Pages

Support Penaja

Wednesday, May 4, 2011

2 tahun tak pernah tanggalkan Make-up

Posted by mykhalis On 3:40 PM 70 comments

Sebut pasal make-up.. teringat post Khalis sebelum dan selepas make-up, maklumlah.. orang perempuan ni kalau nak cerita pasal make-up sama dengan kita tengok lelaki merokok.. Ada yang sedang-sedang.. ada yang over. Jangan marah aaa... semua wanita di sekeliling Khalis mesti bermake-up..ada wanita yg tak suka make-up??

Tapi seorang gadis ni, semenjak usia dia 14 tahun kali pertama berkenalan dengan make-up.. dia berazam untuk terus bermake-up.. Dia tidak pernah basuh wajahnya sebelum tidur. Baginya.. dia ingin kelihatan cantik 24 jam. Ibunya yang mengetahui obsesi anak gadis memberitahu sebuah rancangan tv mengenai kegilaan anaknya.

Maka, stesen tv pun jemputlah gadis ini. Tujuannya adalah satu.. Memujuk gadis ini supaya menanggalkan solekannya. Hasilnya.. apabila dinasihatkan oleh seorang pakar kecantikan..Gadis ini bersetuju untuk menanggalkan make-upnya buat kali pertama dalam tempoh 2 tahun.

Hasilnya.. kulit gadis ini diuji dan keputusannya menunjukkan, hasil dari solekan tanpa henti ini, kulitnya tua 2 kali ganda dari umurnya sekarang..

Inilah kisah Bae Dal-mi, gadis korea..


kiri gambar bermake-up.. kanan selepas ditanggalkan..

Mujur lelaki tak bermake-up.. ehh.. dah ada ek lelaki sekarang bersolek??

70 comments:

lelaki ade je bermakeup....artis mungkin..heheh

ish Nuyu kalau tido tak tanggalkan make up dh rimas...ni 2tahun tu...dia mndi mcm mana ekk?

alahai.. rosak kulit muka tuuuu

dia ni mandi pun tak cuci muka ke hape? cepat la dia nampak tua nanti. huhu..

mekap dgn tanggal mekap dua2 chumil... :p

pergh dasat ar.. tp lg comel wat die xde make up....

natural beauty tu lg penting.....

saye tgk, ramai laki pakai lip gloss. termasuk la pengantin laki.

khalis pakai lip gloss tak dulu? kot bersinar2 bibir kawan aku sorang ni mase bersanding

Miss Dill^^

@amny
anuar zain,, fazli zainal maybe la

@chentaNUYU ntahle.. lepas mandi je terus make-up kot

@Encik MamaT hahaha..meamng la.. penuh kimia

lebih baik takyah pakai mekap kalau muka cepat jadi tua..

@ASaDa RyutaRo semestinya.. kulit 2 kali tua

@mOon jOhari itula pasal..ape yg dia tak puas hatipun entah le

@Miss Dillwajah khalis suci dari make-up masa bersanding,..hehe

@kucarkacir boleh..tapi jgn over cam minat nie

ish.dashattttttttttttttttt.dorg ni mmg giler2 kan.

wah! tak tanggalkn make up boleh tua 2 thun dri umo asl ek..huhu menakutkan..huhu

eeiii.... tua 2 kali ganda dari umurnya....? huhu... takot la.. Yana pakai eyeliner je.. hahaha...

@Tuan Putri bukan tua 2 tahun tapi 2 kali gandaa

cun je tengok xpakai makeup sekalipon.. tapi melampau r tdo pon pakai makeup. haha

memang dasat tul ponpuan nieh~ terlalu addicted kpd kecaktikan~ muka tnpa makeup pun cntek juga~ natural beauty~

2tahun??
perghh! obsesi yg amt tuhh. >.<

budak pompuan tu cun jer,
syg kulit da jdi tua. :p

@cik sakdi minat bebeno ngan makeup agaknye..hehe

@Nurul Ashikin terlalu obses..kan dah muka jadi tua

gilo ka apo pompuan tu...boleh ehh dia mekap time tido.. tak dapat bayangkan.... nak try buat jugak la.. ;)

@FariehanIbrahim [LBC] tak menghargai kencantikan semula jadi

@~~Ticer Wann~~ janganle.nnt sebelum bersanding nampak tua..

ada laaa...lelaki ber make up... artis.. pelakon..penyanyi.. huhu.. xsuka mekap...

uii dasyatnya muka beliau..nasib baik sy bukan fanatik mekap.time malas muka pun tak berbedak..haha..

@mykhalis boleh2... Yana amalkan bedak sejuk je bila naik jerawat... haha..
dulu2 je rajin mekap.. sekarang malas.. eyeliner sudah...

peace ^_^v

mcm tade pape effect je pakai ngan x pakai..gle arh 2 thn..chii 2 jam pakai make up pun da rasa rimas..ni kan plak 2 thn

sy suka makeup..tp x la sefaniatik gurl neh.. hehe.. tp betol arr,lepas tanggal makeup muke nmpk pucat sikit.. huhu..
sy penah gak jumpa guys yg suka makeup.. siap guna faundation.. pelik jgak tgk guys bermakeup ni..
hairan bin ajaib..

kulit muak dua 2 kali lebih tua? hahaha..tula, sapa suruh...hahhaha

make up over sngt, tak suka..

xsuke make-up2 ni...renyah + rimas...
selalu simple2 saje...pkai compact powder...
habis dahsyat make-up pun just pakai celak je...

x penah seumur hidup pkai makeup.
eh, tp masa pg knduri kawen umah kawan dlu, mak andam still ada kat situ and dia baik hti tlong makeup sy skali.
hik3.

ish3, natural beauty more beautiful :D

kan dah rosak kulit

x payah lah make up semua ni, buang duit ja.. hehehhe~

wah ! gila ah tak pernah tanggal mekap .. kan ada bahan kimia tuu . dah sah-sah lah kulit muka akan rosak ..

@mykhalis ehh?? kalau gitu tak jadi la nak ikut pompuan tu.. ;)

xnmpak mcm tua sgt laa....gmbar kurg jelas kot...huuu...naseb bek xsuke mekap !

slme 2taon??
wah2..
agak2 saye la,,da pnoh jerawat kot..haxhax

saye tak penah mekap.

eh.penah laa... first time masa darjah 3 sebab wat persembahan pentas...

second time masa pegi dinner fakulti. membe mekap kan... tapi allergic teruk sampai duit membe tu dekat 400 melayang pegi ke pakar kulit.

muahahaha... terus tak mekap sampai skang. pakai lipbalm je.

skang ni pun tengah blajo2 nak pakai celak.

@Puan Kutu ishh..mana leh..isteri kena berhias untuk suami tau

@saya YANA teringat zaman guna bedak sejuk dulu

@chii
dia bertahan sebab minat sangat kot

@Shariffah Norliza Sharif Basa khalis tak tau apa itu faundations.. lalallala

@ABU betul tue..orang lelaki suka yg nipis2 je

@cik anum still ramai gila bermake-up

@Miss Shikio khalis tengok miss shikio banyak make-up

@cik bAtu hehe..itu je gambar yg dapat

@Aslina sampai 400 terbang? perghh

@mykhalis

oopsss slh ejaan:p..ehm foundation ni alas bedak..tu la muka nmpk halus n bedak nmpk cntik jek kat muka.. tp agak la kn bila guys pakai.. weird2.. hhuhu..

cantek je dia tanpe make up

aiyoo..tudia aih..haish..obses sgt ngn make up.wahahahaha

wuishhh...ade gak ek org cmnih..adehhh...tak rimas ke muke tu tak berbasuh...hoho.
lelaki ade gak bermekap bagai nih,,hehe=p

tak berani nak mekap ..
sebab tak reti!

huuuuu gilossss...x mnadi ehh dia !! pehhhh

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...