The star promote artis hina Islam-Erykah Badu

The Star
KUALA LUMPUR, 27 Feb: Kenapa gambar seperti di atas boleh disiarkan di akhbar The Star - Star 2 - Music ms 17 - hari ini, 27 Februari.

“Dan kenapa penyanyi Erykah Badu boleh buat persembahan di Kuala Lumpur setelah seolah-olah menghina Islam dengan gambar ini?” demikian pertanyaan dilontar seorang pembaca Harakahdaily yang menamakan dirinya Hamba Allah.

Beliau merujuk kepada satu artikel yang disiarkan akhbar tersebut hari ini mengenai Erykah Badu yang akan membuat persembahan di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.

Justeru, penyanyi Neo-Soul kelahiran Texan, Amerika Syarikat, Erykah Badu yang bakal mengadakan persembahan di Malaysia hujung Februari ini disifatkan menghina Islam.

Perkara itu jelas melalui tatu kalimah Allah yang terdapat di dadanya seperti gambar yang disiarkan akhbar The Star.

Kehadiran penyanyi yang berusia 40 tahun itu tidak sepatutnya berlaku kerana pihak berkuasa sepatutnya memantau sebarang artis luar yang ingin membuat persembahan di negara ini.

-harakah

terkini:

KUALA LUMPUR, 27 Feb: The Star memohon maaf kepada pembaca Muslim kerana kesilapan menyiarkan gambar penyanyi Amerika, Erykah Badu di dalam akhbar berbahasa Inggeris itu, hari ini.

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/2/27/nation/20120227105242&sec=nation

Permohonan maaf itu disiarkan di laman web akhbar berkenaan selepas Harakahdaily mempersoalkan kenapa menyiarkan gambar penyanyi itu yang tertera kalimah Allah di dadanya.

Comments

Popular Posts