Pages

Support Penaja

Tuesday, April 3, 2012

Bagi RM500?? no hal.. malam ni minyak naik rm0.10

Posted by mykhalis On 9:28 PM 13 comments

Fufufufuufuuuu.. aku dah betul2 bengang dengan kerajaan.. hari tu aku baca kerajaan takkan naikkan harga minyak macam indonesia..

Tapi Malaysiakini dah sahkan bahawa harga minyak akan naik seposen

Yupp.. sikit kepala korok mu..sama macam rm25 la kan?? aduh.. ko boleh la kaya Najib.. majlis bertunang saja dah habis rm400ribu.. aku dulu bertunang rm500 je tau tak?

terima kasih bebanyak penyokong barisan nasional.. terima kasih..ke nak salahkan DAP ke.. PAS ke ANwar ke harga minyak naik???

13 comments:

Nak mengata lebih2 knaper?
Ko pun pakai RON95 jer.. bagus la yang naik tu RON97 pasal hanya golongon kereta besar dan nombor plate luar je yang majoriti pengguna. DAP, PKR, PAS semuanya tak akan mampu untuk kekalkan harga kerana jika diambil hujah LGE semasa debat tempoh hari, beliau hanya nak keuntungan semata-mata. Therefore mimpi lah korang harga minyak akan turun/kekal kalau puak2 tu memerintah.

ko rasa kenapa ramai orang pakai ron95? aku nak tanya ko.. kenapa? ron95 untuk sapa? ron97 untuk sapa?ron95 untuk orang miskin? ramai orang pakai ron95 sebab miskin la? kenapa ramai orang miskin? ke suka suki nak miskin?? kenapa2?

come on la anon paling atas sekali..tolong jangan jadi bodoh..rakyat indonesia yang dikata mundur pun lebih bijak dari kamu..kenapa rakyat indonesia buat demonstrasi besar besaran di Jakarta kerana kenaikan harga minyak?apabila minyak naik maka barang2 keperluan harian akan turut naik..tak kira la ron berapa sekalipun..ron 95 hanya sesuai untuk motosikal dan kereta lama/buruk..kereta sekarang tak kiralah kereta mahal atau murah kalau terlalu kerap guna ron 95 akan menyebabkan kerosakan pada kereta terutama bahagian enjin..kualiti ron 95 lebih rendah dari kualiti ron 97..Malaysia antara pengeluar utama minyak dunia,adakah logik jika pengeluar utama minyak dunia akan mengalami kerugian jika harga minyak dunia naik?tolonglah wahai rakyat Malaysia yang tidak menggunakan akal jangan disebabkan kebodohan anda menyebabkan rakyat Malaysia yang lain terpaksa menanggung beban kebodohan anda

Kalau part mengutuk kerajaan, BN & UMNO, apa saja pun salah.. Turun minyak harga minyak pun xpenah ckp terima kasih. Ni bila minyak naik 10sen, habis semua cerita anak PM tunang pun nk ungkit.. Pastu jgn la nk spin RON95 utk org miskin, kenapa ramai org miskin etc. Bicara ikut fakta la, bro.

itu macam, takyah la subsidi. ade yang mampu time tu?

hadooyai...anon...
hang ni la...

hadooyai...anon,hang ni la...

Terpulang kepada individu itu sendiri... klu diorang rasa mampu pki la ron97... klu tak ron95.. kira ok la ada pilihan.. tak de makna miskin @ x .. org kaya pun klu dia rasa nak pki ron95 dia guna jugak.... kita sbg penguna kena bijak buat pilihan.. jgn pentingkan diri sendiri jerk... & jgn menunding jari je pandai.. betul kata pengomen yg first tu... sekian.. nie pendapat aku la... ada aku kesah... aku pki ron95. so? janji ron tu tak naik hak hak hak..... :p

minyak org berduit jer naik,okey lah jgn minyak org miskin naik dahler...

minyak org kaya jer..tkpelah..ada aku kisah yang penting minyak orang miskin tak naik..dahlah..

minyak org kaye jer naik..ada aku kisah ..yang penting minyak org miskin tak naik

Kitorang memang akan cakap terima kasih KALAU harga minyak turun. Tapi dari tahun lepas pernah x harga minyak turun?

pernah turun. harga minyak tanah cap ngan yin

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...