Pages

Support Penaja

Tuesday, March 15, 2011

18sx Anak patung barbie yang pregnant.. pelikkk jeee

Posted by mykhalis On 12:53 PM 25 comments

Kalau dah namanya budak pompuan.. pertama .. rambut masa kecik dulu mesti tocang...kedua mesti ada main anak patung.. tak kire la bear ke..cow ke.. orang utan ke..

Kalau baby boy mesti ada kereta..askar takpun binatang binatang..

Khalis masa kecik mainan yang Khalis ingat tanah liat dan lego.. takderpun set-set perang nie..

Kalau pernahpun curi duiy abah rm15 beli kereta Dashankuro.. Main lumbe dalam longkang.. Mana mampu nak main dalam litar..mahal oooo

Khalis belek2 permainan kanak kanak tadi, jumpa la koleksi permainan untuk budak- budak perempuan.. tetapi yang anehnya,, permainan ini adalah Patung barbie yang pregnant..

jom kite tengok sebab Khalis nampak cam aneh je sangat.. yerla..macam separa lucah dan tak senonohpun ada.
















 jadi,,pada pendapat anda.. mainan barbie mengandung nie sesuai tak untuk budak budak?

25 comments:

hai,
saya di sini hanya ingin memberi pendapat.
memandangkan Khalis dah bertanya, jadi saya nak bagi respon la sikit...

pada pandangan saya, Barbie pregnan adalah sesuatu yang tidak masuk akal.

adakah wajar kanak-kanak berusia bawah umur 6thn dan seterusnya bermain permainan begitu??

bagi saya, itu sesuatu yang tidak masuk akal... sangat tidak masuk akal!

hehehe... kelakar ada shumel pun ada..

tapi sememangnya x patot lowh sebab nnt kanak2 tu pikir nak mengandung jugak.. ggrrrr

@miera ok ok..khals faham dah..huuu..rasa bersalah je.. Khalispun harap takde ibu bapa beli bende nie untuk baby mereka

@miss shikio ada yg nampak chumel..tapi mmg sangat xxx la permainan nie kan?

macam2 permainan zaman skrg...
semuanya boleh merosakkan minda kanak2!

memang tak patut sangat2! sbb dorang xtau pape. kang byk pulak soalan yg parents kene jawab. haha

gile babeng tol.. 1st time aku tgk barbie prgnant..hakhak. siap ade barbie y nampak baby dalam perut agi.
esh3..

@kak mas..sabar kak..sabar..jgn marahhh

@cek mona lagu tue ka cekk??hehe..kan??camne papa n mama nak jawab...

@pacekabusifir kire detaillakan pembikinan mainan nie??

1stime tgk barbies gini.tak suka la..dh la budak2 skrg ni lebih bersikap ingin tahu..bg negatif thinking je..boleh dtgkan masalah sosial je ni..sape la buat mainan mcm ni..

nnt kalau anak2 tanya, mcm mana barbies ni boleh pregnant x ke susah nak jawab..haru2..

moral of the story ;
walaupun hanya mainan semata2, tp sebagai org dewasa..kita kene fikir dulu baik buruknya sebelum beli..kan??

dulu mak saya belikan saya getah yg buat ikan plastik tu.sambung2 boleh jadi mcm tali.main lmpat getah je.hehe

nuruljannah betul tue..permainan buat kanak2 berfikir..tapi kalau diluar pemikiran diorang bagaimana?ibu baa kene bijak mainkan peranan di sni

Anak patung pula ?
macam2 ..

mak ai..mcm herem..padahal mainan budak2..mcm nak ajar..pergilah buat tutttt..ahahaha

@nelly di sini memang macam2 ada

@furball haha.. jadi lepas nie kalu beli mainan kenela berhati2 ek

rosak la anak pompan kalau mak bapak beli kan barbie pregnant ni... ada yg jd mcm kt indon tu.. bdk 6 tahun kne rogol dgn bdk laki 8 tahun.. bahaya woo

@kalu takde anak patung niepun..hset yg ada 3gp melambak2 di pasaran

ade je nnt budak2 tu tnye mcm mn baby blh ade dlm perut.huhu.

khalis,ni nk tnye sket,.kilang mane yg buat barbie gni neh?,.
waa,CN dh berasap!,.huhu,..
sangat xpatot,.mmg sengaje nk bg ank2 zmn skang cetek ilmu!,.
otmtik diorg akn pk bnde2 gni,diorg pon boley buat jgk,.
iisshh,kafir mmg saje nk rntuhkn akhlak org Islam kn?,.jgnla ade yg cetek akal jugak g bli barbie ni,.adoii,.
thanks bnyk2 khalis,siarkn gmbr2 mnrik arini,.hehe,.at least,kite dpt info yg parents skang xamik ksah sgt kn,.hehe

@nuyu heh.. kene la pepandai mak ayah jawab baik2

@Cn fuhh..ingatkan CN nak marah Khalis tadi..sama2..yang mana Khalis buleh kongsikan Khalis kongsi.

Ini bukan toys untuk children kot kan. Adults pun kadang3 suka collect toys.

@atenzuppe tapi Khalis rasa cam ngeri je bende nie..huuuu

wah mana awak dapat patung ni? boleh tak kalau saya nak beli satu awak jual tak.sebab saya nak beli kerana susah nak jumpa.kalau jual berapa ye,

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...