Pages

Support Penaja

Thursday, April 21, 2011

Hadiah untuk bakal pengantin baru

Posted by mykhalis On 9:40 PM 20 comments

Walaupun ini malam Jumaat, tapi kalau tak gi surau baca yassin tak syok arr..
Cuba baca kisah ni dan anda akan tau, apakah hadiah yang paling sesuai untuk pengantin baru..

Inilah kad kahwen online yang Khalis tagged kawan-kawan dalam facebook.. MU tue..tapi untuk kad sebenar MU jgak,tapi takde dah salinannya..lawa sikitla dari yang nie..hehe

Suasana masih riuh di luar. Sanak saudara semuanya berkampung disini.Gelak ketawa, gurau senda jelas kedengaran. Aku memimpin isteriku ke dalam bilik pengantin. Suara-suara sumbang terlalu banyak yang menegurku.

"Hai, malam masih muda, dah nak masuk tidur?" sapa Pak Ucu.

"Orang muda bang Aji, biarlah. Air dah penuh kat kepala tu." sahut Pak Tam disambut hilai ketawa sanak saudara yang lain. Meriah sungguh keadaan diluar walau jam sudah menunjukkan pukul 11.00 malam.

Hadiah yang masih belum dibuka ku susun ke tepi. Lampu ku tutup. Merebah diri ke katil pengantin, aku menoleh ke arah isteriku.

"Kita tidur dulu lah yer. Ramai sangat orang kat luar tu." Isteriku Hanya mengangguk tanda setuju.

Entah pukul berapa sekarang, aku pun tidak tahu. Keadaan di luar gelap gelita dan senyap sunyi. Tanda sanak saudaraku telah pulang dan keluargaku telah tidur.

Jari jemariku lembut membelai rambutnya. Ku selak rambut ikal yang Menutupi telinganya lalu membisikkan "Assalammualaikum!" ke telinganya untuk Menguji isteriku.

"Wa alaikummussalam." Rupanya isteriku masih belum tidur. Ku kucup pipi halusnya. Ku kucup dahinya yang mulus. Semerbak harumnya menusuk deria bauku. Akanku tunaikan tanggungjawabku sebagai suami malam ini. Jari-jemari ini terus membelai tubuhnya. Perasaanku tidak dapat dikawal lagi, namun...

"Kringggggg...."

"Tik..tik..tik..tik..."

"Kring.. kring..kring.."

Bunyi-bunyi jam loceng entah dari mana memenuhi ruang bilikku. Terkejut dengan segala macam bunyi yang ada, aku membuka lampu. Serentak itu, terang benderang seluruh rumahku. Bunyi-bunyi ini telah berjaya membangunkan semua orang di rumahku.

Aku mencari-cari punca bunyi-bunyi itu. Mataku terarah ke sekotak hadiah yang masih terbalut rapi. Aku buka dengan pantas dan di dalamnya terdapat 5 buah jam loceng. Juga sekeping kad berbunyi... Selamat Pengantin Baru,

Jangan gopoh-gopoh. Baru Pukul 2 pagi. Jangan maree.. kami potong stim.

Dalam hatiku.. cilaka punya kengkawan. Potong stim betullah!!!

TAMAT


Rasa-rasa dah tau dah nak beli ape??!! hehehe


20 comments:

hahahahha!!!

terbaek!

Miss Dill^^

wahh! bagus lah..

abg Miss Shikio dah nak kawen dah ni, bleh beli jam pekena dia..

hahahah~ kejam3... ^_^

wah... boleh bg kat kawan yg nak kawen bi.. bagus!!!
jemput singgah ke bolg saya.. =)

ayokkkkkkkkkkkkkkk...xtau..

hahahahaa..
pnya laaa kawan wat mcm tue..
derrr~ ada sudaa idea maw bg sama kwn nati kalu dorg kawin.. hihihi

hihihihihi..:D...
lawak je...huhu

apa korang akan buat kalau kekasih korang.................

haha ! kesiannnnn . buat naya kat pengantin baru ..

hahaha . thanks for the plan . ngee :P terbaek

hahah... hadiah2 letak luar ye... bg petunjukan ckit.. selamat la mlm pertama nnt.. kekeke...

kahkah..idea best neh..haha

hahaha..beli banyak2 jam loceng....memang bgus r plan tuu..

hahaha dis june best frenz kawen..klu nk kenakan boleh nie.gila jahat.huhu

haha..
duk pekena org je..

hahahhahahaha..bgos2!!kita potong stim dia! errkk??hehehhe~~~~

gulp! penah buat nih....

aaaa


matilahhh nanti mesti ada kot yang balas balik ni nanti... hehehe...

moralnye kene buat jugak sesi bukak2 hadiah walaupun dah ngantuk gaban...(err... ngantuk ke?)

dan berjaga2 dengan hadiah jam loceng... nampak je ada, terus cabut bateri!!


hehehe...

err...
cian kt di0wg..hehe
sebut sal jam..
tringt kt abh..
lau knci jam..
die ltak jam luar bilek...
sbb lau ltak lam bilek,bile bunyi je msti off balek jam,
then smbg td0..
lau ltak kt luar,
nk xnk kne kuar bilek..
tuu laa care abh nk suh bg0n td0..

Hahaha, kena prank kaw kaw malam pertama. Nak try buat laa :p

haha .kesian lah kalau macam tu ..

hahahhaa..malu tau aku baca :( :(..ko kate ms tu wan tghh...teetttt..
kehh3x..
hahhaa..terkena gak ko ye..aku pnh bercadang nk wt mcm tu...sj je kan..tp xpnh terlaksana..hehehhee...

pergh kejam betol ahahahah.. ni kene amek pengajaran ni.. sok kalau taring kawen open dl semua hadiah kawen baru masuk tdo ahahahaahh..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...