Beli motor mahal tapi tak boleh pakai

Mario Balotelli senangnya buat sensasi. Diam-diam dia membeli sebuah motor Harley-Davidson. Ia pun mengeluarkan banyak wang untuk melengkapinya dengan aksesories dari kulit asli.
 

Biasanya, ia membawa Ferrari kemana-mana selama di Inggris. Tapi, niat Balotelli menunggang dengan Harley-nya ternyata tak kesampaian. Kerana, pihak kelab Man-City tidak memberikannya izin menunggang motor. Kerana tidak ada jaminan insurans dari kelab untuk kemalangan motir. Lagi pula sangat berbahaya.

"Dia (Balotelli) sudah keluar banyak wang. Ia ditertawakan rakan-rakannya kerana minta izin ke kelab untuk menaiki motor tersebut," ungkap salah seorang sumber di Man-City kepada The Sun. Izin tak dapat, Balotelli hanya boleh membelek Harley kesayangannya.

Kasus seperti ini pernah terjadi pada bekas pemain pasukan Inggris, Paul Gascoigne. Saat Gascoigne memperkuat klub Glasgow Rangers, ia beli Harley tapi tak pernah ditunggangi kerana juga tak dapat izin dari kelab.

Begitu ia pindah kelab, rumah di Glasgow pun dijual. Gascoigne membawa semua barangnya, kecuali motor Harley-nya yang tertinggal. Rupanya, ia lupa punya motor Harley maklum belum pernah di tunggangi.

Comments

mra said…
google translate?
MyHeart said…
direct kopipasta?
Ms Lava said…
haha... bagi kat mak la. buleh mak beli audi.. wakakakakakaka
Takdemaknanye said…
Benci betul baca..rasa cam dok indon...

Popular Posts