Pages

Support Penaja

Tuesday, April 5, 2011

Lambang Maharaja lawak adalah lambang kebanggaan Yahudi??

Posted by mykhalis On 2:09 PM 32 comments

Mula mula jom Khalis ajak tengok gambar lambang maharaja lawak yang juga terdapat di atas pentas.

Ini adalah lambang Maharaja Lawak
ok.cuba tengok gambar -gambar di bawah ini pula

Papercut (detail)
Hebrew text: "Brave as a lion"

Belt buckles for Yom Kippur
Eastern Europe, 19th century
  
tak sama langsung kan?hehe


Khalis bukanlah pengkaji teori. Sebab Khalispun suka tengok benda-benda hiburan yang wat gelak - gelak nie. Tapi masa Khalis sekeluarga tengok maharaja lawak ni. Mak Khalis yang merupakan guru sejarah dan juga merupakan penanda kertas SPM selama hampir 30 tahun lebih tanya kat Khalis..

Lambang Double Lions ni lambang yahudi ni. Kenapa tak guna harimau?Malaysia bukan ada singa.. Semua benda hiburan mesti nak ada unsur-unsur Yahudi, illuminati lah, freemason lah..

Khalis cakap kat mak.. kebetulan je kot.. Kita kan minum sirap Double Lions.. takde pe2pun..

Mak Khalis cakap.. ikutlah.. sesuai jugak ada lambang yahudi ke ape ke.. sebab namapun rancangan hiburan. takkan nak ada lambang kubah masjid pulak.

Sebab tue Khalis teringat nak cari. Dan Khalis tak berminat nak huraikan kat sini,tapi apa yang khalis baca di sini dan di sini  agak wat khalis kelu la, sebab singa ni adalah kebanggaan utama yahudi.

Just share.. supaya kita tahu.. takdela terima apa sahaja yang ada di depan mata. Mungkin Khalis saja wat isu. Tapi lebih baik Khalis share ngan kengkawan..

Kalau suka dan nak kongsi ngan kengkawan klik la share k?

32 comments:

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom terjah kami (klik entry terbaru) cherede

uihhhhh tanpa kita sedar beb.... kena ambil tahu ni

hoh....haha..a ah kn..npe wat singe ek..

camner program raja lawak nie ade kaitan ngan yahudi?
heran betul..

nape xguna gambo kucing ke..

pe hal pon.. tq for sharing..
hmm xtau nak kata pe.. mgkin kebetulan sbb singa tu kan ibarat raja di hutan.. mungkin juga pereka grafik tu bukan islam..
ada byk persoalan tu..

bimbang jugak kalau kita ni org islam duk bangga benda2 yg bleh menjatuhkan islam.. huhu

hmm ntah dorg tahu ke tak, taktau

sekali tgk macam lambang F&N pon ada (tang singa berdiri tu), pastu cam cap pati kordial pon ada..... mcm logo KHH double lion pon ada.... hehehhe well... selamat menggali teori konspirasi semua.... jgn sampai diselubungi konspirasi sampai lupa menda lain sudah....

nasib baik jata negara tu harimau malaya tak pakai mahkota...kalau singa agak2 jadi mangsa teori konspirasi jugak tak?... hehehhe

macam2 lambang dah ada sekarang nie..

harap2 diorng tidak salah tafsir ke arah yg x elok.. :)

Malas nak pikir konspirasi freemason dan illuminati ni semua. Takde pekdah pun. Janji kita berpegang kepada rukun iman dan rukun Islam selagi tu InsyaAllah kita akan selamat. Dari kaji benda tak berpekdah tu baik kaji al-Sunnah dan al-Quran lagi baik.

gune la gambar kuceng,kan comel..huhu.tp mmg cam same jek..aishhh..

xpernh tgk pon maharaja lawak tu khalis,.nsib mak khalis seorg yg sgt peka,.hehe,.

hahahaha...double lion. dah lame tak dengar.
tapi...tak perasan pulak selama ni lambang maharaja lawak tu. hurmm...

emm betul kata mak khalis..mmg hampir saa.kebetulan jer kot..:p

same . just terbalik cket je kan .

laa.....x prasan plak aq.....pnye laa layan RL....ada makna rupanya...

laa...mcm mn aq x prsn....pnya laa layan RL nii...haizzz

sy x suka sirap doubel lion tp suka sirap jusco lg sedap..mungkin lambang tu kebetulan ajer lah kut..idea manusia kdg² tersama..takdalah sampai tgk lambang tu kita jd terpesong akidah ker apa..

Maybe kebetulan, singa tu kn 'raja rimba' (mcm dalam buku cite ms kite kecik2)..tp sbgai student grafik, ak rs singa tu xperlu kot, mahkota tu pn dh ckup nk mlambangkan Raja..

so bg ak logo ni xberjaya. org yg wat logo ni maybe xwat research n main pakai je singa tu sbb sje nk memeriahkan logo tu (maybe terpengaruh ngan singa kat kordial cap lion atau f&n).

aku rasa video 'the arrival mmg mmberi kesan kat kita sume. pas tgk vdeo tu trus rasa sume bnde agenda iluminati,kan.hehe. tp ak rs btul gk tu, mmg sngaja kot letak singa kembar tu.

org kalo bebal selalu buat statement bebal.. singa org gelar raja rimba. mahkota ialah lambang raja. semua ko nak kaitkan dgn yahudi. bahlol la...mana ko dpt fakta? kalo aku nk ckp nama ko tu adalah singkatan ayat yahudi, ko percaya?? cnth : KHALIS
--> Keep Hatred Amongs Liberal Illumination Sociaty
ko caye ke?? ko yahudi?

aku suka singa..coz bg aku singa adalah binatang yang paling comel.hahahah..aku nk bgtaw kat sume..singa bukan dijadikan untuk org yahudi..sape2 boleh gn lambang singa..kan Umar al-khatab adalah singa allah..so jgn la koran terpedaya ngan dakyah karut ni..anyway bila kerajaan nk bg rakyat bela singa???

kalau singa utara aka team perlis yang main liga super tuh...freemason gak ka?padahal kat malaysia mn ada singa...hahahahahahahaha...aduss...suma nak freemason....err...teori konspirasi ni bukan agenda yahudi ka?hahahahahahaha..

Rasulullah SAW bersabda: "Barang siapa menyerupai suatu kaun maka ia termasuk golongan mereka"(HR.Ahmad,Abu dawud dan di-shahihkan- oleh ibnu Hibban).
Lalu apakah kita akan meneruskan sistem yang jelas-jelas bukan sistem islam atau kembali pada tuntunan Rasulullah SAW?

Freemason dah berpuluh2 tahun bertapak kat Malaysia kot. Apa nk heran kalau betul tu lambang diorg? Alang2 diorg da pegang dunia hiburan Malaysia, mmg logik sgtla kalau diorg nk tinggal jejak sikit sana sini.

macam pelik kan?apa kene mengene maharajalawak dengan singa~rupanya,ada udang disebaliknya~

hahaha, napa x wat bendera pas sama ngan bendera jepun.. tukar kaler je.. hihik..

diorang yg buat tu x perasan kot...main belasah je tu...

bende nie ikut pda pandangan masing2..mate saye ngn mate korang len2..otak saye ngn otak korang pun len2..so tepuk dade tye selera la..

antara bukti tambahan maharaja lawak anda boleh lihat di dalam blog saya.. kita berkongsi mengenai bahaya Freemason ini. http://akuyanz.blogspot.com

@Anonymous nk hentam org tp guna 'anon'..dasar pengecut!! mmg semua ada unsur yahudi..nazi dapat fund utk bunuh yahudi pun dr zionis gak..mesti ko x baca sejarah kn?? dorg sanggup wat ape je utk control dunia n hapuskan islam..ape sgt la juta2 yang mati tp dapat berkuasa pegang dunia.hal pasal yahudi kite x bole pndg ringan la..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...