Pages

Support Penaja

Saturday, April 9, 2011

Senarai peserta dan jawapan mereka dalam JOM JAWAB SOALAN DAN DAPAT REVIEW FREE

Posted by mykhalis On 11:20 AM 28 comments

Terima kasih banyak-banyak kerana sudi menjawab kuiz macam-macam Khalis..
Heheh.. macam-macam jawapan Khalis terima, penyertaanpun sangat syok.. ada 17 orang blogger yang sporting morting sudi join kuiz Khalis nie, sebelum Khalis umumkan pemenang

Berikut adalah quick review 16 orang blogger yang sudi menjadi sebahagian dari malam yang menyeronokkan. Korang memang sempoi gile-gile..

Secara automatik 16 orang blogger ini Khalis abadikan dalam kenangan dalam

bloglist Blogger tersempoi KHalis

Peserta pertama pada malam tadi ialah

okay iszuan nak join la.
1. Kluang bin man .. kot?
2. Kamen rider, hehe
3.Perbezaan kalau jatuh dari tingkat 10 sakit dia sikit, kalau cedera pun parah, tingkat 100 terus mati kot?
4. Manchester united?
5.Tun Dr. Ismail Abdul
6. 3 ekor, itik,kura2 dgn hamster tu.
7.ehsan kot ala kawan ipin tu.
8.Pegang babi kena samak dengan lumpur, pegang tangan bukan muhrim dapat dosa tau, Allah nampak. "Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang, "hehehe
9.ala khalis xthu la nama dia, baby eh? haha ...
10.Ultraman Nexus,ultraman taro, Ultraman Zero nak lagi? iszuan hafal tauu, kecik2 slalu tengok! hehe
Peserta kedua  

nama sebenar kluang man: borhan

nama motor pertama suria perkasa hitam :kamen rider black

perbezaan : ketinggian

kelab terhebat : m.united england

perdana menteri pertama : tunku abd rahman

haiwan wondorpet :3ekor

intan payung ipin upin :ehsan

perbezaan pegang babi dan bukan muhrin : bila tersentun babi kena samak tapi kalu bukan muhrin xpyh..jus berdosa

nama anak khalif: sayf muslim

3ultraman :cosmos,tiga,dyna


yeess...dah jawabb..^^ xtahu betol ke x ni..ahhahah...

thnx wat kuiz nii..seronok...^^


Peserta ketiga


bnyk yg xtau la. tp nak jwb gak ah yg mana tau.

soalan:
4: manchester united. hehe. =)

6: jumlah= 3

7: yg chubby2 tu. ehsan kot nama dia.

8: sama ja.

9: sayf muslim

10: ultraman tiga, ultraman taro, ultraman AT.

6 soklan ja dpt jwb. ne pon x sure btol ka x. hik3. =)

Peserta keempat

Tira cuba ya:

1) Borhan

2) Kawasaki model KLX kalau tak silap..

3) Tingkat 10 dia cepat mati tingkat 100 dia lambat sikit mati. Lol~

4) Manchester United (nanti cakap lain kunk Cik Khalis tak boleh terima) Hehe :p

5) Ikutkan Tun Hussein Onn tapi dia tak mahu diserahkan pada Tun Abdul Razak.

6) Ada 3 (kura-kura, itik dengan tikus belanda)

7) Err, tak paham solana ni.. Hehehe..

8) Pegang babi kita boleh samak pegang tangan bukan muslim kita tak boleh samak. Ini bermakna lebih hina dosanya dari pegangn babi.

9) Sayf Muslim (kalau silap harap dimaafkan).

10) Ultaraman Taro, Ultraman 80', Ultraman Joe.

Itu sahaja Cik Khalis. Tak pasti betul atau tak tapi berkenaan Timbalan Perdana Menteri tu fakta. Macam mana Tira tahu? Sebab Tira dibesarkan dalam keluarga ahli politik.

Peserta kelima

hahaha.. ni tnya ayah lg tdi taw..
hentam jak k..

1. nama sebenar - Borhan
2. nama pertama - Suria Baja Hitam
3. perbezaan dia ialah tingkat 10 dan 100..
4. Manchester United
5. Tun Abdul Razak
6. 3 ekor - Liny, Tuck, Ming Ming
7. Ehsan!! fizi suka pnggil gni..
8. perbezaan ialah babi dan tangan tersebut.
9. Syaf Muslim..
10. ultraman gaia, ultraman dyna, ultraman cosmos.. satu g, ultraman tiga..


jawab jak.. hehe.. best plak :)
Peserta keenam

incik khalis...sorry lmbt join... wuuu bakpe ssh sgt..tgn ni gtl je nk google...

1. xtau..xingt
2. moto ada nm eh?? waaaaa bakpe xtau pong
3. bezanya adalah ketinggian.. tngkt 100 lg tinggi dr 10..ahaks!!
4.even ada jwpn len saya tetap nk jwb MU jugak..EPL kn?
5; apsal xtanya PM yg pertama? hohoho Tun Abd Razak kot...waa selambanyer jwb
6.3 ekor jak...
7.intan payung? adoiii lupa lak... huhuhu..hafizi? ehh bukan... xingt aa khalis
8.perbezaan: pegang babi kena samak... pegang tgn lelaki bkn muhrim batal wuduk...
9.sayf muslim
10.ultraman ace, ultraman tiga, ultraman daia... haha btul ke idak ntah...

*soklan nampak senang tp menggagau mencari jwpn...huhuhu
Peserta ketujuh


mak aih..soklan yg sgt mncabar minda ni..jawab try test jawab ye

soklan 1. rasanya mcm bidin

soklan 2.errr...dragonfly kot...x alert plak ngan nama motor dia

soklan 3 - kalo da ajal..mati gak even jatuh dr tingkat 1 skalipun :)

soklan 4 - chii x layan bola...MU tu epl ke?

soklan 5 - nak tanya pakcik gugel x bleh kan??

soklan 6 - 3 ekor..confirm :D

soklan 7 - huh? ada ke?? kakak si upin dan ipin ke eh??

soklan 8 - pegang babi kena samak..
bukan muhrim x perlu samak..tp dedua haram :)

soklan 9 - haaa..soklan ni td chii ada tanya...namaa dia sayf kan..errr

soklan 10 - ultraman dyna,ace,ultra...ehehe..

okeh..chii sekadar mengisi masa terluang :p
Peserta kelapan

oky..haha..hentam je nie

1.Encik Man..hak2
2.Suria perkasa hitam ?? adess =.=
3.0
4.abad ke 21
5.Tan sri err..tun hussein onn ? hoho fail sejarah.
6.5 haha bantai je
7.=.=
8.babi boleh samak .bkn muhrim nk samak apanye ?? =.=
9.ala..aritu dah tau..lupe lak..muhamad rr??
10.ultraman dyna,seven,kosmo,

yeah ! =.= rse cm jwb exam x study
 Peserta kesembilan

1. razali kot.

2. suria la kan?

3. -90

4. bohh, mana tgk bola..tp sokong barcalona.eh? betul ke eja??

5. Tun Abdul Razak la..yeke..entah

6. 3..yang nie konfem thu

7. upin dan ipin..tibai je

8. pegang babi boleh samak..tapi pegang muhrim..berdose..lagi dahsyat dari pegang babi..senang citer..kalau nak peluk awek..peluk babi je =.=

9. sayf muslim..hehe

10. ultraman ade nama? i never know..demmm !
Peserta kesepuluh

1. borhan
2. belalang tempur
3. perbezaannya jerit. tingkat sepuluh jeritnya pendek, tingkat 100 jeritnya panjang.
4. machester united tak kira ini juga jawapannya.
5.Tun Haji Abdul Razak bin Haji Dato' Hussein
6.tiga
7.fizi?
8. samanya haram bezakan pegang babi kena samak.
9. Sayf Muslim kot.
10. ultraman ace, ultraman taro, ultramen seven
Peserta kesebelas

knapa soklan senang sgt? hahahha~
takut nak jawab, tapi sbb en.khalis apa pon snggup! ^_^

1) kelawar bin keluar (hahaha)

2) si gagak hitam (LOL~)

3) perbezaannya ialah, dapat sakit

4)Kelab Manchester United (x minat bola)

5) Tun Haji Abdul Razak

6) wonderpert? Apa yg penting? KERJASAMA! hahahha

7) BETOL..BETOL..BETOL.. (hahaha)

8)perbezaannya ialah, pegang babi kena samak, kalo pegang tgn bukan muhrim x perlu samak (haha)

9)en.khalis x tnya nama penuh kan hahah, so namanya ialah SAYF

10)Ultraman gaia, dyna, neo (hahaha, peminat x berapa nak setia ultraman nieh)

nak p jumpa bomoh supaya jawapan ni semua betol2 hahahah~ joke

len kali buat la 30 soklan, baru pecah otak :DD
Peserta kedua belas

1 : borhan
2: urm....masked rider?? haha..tahla..
3: ada 90 tingkat perbezaan..hehe
4: urmm..liverpool?
5:Tun hussien Onn..??
6: 3 ekor !!! hehe
7: urmm..fairus? eh..ap tah...lupala..
8: pegang babi bleh samak..pegang muhrim xleh smak dan dosa kekal jika tak tawbat..
9: ala....arda tataw la... aiman? sarah? hehe...hentam2...jan marah ea..
10: otomen !! ultramen gaia,dyna,.. ala...ingt 2 jewp...huhu..

tahu xmenang sbb xjawab penoh..tp xpela...saje wat sibuk2 sini..hikhik
Peserta ketiga belas

inilar kebarangkalian jawapan2nya..
1 - ni sangat menjadi tanda tanya,sebab identiti keluangman mesti dirahsiakan..heiyzz sorang ajer yg taw..haha..encik borhan namanya kalo xsilap,dari hospitan sakit jiwa..
2 - motor suria perkasa hitam lah..=P
3 - jatuh tingkat 10 kalo bukak parachute memang xsempat,sekurang2nya jatuh tingkat seratus sempat lah lagi bukak parachute..haha..=P
4 - mestilar Manchester United
5 - mungkin Tun Abdul Razak
6 - 3,hamster kura2 & itik
7 - Ehsan ketua kelas tadika Mesra..
8 - sama ajer haramnya dua2,cuma pegang babi kena samak..
9 - Sayf Muslim Bin Mohd Khalis Raouf..betul an??=)
10 - Ultraman Tiga, Dyna & Gaia..jyeahh!! haha..
Peserta keempat belas

Maaf laa... Soalan Tahap PhD ni...
Susah betol...
Berikut Jawapan yg aku hentam...

1. Man kelawar..
2. Scrambler kot..
3. jatuh tingkat 100 lambat nak sampai ke tanah... sempat mengucap banyak2...
4. Arsenal
5. Tun Razak
6. 4
7. Kak Intan kot...
8. Pegang tgn aweks ... stim
9. Sayf Muslim
10. Otromen taro...

Kalau dpt betol 3 pon kira terer la aku...
Peserta kelima belas

ct jwb ni dgn penuh jujur... hukhuk..

1. Tak tau...
2. Tak tau gak...
3. same jer.. dua 2 mati...
4. Chealsea... ni bantai jer.. sbb husben suke chealsea.. haha...aci tak...
5. eeemmm... tak tau le...
6. 5.. rase nye la.. dh lame tak tengok wonderpets ni..hehe..
7. Mail
8. pegang babi kene samak... pegang tgn bukan muhrin tak payah samak... hehe..
9. Sayf Muslim... ni kompom betui nih... hehe..
10. Ultraman Taro... tu je yg tau...hehe...
Peserta keenam belas

soalan 1: encik kelawar kot.ngaahahaha

soalan 2: road sektor

soalan 3: bezanya tingkat 10 ngn 100

soalan 4: x tau.. hahaha

soalan 5: tun abdul razak

soalan 6: 3

soalan 7: kak roz

soalan 8: xda bezanya..dua dua haram kot.lalalala

soalan 9:

soalan 10: ultraman cosmos, ultraman gaia, ultraman tiga



hehhe..terima kasih kerana sudi menjawab..mmg klako klako jawapan yang korang bagi.. hehe

ada kah ada pemenang??? nanti kan ek? perghhhh..sejam nak edit semua nie..

28 comments:

15 jak??
yg lebihnya mana?? hehehe..

adess..sekali publish jwpn kali daa..malu2 hahhha.

@MiSzy DiaN yeke khalis tertinggal.. adess,,,sori22.. dah masukkan miszy dian di no 5..soeiiiii

@Novelgurl hahaha.. nnt umumkan keputusan n jawapan

x sabarnyer nak tnggu jwpn..

wahh malu aihh jwb ntah ape2 nih.... ngatkan jwpn xdipublishkan... ngee ni kalo salah mau tutup muka nih.. ahaks!!

hahaha~

sgt x bleh bela.. :D

hahah...mcm2 jawapan yg kuar ttg nama kluang man kan...

chii menantikan jawapan yg betul dr khalis :D

eh ramai follow hehe. mana jawapan?

Berkenaan babi dan tangan muhrim tu ada error sikit dari segi penulisan. Al-maklum nak cepat. Bukan muslim tapi muhrim. Harap Cik Khalis faham ya. My mistake :p

Kalo dipertandingkan kategori jawapan paling lawak...
Agak2 sapa pemenangnya....

@chii

hehehe.. mungkin ramai dah lupa agaknya..hehe

@Miss Tira jangan bimbang..khalis faham..hehe

@Koding hahaha..smua lawak paling lawak jawapan ko yg stim tue..heh

alamak skali jwapn keluar daa kt sini... ih..ih..ih... malunyer.... byk pulok tak tau nyer... nk sorok muke jap... hihihi...

~tQ incik khalis yg baik hati... (ayat bodek nih..) hehe....

huhuhuhu...tak berkesempatan join pun!

ehh..apsal pm rmai jwb tun abdul razak??amni salah ke ek??asenye btol dah tunku ab rhman..bkn dlm sej ke 2??kompius2..kne bkk bku sej blik nii..

ala ...cmner leyh tak nampak ni .....
=='

@mas saariitula pasal..nape tak join..ishh

@amny
hehe..dah bukak balik belum?

@nellykhalis dah puas promote..sampai ati tak nak join..ahaks

haha ..soe khalis ..
serius tak perasan ..
tak pe ..len kali buat , promot sampai nelly masuk !
hahaha

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...