10 gambar Farah Lee di hari pernikahan serba putih

Kenapa 2 entry untuk 1 benda yang sama.. Sebab suka tengok orang berumah tangga.. Teringat masa menyarungkan cincin di jari wife.. Melafaz janji untuk menjaga tanggungjawab yang diamanahkan..

Mula -mula tengok macam muka pelakon Halimah Jongang tu.. tapi bila tengok dalam make-up yang berlainan memang lain jugak la rupanya..

Hanya 2 kali lafaz, personaliti tv3 terkenal, Ally Iskandar Mohd Mardzi, 36 telah bergelar suami kepada Nurfarahin Binti Romli, 22 dalam sebuah majlis akad nikah yang berlangsung di Masjid Kristal, Taman Tamadun Islam, Pulau Wan Man, Terengganu, tepat jam 10:03 minit pagi.

Ally Iskandar segak bergaya mengenakan baju melayu putih telah dinikahkan berwakil wali bapanya, Romli Bin Ismail oleh jurunikah kawasan Kampung Atas Tol, Tuan Haji Mohd Abu Bakar dengan mas kahwin berjumlah RM250.

Pihak lelaki, Ally Iskandar menerima 9 dulang hantaran daripada pihak perempuan iaitu set pakaian lelaki, sedulang manisan, kelengkapan baju melayu, sejadah dan jubah, gubahan bunga rampai, replika rumah, sebuah iPhone dan sebentuk cincin.

Manakala, Nurfarahin atau lebih dikenali sebagai Farah lee menerima 7 dulang hantaran berupa gubahan sirih junjung, telekung dan sejadah, sebentuk cincin dan mas kahwin, sebuah rumah, sebuah Mac Book Pro, sehelai baju kurung dan senaskhah Al-Quran.

Dianggar lebih 100 jemputan daripada pihak lelaki dan perempuan hadir bagi memeriahkan majlis pernikahan kedua-dua pasangan pengantin ini.

sumber

Comments

Paradise Gal said…
sweet lah wife dia. Congrats.
Anonymous said…
dah habis kena 'belasah' la dia dgn ally. baru dia tahu realiti kehidupan.

Popular Posts