Pages

Support Penaja

Sunday, February 20, 2011

TEKA-TEKI YANG LAGENDA( TIADA JAWAPAN SETAKAT INI)

Posted by mykhalis On 12:59 PM 19 comments

Khalis tak tau sape yang reka teka-teki nie. tapi soalannya lebih kurang macam ini.

mungkin pernah menjadi satu bualan yg hebat pada 1 masa dahulu.. tapi saya sangat tak berpuas hati dan ingin tanya semula..

Ada 3 orang yang seorang bisu, seorang pekak dan seorang buta


nak jadikan cerita

si buta ada duit

si pekak curi duit si buta .

si bisu nampak si pekak curi duit si buta


Bagaimana si bisu nak bagitau si buta si pekak curi duitnye


tolonglah bagitau apa2 sahaja jawapan..dah google dah,,takde jawapan

19 comments:

si bisu sepak si buta .HAHA .

saye rase.. saye tak tau le

die report kawan die melalui bahasa isyarat kepada si cacat soh bagitau si buta si pekak curi duit si buta.

Kene ade "NORMAL" translator dlm kadaan ni.
Si bisu tulis note. Translator tu baca, n bgtau si buta (cz si buta xdpt bc) n translator tu gak yg translate kat si pekak guna bahasa isyarat akan ape yg di bualkan.. ;o)

haha..tak logikk..tak logikk

si bisu tulis kat kertas.."aku, si pekak curi duit kau si buta"
bagi kat si pekak suruh baca.

last sekali..si bisu bawak si pekak pegi balai polis..settle! haha

bagitaw ajer mcm biasa sebab pekak,bisu n buta 2 nama dorang bkan kecacatan dorang..=P

si bisu type surat bentuk braille kt si buta...

Dia buta sebelah mata ja...jadi dia nampak la...itu la jawapannya

takyah pening² pikir jawapan tu....tu duit si buta,bukan duit kita pon...hahahaha

sy setuju dgn akulangit.. :P

sy baru je disoal dengan teka teki ini. dan kalau dapat tau jawapannya sy akan dapat hadiah..tolonglahhh..sape yg tau ni...bg la sy jawapan...please

Jawapannye : Si bisu tulis pada kertas "saya curi duit kamu" dan bg pada si pekak dan suruh baca pada si buta. tp si pekak xperasan dan xpaham apa yg dibaca. agak2 boleh terima xjawapan ni. ;')

si buta cuma buta huruf hahaha..

Skrg dah boleh guna text to speech apps dll zaman dah berubah..

buta, pekak, bisu tu just nama je. dorang x pekak or bisu or buta pun. lol

jeng jeng jadi x jadi masalah
yg jadi masalah nye si bisu ni lebih lebih ....yg si buta pun tak tahu duit dia berapa ringgit dia hilang...

jeng jeng jadi x jadi masalah
yg jadi masalah nye si bisu ni lebih lebih ....yg si buta pun tak tahu duit dia berapa ringgit dia hilang...

Jawapan sebenar: pekak,bisu, buta tu memang adalah nama mereka. Jadi jawapanya si buta bgtau ajelah kat sipekak. Wei bisu curi duit ko!! Dah settle masalah. Kacang je jawapannya

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...