18sx Anak patung barbie yang pregnant.. pelikkk jeee

Kalau dah namanya budak pompuan.. pertama .. rambut masa kecik dulu mesti tocang...kedua mesti ada main anak patung.. tak kire la bear ke..cow ke.. orang utan ke..

Kalau baby boy mesti ada kereta..askar takpun binatang binatang..

Khalis masa kecik mainan yang Khalis ingat tanah liat dan lego.. takderpun set-set perang nie..

Kalau pernahpun curi duiy abah rm15 beli kereta Dashankuro.. Main lumbe dalam longkang.. Mana mampu nak main dalam litar..mahal oooo

Khalis belek2 permainan kanak kanak tadi, jumpa la koleksi permainan untuk budak- budak perempuan.. tetapi yang anehnya,, permainan ini adalah Patung barbie yang pregnant..

jom kite tengok sebab Khalis nampak cam aneh je sangat.. yerla..macam separa lucah dan tak senonohpun ada.
















 jadi,,pada pendapat anda.. mainan barbie mengandung nie sesuai tak untuk budak budak?

Comments

meira said…
hai,
saya di sini hanya ingin memberi pendapat.
memandangkan Khalis dah bertanya, jadi saya nak bagi respon la sikit...

pada pandangan saya, Barbie pregnan adalah sesuatu yang tidak masuk akal.

adakah wajar kanak-kanak berusia bawah umur 6thn dan seterusnya bermain permainan begitu??

bagi saya, itu sesuatu yang tidak masuk akal... sangat tidak masuk akal!
Miss Shikio said…
hehehe... kelakar ada shumel pun ada..

tapi sememangnya x patot lowh sebab nnt kanak2 tu pikir nak mengandung jugak.. ggrrrr
mykhalis said…
@miera ok ok..khals faham dah..huuu..rasa bersalah je.. Khalispun harap takde ibu bapa beli bende nie untuk baby mereka
mykhalis said…
@miss shikio ada yg nampak chumel..tapi mmg sangat xxx la permainan nie kan?
mas.saari said…
macam2 permainan zaman skrg...
semuanya boleh merosakkan minda kanak2!
cek mona said…
memang tak patut sangat2! sbb dorang xtau pape. kang byk pulak soalan yg parents kene jawab. haha
Pacek ABU sifir said…
gile babeng tol.. 1st time aku tgk barbie prgnant..hakhak. siap ade barbie y nampak baby dalam perut agi.
esh3..
mykhalis said…
@kak mas..sabar kak..sabar..jgn marahhh
mykhalis said…
@cek mona lagu tue ka cekk??hehe..kan??camne papa n mama nak jawab...
mykhalis said…
@pacekabusifir kire detaillakan pembikinan mainan nie??
1stime tgk barbies gini.tak suka la..dh la budak2 skrg ni lebih bersikap ingin tahu..bg negatif thinking je..boleh dtgkan masalah sosial je ni..sape la buat mainan mcm ni..

nnt kalau anak2 tanya, mcm mana barbies ni boleh pregnant x ke susah nak jawab..haru2..

moral of the story ;
walaupun hanya mainan semata2, tp sebagai org dewasa..kita kene fikir dulu baik buruknya sebelum beli..kan??

dulu mak saya belikan saya getah yg buat ikan plastik tu.sambung2 boleh jadi mcm tali.main lmpat getah je.hehe
mykhalis said…
nuruljannah betul tue..permainan buat kanak2 berfikir..tapi kalau diluar pemikiran diorang bagaimana?ibu baa kene bijak mainkan peranan di sni
nelly said…
Anak patung pula ?
macam2 ..
FurBall said…
mak ai..mcm herem..padahal mainan budak2..mcm nak ajar..pergilah buat tutttt..ahahaha
mykhalis said…
@nelly di sini memang macam2 ada
mykhalis said…
@furball haha.. jadi lepas nie kalu beli mainan kenela berhati2 ek
rosak la anak pompan kalau mak bapak beli kan barbie pregnant ni... ada yg jd mcm kt indon tu.. bdk 6 tahun kne rogol dgn bdk laki 8 tahun.. bahaya woo
mykhalis said…
@kalu takde anak patung niepun..hset yg ada 3gp melambak2 di pasaran
chentaNUYU said…
ade je nnt budak2 tu tnye mcm mn baby blh ade dlm perut.huhu.
HATYCIKNUURUL said…
khalis,ni nk tnye sket,.kilang mane yg buat barbie gni neh?,.
waa,CN dh berasap!,.huhu,..
sangat xpatot,.mmg sengaje nk bg ank2 zmn skang cetek ilmu!,.
otmtik diorg akn pk bnde2 gni,diorg pon boley buat jgk,.
iisshh,kafir mmg saje nk rntuhkn akhlak org Islam kn?,.jgnla ade yg cetek akal jugak g bli barbie ni,.adoii,.
thanks bnyk2 khalis,siarkn gmbr2 mnrik arini,.hehe,.at least,kite dpt info yg parents skang xamik ksah sgt kn,.hehe
mykhalis said…
@nuyu heh.. kene la pepandai mak ayah jawab baik2
mykhalis said…
@Cn fuhh..ingatkan CN nak marah Khalis tadi..sama2..yang mana Khalis buleh kongsikan Khalis kongsi.
atenzuppe said…
Ini bukan toys untuk children kot kan. Adults pun kadang3 suka collect toys.
mykhalis said…
@atenzuppe tapi Khalis rasa cam ngeri je bende nie..huuuu
Anonymous said…
wah mana awak dapat patung ni? boleh tak kalau saya nak beli satu awak jual tak.sebab saya nak beli kerana susah nak jumpa.kalau jual berapa ye,
Atiqah Sabri said…
This comment has been removed by the author.

Popular Posts