10 tahun sudah mengandung kerana diperkosa


Seorang gadis Mexico berusia 10 tahun telah melahirkan seorang bayi lelaki selepas kehamilan 31 minggu, menurut laporan.Bayi pra-matang, yang berat 3.3 pound dilahirkan oleh seksyen raja di Hospital Wanita di bandar Puebla dan berada di Unit Rawatan Rapi pulih akibat radang paru-paru.


Ibu muda, yang dari berdekatan San Francisco Totimehuacan komuniti, telah kembali ke tanah air selepas prosedur tetapi melawat bayi setiap hari untuk menyusukan, kata pegawai.


Pejabat Peguam Negara Puebla negeri kini menyiasat sama ada gadis itu telah dirogol dan siapa bapa, pengarah hospital Rogelio Gonzalez berkata, mengikut UpFrontNewswire.


Undang-undang negeri Mexico berkata, ibu-ibu muda tidak mempunyai pengguguran kecuali perempuan boleh membuktikan dia adalah mangsa serangan seksual.


Umur minimum menyatakan persetujuan ialah 12 dan wanita yang menjalani pengguguran di Puebla menghadapi hukuman denda atau penjara jika mereka tidak dapat membuktikan mereka telah didera secara seksual.


Undang-undang yang sedang dikaji semula.


Perempuan, yang tidak dinamakan, tiba di kemudahan perubatan pada 22 Okt, mengalami komplikasi yang mengancam nyawa, termasuk sawan.


Pegawai hospital berkata bayi yang baru lahir adalah dalam keadaan yang baik mengingati kelahiran pra-matang dan ibu pulih dengan baik.


Ini bukan merupakan kes pertama seorang gadis yang teramat muda yang melahirkan anak di Mexico.


Pada bulan Ogos tahun lepas, Amalia yang berusia 11 tahun mempunyai seorang kanak-kanak dua minggu pra-matang selepas dia menafikan pengguguran oleh Jabatan Hakim tempatan pada bulan keempat kehamilan.


Dia dirogol berulang kali oleh bapa tirinya ketika dia berusia 10 tahun, tetapi undang-undang tempatan tidak membenarkan penamatan selepas tiga bulan.

Comments

shafiq ahmad said…
khalis..i have a suggestion..cer try buat guna ayat sendiri..kan lebih molek..suka sebenarnya baca lengok bahasa khalis banding ayt berita..huhu..just suggestion
Anonymous said…
ni mesti translate direct dari google translate kan.

Popular Posts