Pages

Support Penaja

Friday, June 15, 2012

Gaduh Pasal Euro..relek la

Posted by mykhalis On 12:57 AM 4 comments


      Haishh...pasal Euro lagi ke? tak kan tak habis-habis lagi kite nak cakap pasal ni..kemon man~~

Assalamualaikum..hehe..aku bukan ape..walaupon malam ni malam jumaat..malaz la nak post perkare-perkare yang berkaitan dengan malam jumaat nie..lau time kecik-kecik ni dulu,,mak-mak sedare..tok-tok sedare suke sangat la bercerita pasal hantu-hantu nie..sekarang ni da besar advance skit ye tak..paham-paham aje la..

Ok..memandangkan sekarang ni betul-betul da musim demam Euro 2012..bagi kaki fanatik bola..ini la mase yang dinanti-nantikan..secare umumnye aku akan tuju kepada orang-orang lelaki la..so far kawan pompuan yang aku kenal bape ketul je minat bola nie..futsal bersepah..Jadi..ceritanye malam ni aku nak cakap pasal awek-awek yang geram ngan Bf diorang sal musim Euro nie

Jadi nak memendekkan cerita..sepanjang aku bukak fesbuk ke..twitter ke..macam2 la keluhan yang tak berape best didengar oleh para gegel nie sebab bf masing2 tak layan sebab sebok layan bola..sayang2 sekalian..kasi la peluang pada kami-kami ni melepaskan geram utk seketika..ape salahnye berkorban sekejap..bukan lame pon..lagipon 4 tahun skali je..kalau kiteorang boley berkorban..kenape tidak anda..ok..xde la kiteorg sangat sebenarnye..pakwe-pakwe korang la...aku ni kapel pon tak..

Dalam antara korang sedar atau tidak..banyak jasa2 yang telah pakwe korang korbankan sebenarnye..korang je tak tau atau memang sengaja buat2 tak tau..berdasarkan ape yang selalu membe-membe aku bercerita tentang pengorbanan dioarg kat awek diorang..antaranye ialah..

1. Teman ke kedai buku Popular
..haaa..korang tau tak cam mane perasaan pakwe korang yang kene follow korang masuk dalam kedai Popular tu teman korang beli barang..kalau betul2 beli tak pe la jugak..berbaloi la ngan mase yang hampir 2 3 jam dok pusing2 dalam kedai tu..last2 yang korang beli..2 batang pen..satu merah,,satu biru..bile ditanye  'laa..masuk punye lame..pusing 3 4 kali pusing..belek macam2 majalah..sampai majalah cine tu pon dok belek..ni je yang beli..biar betul nie..' dan jawapan yang dapat..'ala..pen merah pen biru..u marah i love u..hik3'...ok kan..pakwe korang tewas di situ


2.Teman pergi mall..
yang ni pon satu jugak..ok la pergi ke mall tu..jalan2 orang cakap kan..boley jugak merase sejuknye air-cond..tapi yang agak panasnye..bermula dari pintu masuk..then tawaf tingkat demi tingkat..itu boley terima lagi..tak ade masalah..then..masuk pulak ke parkson ke..pasific ke..mule la ke tempat barang-barang dapur...perabot..pastu nek atas..tengok pakaian pulak..naik atas lagi..tengok pakaian baby pulak..then turun balik ke bahagian barang dapur..last-last yang dibelinye cume jeruk anggur satu pek..da la satu je..beli la lebih sikit..dan dengan muke selambe korang akan cakap 'hehe...org da lame ngidam nak makan jeruk anggur ni tau'..tettttt...lau camtu nape tak beli je awal2 dari tadi...haha...tapi tak pe..sebab pakwe2 korang sayang korang,,diorang tak kesah pown..



3.Teman beli tudung/selendang
but but least..ini adalah salah satu pengorbanan yang telah dilakukan oleh pakwe-pakwe korang samada korang sedari ataupon tidak..ish3..kan da banyak yang jual shawl secare online ni kan..kat pesbuk pon bersepah-sepah...why not just order je dari situ..ooo..tak nak amik risiko kerugian ye..takut bile da bayar tapi barang tak dapat ye..supaya dapat meluangkan lebih mase bersama-sama ngan pakwe time membeli belah shawl tu ye...takpe2...takde masalah..pakwe korang tak kesah pon temankan korang..ape yang diorang kesah bile..da pegi tempat tu..korang da test pelbagai jenis segala yang ade sambil membuat aksi seorang model sebuah majalah terkemuka..last-last yang korang beli hanyalah 2 ketul pin untuk shawl korang yang dah sedia ade kat rumah tu..hoyeee...bestnye~~


Tu la antara sikit sebanyak cerita yang aku dpat dari kawan2 aku berdasarkan pengalaman diorang..mgkin korang tak tergolong dalam golongan macam tu kot..korang mesti lebih baik perangainye berbanding awek kawan2 aku nie..bermanje tu tak salah..nak ajak teman ke..nak ajak jalan2 ke..nak shopping ke..tengah sayang ni memang la sume mende betul..nanti time ade gaduh..abis sume ngungkit..kan da jadi tak best camtu...so..berpada-pada la..

Macam lari topik skit kan dari tajuk..bukan..yang sebenarnye...aku cume nak bagitau..bertolak ansur tu harus dalam satu2 hubungan..bukan ngan awek2 je..bukan ngan pakwe2 je..tapi ngan kawan2..ngan sume orang k..yang merajuk pakwe tak msg malam2.,,ajak la msg siang2 ok..ajak la kol time siang2 ok...

Akhir kate..majulah sukan untuk negare...ape ntah aku bebel malam nie..jangan marah aaa...chow~~~

4 comments:

hahaha...klu kita plak shopping mmg xsuka ngan bf,boring...bkn pndai pilih utk kita pun,ngan kwn2 lgi best,boleh tukar2 pndapat.. =)

isyh isyh.. tak per lah kalau bf tgk bola....
oklah tu....
saya ni BF tak layannn bola ... selalu saya jer yg beriaya-iya tgk bola. paksa dia teman saya kekadang tgk bola kat kedai mamak... terbalik sudah kan.

bf saya mmg kaki bola..

khalis lama xvisit kita..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/06/seksanya-mesej-guna-henpon-touch-skrin.html

haha..yang part tak ajak pakwe tu pown ok jugak..al maklumla..kalau teman ke kedai moto ke kedai kete boley la..

mgkin ade yg tak tau lagi..khalis sebok wat mase ni..so kalau post2 dari khalis tu bukan khalis..adik khalis..hehe

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...