang bersama Khalis..sebab ada kesedaran untuk buat kajian..hehe.. yana.. fikir2kan la

@mykhalis
haha..memang la BN kerajaan Malaysia..ada projek yang memudahkan rakyat,tp lagi banyak projek yang memudahkan kroni BN..kerajaan mana yang tak buat projek untuk memudahkan rakyat?kita bukan sekadar nakkan kerajaan yg membantu rakyat,tp nak kerajaan yang bebas corruption dan yg paling penting,Islam sebagai dasarnya..

Aku ada dgr tajuk nie dlm berita masa tgh drive ke kampus tadi. Tujuan kerajaan galakkan pemuda-pemudi atas umur 18 thn ialah utk memudahkan saluran pemberitahuan perkara yg berkaitan dgn penggunaan kemudahan awam spt bil elektrik, bil air, hal kewangan spt skim rumah pertamaku, biasiswa, hal pendidikan spt kemasukan mrsm, etc tanpa perlu cari kabel atau tercari2 sendiri dlm website...

Dulu PAS, PKR dan DAP pernah bangkang projek pembinaan sistem pengangkutan awam spt LRT, monorel dan komuter yg bertujuan utk mengurangkan kesesakan jalanraya dan memudahkan mereka yg tak memandu. Skg tgk sape yg paling ramai pakai kemudahan awam disediakan kerajaan tu... pembangkang jugak.

@Jo Qusary betul tue.. sape yg paling ramai guna? semua pnyokong pembangkang!! sebab mereka semakin ramai.. kenapa semakin ramai? sebab mereka tak mahu kerajaan majukan negara.. macam mereka bantah waktu proton ditubuhkan..skrang proton? untung ke rugi? duit sape dalam proton? baru2 ni proton pinjam ke meminjamkan? LRT>Momorel.. untung ke rugi? Rapid KL skrang ni namanya apa ek?untng ke rugi? pembangkang dengki mana semua duit ni pergi sbb diorang tak dapat..

@MA

kroni..ishh..BN mana ada kroni.. kalau ada saman BN.. jgn mudah percaya dakyah pembangkang.. skrang..pada asasnya.. projek ni bagus untuk rakyat sebb percuma..itu je..ape ingat BN tak islam ke?

tak kisah lah, asalkan kerajaan bagi free.. bukan senang nak buat email ni..hahahaha

@mykhalis
BN sekular..kalau BN terasnya Islam,takkan ada projek² yang diorang buat yang berpaksikan maksiat..satu lagi,kalau betul semua benda yang BN buat bagi untung pada kerajaan dan rakyat,mana datangnya hutang² kerajaan yang berbilion² sampai sekarang tak settle² lagi?hehe..

owh yeker... banyak tuh... pakai yang sedia ada sudah... buat per nak susah2... huhu

projek email rm50 juta ni di'sub'kan kepada company tricubes bhd yg tersenarai kt bursa malaysia sbg antara company yg bermslh.so motif tbe2 bg kontrak rm50juta? nk tlg diorg ke? bgs, tp sape share holder dia? kalau ikut kat website ni

http://semutmalaysia.blogspot.com/2011/04/email-1malaysia-bukti-tricubes.html

share holder kedua terbesar dia ialah commerce group, atau bumiputra commerce holding bhd group, yg ceo nya ialah adik ds najib sendiri.abg nk tlg adik ke? :)

QUOTED:
"Kenapa perlu bantah? Syarikat yang dapat projek RM50juta ni orang melayu. Kenapa?? nak jugak suruh rakyat Malaysia gunakan gmail.com yahoo.com hotmail.com yang dah sah sah mereka bukan orang melayu pemiliknya.. malah yahudi lagik..jangan kerana rm50 juta semua benda nak dipolitikkan."

Kalo dah noob, noob situ gak lah.. Kalo dah tak reti membaca, tak reti situ gak lah.. Orang nak ajar takmo dengar. Sori to say la tapi post ni nampak bodoh secara keseluruhan, kenapa yerk? Hmm..

pada ying xiong, bro khalis gunakan reverse psychology..

haha
heran bila keluar kenyataan 80% sektor kerajaan menggunakan dan support foss
tapi *cough* emel camni pun tengok powered by live dh tau.. then my1OS pun kene bayar *cough*
propa oh propa, propa kat sape weh.. dunia?

ps: live tu melayu punya kan3 :|

@Arpiiz kan? barang free pun tak mau ke?rugi betulla.. biarla berapapun kos nya kan?

@MA

eiii..tak baik tau tuduh sekular.. imam2 kat mesir semua kata malaysia negara islam..kerajaan bukan nak buat maksiat..cuma nak happeningkan negara..ini salah faham nie..kalau takde af takde mawi tau

@Zik

kerajaan nak menolong rakyat..kerajaan tak pernah rasa susah..walaupun projek ni 50juta jeeeee,,tapi kerajaan sanggup berkorban

@Muhammad Zaki
Kenapa tak bgtau awal2
Heheh
Tak pernah visit blog ni pun
Tengah2 duk tengok emel 1M tadi terclick blog ni

@Muhamad Zaki Zafir itula..masa inilah korang patut puji.. PM tak pernah pinggirkan adik beradik.. susah senang darah daging tau..cuba kalau adik awak susah?takkan nak biarkan dia duduk merempat?? kena bantu..

@Ying Xiong mana ada.. saya wat atas kajian.. dan kajian saya hasil dari apa kerajaan putuskan.. apa!! ingat kerajaan nak ke biarkan rakyat susah.. kita perlu tahu..email ini namanya 1 malaysia.. bukan 1 melayu..di dalamnya nnt ada semua bangsa akan turut serta menyumbang idea.. kerajaan BN tak pernah anak tirikan mana2 bangsa

Inilah salah satu daripada kebaikan ICT.. Rakyat semua perlu celik ICT...

@Ying Xiong dah tamat dah..ishh..puas nak memikio jawapannya..zaki nieee.. hahaha..mana ada..ini bukan reverse psikologi tau.. ini betul2 sokong!!

@Muhamad Zaki Zafir hahaha..boleh pulak ko kabakan..biaula lawan dulu..

xpe bro khalis, kita sokong dia tlg adik dia, sokong dia tlg sedara mara dia, sape2 lg lah.xpe2, kan k'jaan bn, tu duit dia, suka hati dia la, apehal kite nk bising? haha. :D

@Koding a'ah..dengan adanya email nie automatik penjual sayur di pasal mahir ict.itulah wawawawasan kerajaan,,

@Muhamad Zaki Zafir hahha..tau takpe.. semoga semua rakyat boleh jadi abang yang bertanggung jwab...

wah,aku mulu mula buat page like 'email1malaysia' di pesbuk.kompom nanti jadi fenomena.wah,hebat bukan.

ermm menarik... sokong nih... :D

motip utk 1 mail ni apa ye?

ya allahhh... letih la teman lepas ni kene ingat pasword untuk 1 family abang teman ni nanti...

bende2 lain kene gune pasword pun teman le jugak hendelnye...

wawawawaaaa~~~

taktahu pun kewujudan email neh....

@mykhalis Ya.. Pakcik makcik semua... bangun pagi lepas solat subuh terus cari laptop... nak baca emel terkini... Canggih gitu... cayalah!!

ada ek... saya baru tau... ini menunjukkan malaysia maju setapak lagi... kite kena support kn....

jangan support membabi buta..:p

serabut.yang mana betul and yang mana salah pun dah tak tau..makin serabut kepala otak ku ini..

saya tak tau pulak pasal email 1malaysia ni..
tapi sebelum singgah kat sini ade bace link ni...

http://kekoh.blogspot.com/2011/04/pengguna-facebook-bantah-projek-emel.html

so saya sebagai rakyat malaysia..andai ape yang baik tuk pembangunan rakyat dan tak menyusahkan rakyat tu saya sokong je.
(chewah..saya pun tak dapat ape2 komisen tuk mengeluarkan kata2 seperti ini..)heeee

entah..cik suke ape email free cmni..hiho

Ala, benda free pon ade yang tak nak, sebok-sebok nak tak setuju bwatpe. Benda tak buat memangla tak nampak manfaatnya lagi.

Tgk pengasas facebook tu, buat bukan dia expect sampai 500 million orang pakai. Benda tu through evolution dan step by step baru nampak function dan peluang.

Maybe 1 day Malaysia maju sebab ni. who know? itula uncertainty.

Tolongla jgn sempitkan fikiran anda. Bising pasal subsidi petrol? kalau bagi byk2 subsidi pon yang untung yang naek mercedis bukannya honda cup.

Sampai bila nak maju kalau mentality macam ni?

fikir-fikirkan la

Mudah kata 50m bukan sikit...
Kedua, emel tu bakal disalah guna dan jadi bahan memalukan negara...
Ketiga, emel percuma yang lain lebih baik...
Keempat, mudahnya jual nama malaysia...

Saya bantah!

Jom ikot sini!

Memang aku rasa rm50 million tu sikit. Sebab aku tahu beben subsidi minyak.

Email itu bakal disalah guna? sejak bila anda boleh lihat masa depan? Yang aku mampu lihat benda-benda ni kalau kita creative mungkin kita mampu evolvekan. Lihatla ia sebagai 1 peluang.

Email percuma lain lebih baik? Bila kita nak jadi lebih baik dari lebih baik kalau takut mencuba

Jual nama Malaysia? Ni fahaman mana pulak?

@Headmaster bila dah fenomena blh jual t shirt

@~~Ticer Wann~~ apa kerajaan wat semua kena sokong

@MA
itu kena wat pertimbangan secara normal

@sarah mohamad sama je seperti email lain..tapi ada 1malaysia

@Aslina hahaha..kena pilih yang paling keballa

@Koding ada email leh main fb..leh la farmville

kentang, mudah lah nk ckp x perlu subsidi sbb kita golongan pertengahan, masih mampu nk beli minyak.try org miskin, yg dlu masa minyak blm mhl pn pakai kancil je 1 famili pergi mniaga.naik lg minyak, naik lg kos nk brniaga, awk ingt dia mampu?

mudah untuk kentang?

kentang bukan tak tahu pasal semua itu.

kentang sendiri pernah ditanya oleh seseorang yang kalau nak naik kan harga minyak wajib tanya beliau. beliau berkata "macam mana nak buat subsidi minyak ni adil, saya ingat nak buat ikot kereta tapi nan orang beli dua sendiri kereta pastu transfer. Kalau nak buat ikut gaji memang tak boleh sebab privesi". Jadi macam mana nak buat? itu yang cuba kentang sampaikan.

Turun harga minyak? korang boleh baca kat blog kentang title "tentang harga petrol" nanti korang faham kenapa tak boleh turunkan harga minyak.

kentang pernah marah bila tahu harga minyak turun. tapi beliau cakap kita tak turunkan harga kentang, kita perkenalkan ron 95.

bila korang baca 'tentang harga petrol' kat blog kentang maka korang akan faham.

jangan jadi hamba emosi, jangan jadi hamba hati. tapi gunakan akal fikiran.

moon x pandai sgt sal politik...kerajaan x penah nyusahkan rakyat??? yeke? ...buat pembangunan sana sini...pas2 banjir pn sana sini...menyusahkan...hutang merata2...x kan la kamu2 sume x rasa bahang ekonomi sekarang...puncanya di mana? dari kerajaan yang mendahulukan rakyat kan?? opsss...telebey suda!

@mykhalis yeahh tengah giat menyokong ni...

moon: banjir itu datangnya dari hujan, hujan tu datangnya dari tuhan. Setiap yang berlaku ade sebabnya. Dia lebih mengetahui.

@diana dak aihh,,cuma patuh pada kerajaan yg adil lagi saksama

@pendekar laut jgn serabut2..inikan email free untuk rakyat.. alaa,, rakyat malaysia ada 25 juta..kos nak buat 50 juta..baru rm2 sorang

@shams hahaha..betul tak dapat komisen?leh caya ke?

@Cik Teddy iahhh..asal free je suka..bagi hantaran free arrr..

@Kentang_ biarla..kita patut rugikan lagi pemilik mercedis..so,,caranya kena naikkan lagi harga minyak..betul tak kentang?kentang tau tak kita pernah ada buat email sendiri tahun 1998? lepas tue bankrupt?

kentang, subsidi ni tgjwb mana2 pemerintah kpd rkyt.pemilik mercedes rkyt, pemilik kancil pun rkyt.masing2 byr cukai, masing2 berhak dpt subsidi.yg pemilik mercedes tu pn byr cukai lg tinggi, xkn dia xlyk dpt subsidi sbg rkyt.

nk jimat subsidi, tp bazir byk kt benda2 lain.email 1 malaysia ni, terus trg ckp, sy xnmpk mana manfaatnya.50 juta hasil jimat sikit duit subsidi minyak utk bg emel? bg beras mungkin lg baik.

ahhaha..ketawa je laaa....lawak btol kerajaan nii..

mykhalis: bukan nak rugikan pengguna mercedis tp kalau khalis ade 1 sumber yang telah disalurkan (dengan banyaknya) kepada sesuatu, lepas tu bising pasal rakyat miskin then nak suruh guna sumber tu jugak untuk majukan rakyat. then mana boleh.

Anda ade 1 ringgit dan anda save dekat bank A, pastu anda nak jugak save 1 ringgit kat bank B tanpa kacau duit kat bank A. logik ke tak?

Gagal itu satu pengajaran, takkan kita nak ulang same mistake? mesti dah ada remedynya sekarang. takut untuk gagal = takut untuk maju.

Cukai? cukai jalan dia berapa? consumption berapa? Bukan nak cakap dia tak layak tapi untuk adilkan. Adakah adil itu sama rata? korang pergi baca entry "tentang keadilan" kat blog aku semoga korang faham.

Yang kentang maksudkan idea ini boleh evolve. Tahu tak yang facebook tu idea dia untuk university networking, tapi idea itu dievolusikan. Terus sampai 500 million orang guna.

Kentang tak cakap yang idea ni bagus or buruk tapi yang penting ia membuka peluang. Baik buruk sebenar boleh dilihat apabila da diimplementkan. dan ianya memang ada risiko.

Kalau kita jual benda yang sama sahaja kita digelar peniaga, tapi kalau kita ambil risiko perkenal kan idea baru maka kita adalah usahawan.

Sila bezakan untung kedua-dua kategori ini.

Kentang sering diingatkan, "sering" saya ulang "jangan cuma tahu membangkang dan kutuk sahaja sebaliknya berikan idea"

@Kentang_ khalis memamng stuju ngan kentang..sbb tue facebook bermula dengan modal paling kurang US 2 juta kan?mana boleh maju kalau wat perlahan2..modal besar kemajuannya akan dapat segera..kalau facebook blh buat unutk antara universiti.. 1malaysia email blh jadi antara negara.. copppp!! ehh..apa tujuan email nie kan??/blh berkembang ke luar negara ke kalau tujuan asalnye untuk 1 malaysia je? khalis stuju belaka dengan idea BN nie.. bila dah gagal..buat lagi..jgn takut cuba.. sebab tue kita selalu dengar perkataan BAil out.. kerajaan swastakan satu bdan kerajaan..bila rugi kerajaan beli balik,,suntik modal guna duit rakyat..kemudian serahkan kembali,,rugi,,kerajaan beli lagik..tapi pembangkang tak faham..ini penting..contohh MAS rugi? takpe..kerajaan bagi dana guna duit BN..bukan duit rakyat..sbb ramai orang tak faham..kita bayar cukai ikut parti masing2..betul tak?

yeay... dapat email free.. kurang sikit beban yg ada skrang.. dgn taraf hidup yg semakin tinggi dan x selari dengan purata pendapatan rakyat.. pertambahan rakyat yg menanggung hutang2 yg digalakkn oleh k'jaan.
Saya amat berterima kasih sbb sedikit sebanyak email ini dapat mengurangkan beban2 tersebut... Tapi hairan.. kenapa masih ramai org yg x nampak kebaikkan email FREE ini.. ish ish.. pasal 50M pun nak issue.. agak2lah kalau nak bagkang pun..

mykhalis: nampaknya mykhalis ni terlalu pandang kedepan. terus nak pergi ke peringkat antarabangsa.

Tapi pada kentangla email ni ada potensi untuk mencelikkan mereka yang buta. Kentang nampak potensi tu. Sebab tu pada kentang its ok.

dan kadang-kadang melebel itu atau mindset akan buat kita buta untuk melihat sesuatu.

Mungkin Mykhalis tak nampak potensi yang kentang nampak. Cuba try guna Mikroskop mungkin boleh nampak nanti. hahaha

Aik selama Tira guna yahoo! mail dan Gmail tak pernah pun kena bayar. Huhu.

khalis..nk kena masuk kod ke???
cara mudah ni..:D

@Kentang_

kentang ko x faham ker,,celik IT tu bgus tuk rakyat tp KOS DIER! KOS,KOS,KOS,KOS FHM ??? nk smpi 50mill mmg x logik,,klu ko gi umh org yg miskin anak 10 xmkn 3hari,,pastu ko ckp ngan dier kt tgn kanan ko ada BERAS tgn kiri ada EMAIL 1MALAYSIA,,agak2 mne dier amik..msti lar dier amik EMAIL 1Mlysia tu sebab....(sape jwb btul aku bg topi BN ngan air mineral cop BN)

@kentang,

byk sgt dh pemberian kontrak pelik2 skrg ni.scorpene, eurocopter, sukhoi, haish mcm2.sume tu ble pmbgkg mintak pnjelasan, k'jaan xblh jwb.kita beli jet pjuang Aermacchi tanpa enjin dgn harga rm45juta sebuah, tp negara lain beli jet+enjin tu dgn harga rm20juta sebuah.kenapa?

ok.skrg ni 50 juta utk buat email.syarikat yg dpt kontrak emel tu tersenarai antara syrkt yg brmasalah kat bursa malaysia.syarikat tu pemegang saham kedua terbesar dia ialah cimb group, yg ceo nya ialah adik ds najib sndiri.

so nampak sgt, pmberian projek ni adalah utk si abg menolong si adik semata2, bkn nk ajar rkyt guna email.kalau nk ajar rkyt guna email, email free pun dh cukup.kakitangan k'jaan pun dh ada emel jbtn sndiri dh, so nk buat ape?

lps tu nk buat menara warisan.kenapa x pnuhkan dulu ruang2 pjbt kt klcc tu? ataupun buat menara warisan ni sbg satu mercu tanda zaman pemerintahan ds najib?

@kentang

jgn terperangkap dgn fakta analogi rm1 bank A bank B.kita imbal fakta.tgk fakta yg sy dh bagi.projek emel ni ialah projek bantu-membantu abg dan adik. :)

saya amat berterima kasih kepada kerajaan BN kerana menyediakan perkhidmatan email free, lepasni boleh la saya guna email tu untuk order nasik lemak kat makcik bedah kampung batu 3, kopi o kat warung haji mamat dan tak lupa jugak menyediakan bahan2 lawak kepada adik2 di pedalaman sarawak tu.atleast dorang boleh lupa la lapar perut dorang tu

kan kan kan

kah kah kah kah ada jugak orang bangang setuju dgn idea ni kah kah kah

ko perli najib ke apa khalis? haha

mula2 aku dgr projek ni pn rs cam nk tgelak dh..kos dia mmg x logik langsung..

@mykhalis

Ini khalis tak de otak. Percuma email boleh buat apa ? Hotmail, google and gmail semua pun percuma. Kenapa mau bazir wang atas benda yang awal awal memang sudah percuma. Semua orang yang ada internet pun di beri email account sama ada streamyx atau yang lain.

Itu PM pun ingat rakyat bodoh, wang datang dari private. Mana syarikat mau bagi 50 juta untuk memberi barang yang percuma.

Ini khalis, u sokong, u pun bodoh. Memalukan kaum Melayu saja ...

@Anonymous weeiii anon bangang!!!! ko takde batu ke guna anon arrrr??? ko bapak ko buangko dalam longkang ke ape haaa??? takde nama ke anak haram??? ko ingat aku takleh trace ko punye ip adress?? ngok betolla.. nak komen guna la nama sebenar!!!aku rasa bengang sebab ko takde batu lepas tu ngaku melayu tapi bebal...

Relex derr...huhu...aku pham mksud tafsiran ko...mykhalis,diorg 2 xpham ape itu balaghah mantik...ilmu balaghah mantik sape blaja..die paham...hahaha....aku pling suke Tok Guru Nik Aziz pny ilmu balaghah mantik...klasss...

jgn marah sgt yek deerr...hahahaha....

@1Malaysia2Perak3Katak aku tak marah pasal isu nie. ko blh tengok camne aku layan mereka kat atas,,ada marah??tapi aku marah sbb guna anon.. bila berhujah keluarkan diri kita..baru namanya pejuang..berani..dahla nak cakap depan tak berani..dalam blog picisan camni pun nak kena baling batu sembunyi tangan ke?

@mykhalishahaha....aku paham derr...

huhu..weeiii...ngkome-ngkome sekalian...len kali jgn gune anon...gentel skit..hahaha...kn??kn??kn??kn???

pe2 pn gud n3...

isu ni tgh panas beb....

pada anon, elok2 dh 1 geng, dh kena maki sbb anon.

@Muhamad Zaki Zafir yup..sepatutnyala.. tapi nak wat camne.. takde rezeki..mood nak menganjingpun dah takde dah.. udahle..buang yg keruh ambil yg jernih

@mykhalis gerun..tetiba incik khalis jadi garang... huhu

ape sengal la statement ko ni,,
krajaan buat sume ni bkn 1m'sia dpt rase pon,,
org2 trntu je,,
lbh baik duit 2 pegi wat bende lain dr wat bende y sememgnye xde mslh dok sume org pon,,

@mykhalis
bingai ke ape ko ni?? statement cam tapir. kalo ko kate lebih rmai pembangkang yg guna, so means mmg penyokong BN ni sikit eh? booo..booo..tapi hakikatnya mmg penyokong pembangkang lebih ramai. tp biase la, kalo dh rasuah, manusia mana2 rata2 ambik kalo dibagi. percuma..ye percuma..takde makna kalo buat benda sama FREE cam yg laen. ni email ke, monitoring platform?? Beer End fast end please

@Jo Qusary

memangla pembangkng miskin... duit2 cukai penyokong pembangkang semuanya disalurkan ke kerajaan pusat parti masing2... wang kerajaan mana termasuk sekali duit2 pembangkang, pembangkang ms byar cukai jalan, lesen, tol2 kaki tgn kerajaan dah asing2kan dan salurkan ke kerajaan pusat parti masing2... tak yah nak dok bising la.

BLOGGER NIH BARUA BN !! duet tuh bek ko kasi org yg lg memerlukan bangang! 50 juta tuh! bleh kasi kt org2 miskin la weyh!!! lgpn org melayu yg korang dok kte tuh, adek bradek najib jgak...dia bg pn sbb da nk bankrup!! sape kte emel 1mlysia nih free ?? 50 sen/bulan...apesal xnk tnye google mail ke yahoomail ke ?? sume pn free bodo!! ape ke bangang nye emel 1 mlysia free ???!?!?! len kali research bai! BN MANA BLEH PKAI!!!

serious setuju dgn encik zaki dan seangkatan nya. memang ikut research, serious mostly, nasib tak menyebelahi najib.

haha... aku setuju kerajaan bongok bebeno ni buat email 1 malaysia. patutlah kerajaan cerdik dan bijaksana bangkang. hahaha... hidup kerajaan bongok... oppsss.... selama ni x perasan pulak aku guna email kena bayar. memang bongok betul kerajaan sekarang.

dah dah laa tuu... watpee dak gado2.. gi solat, istighfar banyak2..

kejap yekk..aku x paham sebenarnye 1email ni...selama ni aku guna email kena byr ke..???byr internet je kan...xpaham la...

email ni mengarut je.. pakai platform window live... rebranding cost = RM50mil = USD17mil????? tapi tu x kesah la kan sbb PM ckp tu initiative sektor swasta... tapi tricube akan kenakan bayaran setiap kali gov. nak pakai perkhidmatan diorang... demmm.. there goes my tax money... another issue is privacy/security.... is tricube reliable to protect their user data??? please see other free-mail provider like google / yahoo protect their user data &.. their service come free!!!....

senang cerita...

1malaysiamail = lame

Makan duit rakyat. email 1 msia ni 1 lagi projek untk najib dan kroni makan. sokong la kalau nak sokong. %oj tu duit ko jugak yg dorang telan.

urm..sblm bg email..apakata bg wifi free dulu kt rkyt huhu

oih hantu... abih duit 50mill tu duit bapa kau??? pahahal ko ni??? duit 50 mill tu mcm2 bole buat tau.. buatlah something yang bole majukan rakyat... why not duit tu agih p orang2 miskin, buat lah jalan raya yang elok sikit untuk sabah n sarawak ker, or bg bekalan letrik untuk pendalaman sabah n sarawak ker, bg bekalan air bersih kat pendalaman sabah n sarawak ker..

hehe.. skrg budak2 skolah dpt netbook percuma pulak.. baguihhh noo KeraJaan... :)

anon yang komen ni tak paham reverse psycology sebenarnya. hehe

Jika engkau miskin bersyukurlah karena engkau akan sedikit mempertanggungjawabkan hartamu. Jika engkau kaya bersyukurlah karena engkau mempunya banyak kesempatan beramal. Apapun yang terkadang kita anggap kekurangan sesungguhnya itu rahmat jika kita mensyukurinya. Apapun yang kita anggap nikmat bisa jadi azab jika kita tidak mensyukurinya.

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...