Makna Makna Bunyi Hon Kereta

Pernah tak masa driving kadang2 kita dengar kereta yang berselisih atau belakang kita bunyikan hon... percaya atau tidak... setiap bunyi hon tu ada maksud tertentu..

1 x HON PENDEK - pemandu tu cakap "HAI"

2 x HON PENDEK - pemandu tu cakap "TERIMA KASIH" atau "JUMPA LAGI"

3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit
(biasanya kat traffic light time dah hijau xreti2 nak jalan)

1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa dorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan.

2 x HON PANJANG - pemandu tu marah "HOI!!!... BODOH XDER OTAK KE"

4X atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap... ... .

.
.
.
.
.
.

"TILAM! TILAM!... TILAM LAMA TUKAR BARU.. TILAM!... TILAM!"
jgn marer yaeee POSA POSA POSAAA

Comments

Jiwa Lara said…
kui3..xnak tilam.. nak kerusi n almari baru utk raya.. :)
hirule exarm said…
perghh...tilam kena ada yg bru jugak..bru lena di pagi raya...hahaha...tilam..tilam...

Popular Posts